Δημοσίευση 08/01/2012 - 13:07
Καλημέρα καταρχήν στο φόρουμ και τους αναγνώστες του.
επειδή πολλά ειπώθηκαν, πολλά εννοήθηκαν έμμεσα ή άμεσα μάλλον πρέπει και εγώ από την σειρά μου να "απολογηθώ" και το βάζω σε αποσιωπητικά γιατί δεν νομίζω καν πως πρέπει να απολογηθώ αλλά να συνεχίζω να υποστηρίζω την άποψή μου.
@zozos: φίλε μου είμαι στο φόρουμ πολλά πολλά χρόνια, αυτοί που μου γνωρίζουν ξέρουν ποιός είμαι και πως μιλάω και σαφέστατα δεν είμαι σπάμερ αλλιώς οι moderators/administrators θα με είχαν στείλει σπίτι μου προ πολλού.
@zacharishariis: παιδί μου, και θα μου επιτρέψεις να σε λέω παιδί μου γιατί έχω γυιό έναν χρόνο μικρότερό σου. Αν πρόσεξες τα λεγόμενά μου θεώρησα "αστρονομικό" το ποσό των 0,79€ για το εύρος της εφαρμογής που βλέπω τώρα, σήμερα μπροστά μου. θα πρέπει να σεβαστείς και να δείξεις το δικό σου επίπεδο αν αναλογιστείς ότι εσύ είσαι το μαγαζί και εγώ ο πελάτης. αν ο πελάτης έχει παράπονα όσο κακόπιστος και να είναι δεν παύει να σου έχει δώσει τον οβολό του όσο μικρός και μεγάλος είναι αυτός. επίσης ο πελάτης έχει σεβαστεί το promotion της δουλειάς σου και δεν σε κλέβει κατεβάζοντας την εφαρμογή σου από τα "μαγαζάκια" αλλά σαν κύριος πηγαίνει στο μεγάλο μαγαζί της apple και σκάει τα ωραία του λεφτάκια άσχετα το αν είναι λίγο ή πολλά. εξάλλου για να συγκρίνουμε και το "μεγάλο" ή "μικρό" ποσό των 0,79€ απλά θα πω ότι με 0,79€ ένας άστεγος θα μπορούσε να φάει 1 κιλό ψωμί και να γεμίσει το στομάχι του για 2 ημέρες. άρα για αυτόν το ποσό είναι τεράστιο.
τώρα σχετικά με το "ξεχέσιμο" και τις "αρπαχτές" τις οποίες ανέφερα στα πρώτα μου ποστ. όπως πολύ καλά γνωρίζεις και όπως ανέφερα και πιο πάνω είμαι πελάτης που έχω αγοράσει ένα επαγγελματικό τηλέφωνο και που απευθύνομαι σε ένα επαγγελματικό κατάστημα (Appstore) και που θα αγοράσω επαγγελματικές εφαρμογές. σαφέστατα δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την ηλικία σου, τον κόπο σου, τις γνώσεις σου και την διάθεσή σου για να αναπτύξεις αυτήν ή κάποια άλλη εφαρμογή. Όμως, εσύ από την μεριά σου, αποφασίζοντας να πουλήσεις αυτή την εφαρμογή έμμεσα δέχεσαι ότι η εφαρμογή είναι άξια στο να σταθεί απέναντι στις "επαγγελματικές" εφαρμογές, πως δεν έχει ατέλειες και πως αντιπροσωπεύει την αξία που καλούμε "εγώ" να πληρώσω προς εσένα. με λίγα λόγια απαιτείς από εμένα τον "στυγνό" πελάτη να σε δω και να σε αντιμετωπίσω σαν "στυγνό" επαγγελματία όπως και έπραξα. θεώρησα κοροϊδία την εφαρμογή θεώρησα αρπαχτή τα χρήματα που κατέβαλα.
τώρα....πια κατά την γνώμη μου θα ήταν η σωστή οδός? θα στην πω:
θα έπρεπε να το πας λίγο αντίστροφα.....αφου όπως λες λατρεύεις την εφαρμογή, έχεις κουραστεί και ξενυχτήσει - και το πιστεύω απόλυτα αυτό - και θέλεις να δεις τους κόπους σου να ανταμοίβονται... θα έπρεπε να μας δείξεις το βιογραφικό σου (έτσι απλά όπως το προανέφερες), να μας πεις ότι η εφαρμογή είναι μια δουλειά ενός μαθητή, ενός ερασιτέχνη στην ουσία και όχι ενός studio κατασκευής εφαρμογών, να διαθέσεις δωρεάν τα πρώτα στάδια (γιατί ουσιαστικά στα πρώτα στάδια είσαι) της εφαρμογής σου δεχόμενος την καλή ή την κακή κριτική και τις όποιες συμβουλές, να ζητήσεις donation (ναι γιατί όχι? αν μου έλεγε το παιδί μου ότι θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο όχι 0,79€ αλλά 7900€ θα πλήρωνα) να την φτάσεις στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι και μετά να την προωθήσεις ως επαγγελματική εφαρμογή και να "απαιτείς" να πληρώνει αυτός που θα την ήθελε στην τσέπη του.
και μιας και άρχισα το πολύ μπλα μπλα να σου πω τα σημεία που "στράβωσα" που "απαιτώ" να υπάρχουν μέσα σε μια πληρωμένη εφαρμογή όπως σου ανάλυσα πιο πάνω και σκέψου αν από την μεριά μου έστω και λίγο θα έπρεπε να νοιώθω την αγανάκτηση που εξέφρασα: να θυμίσω τις περιβόητες ταυτότητες στην άλγεβρα? τα εμβαδά γεωμετρικών σωμάτων, τους όγκους γεωμετρικών σωμάτων (όχι κάποιων αλλά όλων....) να θυμίσω ημίτονα συνημίτονα? και άλλα τόσα πολλά, πολύ πιο διαδεδομένα και "ΣΟΣ" από αυτά που αντίκρισα μέσα στην εφαρμογή. εν τέλει, η εφαρμογή (πάντα κατά την γνώμη μου) διαφημίστηκε σαν το "βιβλίο" που θα περιέχει τους σπουδαιότερους και πιο κοινούς μαθηματικούς τύπους άλγεβρας, γεωμετρίας, φυσικής, χημείας που θα έπρεπε να γνωρίζει ή να θυμάται κάποιος που σπουδάζει μέχρι το επίπεδο -πιστεύω - της τρίτης γυμνασίου ή α' λυκείου.
θα ήθελα λοιπόν να δεις και να εξετάσεις και την δική μου οπτική γωνία και κριτική και να σεβαστείς τον νόμο της αγοράς που λέει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο πελάτης έχει δίκιο ή την άλλη ρήση που λέει πως ότι πληρώνεις παίρνεις που αν την μεταφράσω στους νόμους του Appstore κάπου στο μέσα μέρος του μυαλού σου ξέρεις πολύ καλά πως αυτό που πήρα εφόσον δεν είναι έτοιμο και θέλει συμπληρώματα θα έπρεπε να το πάρω δωρεάν μέχρι να χρειαστεί να το πληρώσω όταν θα μου παρουσιαζόταν ολοκληρωμένο.
επίσης επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι αν έχεις διάθεση να σου στείλω με π.μ. τα στοιχεία μου ώστε να τα πούμε είτε μεσω email είτε μέσω skype είτε και τηλεφωνικά.
ελπίζω να διελεύκανα και να ηρέμησα τις όποιες εντάσεις δημιουργήθηκαν
φιλικά
Δημήτρης