Ανάπτυξη app για iphone σε virtual mac
Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:04
Είμαι web developer και θέλω να φτιάξω ένα app για iphone.
Δεν έχω κάποιο mac (εκτός ipad).
Υπάρχει κάποιο service που να δίνει virtual mac για να μπορώ να μπορώ να στήσω xcode και να φτιάξω μια εφαρμογή ή θα πρέπει να αγοράσω κάποιο mac mini (που είναι η πιο προσιτή επιλογή).
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Ad
Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:31
Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:39
Υπάρχει κάποιο service που να δίνει virtual mac για να μπορώ να μπορώ να στήσω xcode και να φτιάξω μια εφαρμογή ή θα πρέπει να αγοράσω κάποιο mac mini (που είναι η πιο προσιτή επιλογή).
Θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο φορητό Mac στη θέση σου.
Η λύση του virtual Mac μπορεί κάποια στιγμή να σε προδώσει (να μην παίζει κάτι) και να σε αφήσει ξεκρέμαστο.
φιλικά,
Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:41
Δημοσίευση 19/09/2011 - 16:45
Ευχαριστώ όλους
Δημοσίευση 19/09/2011 - 18:02
Guest_Stevenote_*
Δημοσίευση 19/09/2011 - 22:53
Κατα τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα σε Virtual Box(κυκλοφορεί ένας πολύ καλός οδηγός στο forum), αν δεν είσαι ικανοποιημένος η αμέσως οικονομηκότερη λύση είναι το hackintosh.
Βεβαίως αν στο μέλλον βλέπεις οτι θα ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο πας για mac σίγουρα!
Δημοσίευση 19/09/2011 - 23:26
Συμφωνω απολυτως... Πρωτα ενα virtual machine, μετα το hackintosh και φυσικα καποια στιγμη κανονικο mac.Εντάξει δεν είναι και απόλυτο ότι θα σέρνεται σε virtual machine...εξαρτάται τι cpu έχεις, τι kernel θα περάσεις, αν θα βρεις το σωστό image κ.α.
Κατα τη γνώμη μου δοκίμασε πρώτα σε Virtual Box(κυκλοφορεί ένας πολύ καλός οδηγός στο forum), αν δεν είσαι ικανοποιημένος η αμέσως οικονομηκότερη λύση είναι το hackintosh.
Βεβαίως αν στο μέλλον βλέπεις οτι θα ασχοληθείς σοβαρά με το αντικείμενο πας για mac σίγουρα!
Δημοσίευση 19/09/2011 - 23:44
Φιλαράκι πως το δουλεύουν αυτό (VirtualBox) το κατέβασα αλλά δεν βγάζω άκρη θέλει να κατεβάσεις και το λειτουργικό για mac η το έχει μέσα?Εντάξει δεν είναι και απόλυτο ότι θα σέρνεται σε virtual machine...εξαρτάται τι cpu έχεις, τι kernel θα περάσεις, αν θα βρεις το σωστό image κ.α.
Δημοσίευση 20/09/2011 - 01:28
Ο φίλος που ρώτησε παραπάνω, τα προγράμματα όπως το virtual box δέν περιλαμβάνουν και το λειτουργικό. Αυτό το κατεβάζεις (ή αγοράζεις) εσύ, όπως ακριβώς θα έκανες αν πήγαινες να το εγκαταστήσεις κανονικά σέ ένα PC. Κάποιες φορές, υπάρχουν έτοιμα vm αρχεία, που περιλαμβάνουν το λειτουργικό και είναι προρυθμισμένο, για να σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο, αλλά αυτό αφορά κυρίως open source λειτουργικά.
Στο διαταύτα τώρα. Αν ασχολείσαι (έστω και ερασιτεχνικά) με iOS development, τα ξεχνάς όλα αυτά.
Βλέπω παραπάνω κάποιοι φίλοι πρότειναν virtual machines και hackintosh ώς τίς πρώτες επιλογές. Αυτές δέν τίς θεωρώ ρεαλιστικές επιλογές. Είναι δυνατόν να τρέχεις σε virtual machine ή σε hackintosh το Mac OS X, πάνω στο οποίο θα τρέχεις τον iPhone Emulator (περιλαμβάνεται στα developer tools) που θα δοκιμάζεις τίς εφαρμογές;! Το development είναι ένας τομέας που απαιτεί απόλυτη συμβατότητα και άμεση επικοινωνία με το hardware και εσύ πάς να προσθέσεις 2 και 3 στρώματα εικονικοποίησης;!
Να σου φέρω ένα παράδειγμα, σε κανονικά Mac, και μερικές φορές άλλη συμπεριφορά έχει μιά εφαρμογή στον iPhone Emulator (που έχει σχεδιαστεί για να εξομοιώνει το iPhone) και άλλη στην ίδια την συσκευή! Γιατί όσο καλοσχεδιασμένος και αν είναι, δέν παύει να είναι ένας emulator!
Όσον αφορά το Hackintosh, σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε τυχούσες ασυμβατότητες που θα δημιουργούνται με τίς διάφορες αναβαθμίσεις του λειτουργικού!
Επομένως, για χρήση άλλων προγραμμάτων και λειτουργιών, ίσως τα vm και τα Hackintosh να είναι εφικτή λύση, αλλά για ioS development είναι η πλέον ακατάλληλη.
Βέβαια, αν πάς σε Mac, εκτός από iOS development θα κερδίσεις κι'άλλα !
Τελευταία επεξεργασία από: giannisg2004, 20/09/2011 - 01:30
Δημοσίευση 20/09/2011 - 03:38
Εγλω έχω καταφέρει να βάλω για πρώτη φορά προχθές σε Oracle VB με αυτό τον οδηγό.
http://www.sysprobs....-apple-intel-pc
Δημοσίευση 20/09/2011 - 12:57
Guest_Stevenote_*
Δημοσίευση 20/09/2011 - 13:49
http://www.iphonehel...544#entry429544
Είναι στα ελληνικά και ίσως σε βοηθήσει περισσότερο. Στο κάτω κάτω Virtual Machine θα φτιάξεις δεν γίνεται να "χαλάσεις" κάτι
Δημοσίευση 20/09/2011 - 14:41
Πολύ καλός οδηγός σε ευχαριστώ να το τολμήσω λες έτσι?Δες και αυτόν εδώ τον οδηγό:
http://www.iphonehel...544#entry429544
Είναι στα ελληνικά και ίσως σε βοηθήσει περισσότερο. Στο κάτω κάτω Virtual Machine θα φτιάξεις δεν γίνεται να "χαλάσεις" κάτι
Guest_Stevenote_*
Δημοσίευση 20/09/2011 - 14:43
Πολύ καλός οδηγός σε ευχαριστώ να το τολμήσω λες έτσι?
Δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες