Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Τo μεγάλο ψέμα της Apple για το iPad 3!

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
27 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   JohnHasio

JohnHasio

iPH Contributor

• 1268 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 31/03/2012 - 10:47

Ένα μεγάλο ψέμα στους εκπροσώπους του Τύπου είπε η Apple κατά την παρουσίαση του νέου iPad και η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκουμε λόγο να το κάνει.

Αφενός θα αποκαλύπτονταν το... λάθος της και αφετέρου οι φανατικοί πελάτες δεν θα έχαναν το ενδιαφέρον τους για τη νέα συσκευή της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, είχε αναφερθεί ότι ο επεξεργαστής A5X του νέου iPαd έχει τετραπλάσια απόδοση από το Nvidia's Tegra 3, ένα τετραπύρηνο chip που χρησιμοποιούν κάποιοι κατασκευαστές Android tablet.

Στα τεστ όμως που έγιναν και σύγκριναν τις επιδόσεις του iPad με το Asus Transformer Prime το οποίο χρησιμοποιεί το Tegra 3 δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Σε διάφορες μετρήσεις η διαφορά τους ήταν αμελητέα, ενώ στην υπολογιστική ισχύ των δύο tablet, το νέο iPad υπολείπεται πολύ του Transformer Prime!

πηγή

Τελευταία επεξεργασία από: JohnHasio, 31/03/2012 - 10:49

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 31/03/2012 - 10:53

Και απο το ipad2 υπολείπεται σε υπολογιστικη ισχυ!

Αναρτημένη εικόνα

#3   andreas37d

andreas37d

iPH Enthousiast

• 484 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 31/03/2012 - 10:56

Και απο το ipad2 υπολείπεται σε υπολογιστικη ισχυ!

ποιο?

#4   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2012 - 10:58

Το ipad3 υπολείπεται!

http://9to5mac.com/2...-a5-vs-tegra-3/

Αναρτημένη εικόνα

#5   Vaggi

Vaggi

iPH Addict

• 734 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:05

Οπως θα ελεγε και η Τασουλα.. "TRAGIC...." !

#6   RaiDMax

RaiDMax

iPH Member

• 237 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:07

Εχω απογοητευθει πολυ μετα απο το μπουμ του 4s μονο λογια πλεον...αλλα στις πραξεις...Μου φαίνεται ο Jobs κατι παραπανω ηξερε...Οτι και να βγει απο δω και πισω πιστευω πως θα το βγαζουν ως το επομενο απολυτο εργαλειο ενω ηδη θα τους εχουνε φαει λαχανο τα android Και οι βλακειες...Ειλικρινα δεν βρισκω κανενα λογο να αφησω το Ipad2 και να παω στο 3.τζαμπα χρημα..

#7   DaKnOb

DaKnOb

iPH Contributor

• 1336 μηνύματα
  • Twitter:@DaKnObCS
  • Κινητό: iPhone 6
  • GameCenter:DaKnObCS

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:09

Ναι αλλα οι δοκιμες σε εφαρμογές που δεν είναι γραμμένες για να εκμεταλεύονται τον A5X δεν είναι αξιόπιστες. Σαν να λες ένα mini είναι πιο γρήγορο από ένα αγωνιστικό της Formula 1 που του έβαλαν κόφτη στα 50 KM/H.

#8   KostasSTi

KostasSTi

iPH Enthousiast

• 449 μηνύματα
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:KostasSTi

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:13

Νομίζω οτι δεν υπάρχει λόγος να φύγει κάποιος από το ipad 2 και να πάει στο 3. Όπως δεν υπάρχει λόγος κάποιος με 4άρι να πάρει 4S. Από εκεί και πέρα, η τεχνολογία έχει φτάσει "ταβάνι" και δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να προσφέρει μια εταιρία. Το hardware γενικότερα είναι πολύ πιο μπροστά από το software.

Τώρα, από προσωπική εμπειρία, σας λέω οτι το 1 με το 3 είναι μέρα με νύχτα. Το 2 όμως με το 3 είναι πολύ κοντά. Τα τεστάρισα και τα τρία την περασμένη εβδομάδα και σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. safari) το 2 είναι ελαφρώς ταχύτερο. Βέβαια αργότερα και με τις νεότερες iOS's θα δείξει το 3 τα δόντια του, αλλά δε νομίζω οτι θα είναι τέτοια η διαφορά που θα αξίζει τη μετάβαση από το 2 στο 3. Εγώ πάλι από το 1 στο 3, είμαι τρισευτυχισμένος...

#9   andreas37d

andreas37d

iPH Enthousiast

• 484 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:17

Το ipad3 υπολείπεται!

http://9to5mac.com/2...-a5-vs-tegra-3/

η αληθεια ειναι οτι δεν ξετρελαθηκα που το ειδα, ευτυχως το πλαισιο πατρας τα ειχε διπλα διπλα το new και το 2, εβαλα το φοντο που εχω εγω και στα δυο εβαλα και την φωτεινότητα στην μεση οπως το εχω παντα τα κοιταξα και απλα εφυγα, μετα εστειλα pm.στο φιλο που θα αγοραζε το δικο μου οτι δεν το πουλαω. ;)

#10   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:20

Εγώ το βρίσκω λογικό γιατί ο επεξεργαστής δεν άλλαξε στην ουσία και καταναλώνεται υπολογιστική ισχύς για τη retina οθόνη...

Άρα αυτή που μένει είναι λογικό να είναι λιγότερη από το 2.

*Αυτές οι μετρήσεις δε γίνονται με εφαρμογές που όντως δεν είναι απόλυτα συμβατές ακόμα αλλά με benchmarks που υπολογίζουν την καθαρή υπολογιστική ισχύ.

Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 31/03/2012 - 11:29

Αναρτημένη εικόνα

#11   nik198x

nik198x

iPH Enthousiast

• 461 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XR
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:34

Εγώ το βρίσκω λογικό γιατί ο επεξεργαστής δεν άλλαξε στην ουσία και καταναλώνεται υπολογιστική ισχύς για τη retina οθόνη...

Άρα αυτή που μένει είναι λογικό να είναι λιγότερη από το 2.

Έτσι ακριβώς.. Δεν είναι μόνο η συνολική δύναμη, είναι και το τι έχει να τροφοδοτήσει. Τι να το κάνω που φορτώνεται η ιστοσελίδα 0,5 sec ταχύτερα σε μια οθόνη υποδιπλάσιας ανάλυσης; Όταν βλέπω αυτά τα benchmarks, πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για όσους έχουν έστω μια ιδέα πώς λειτουργεί μια επιστημονική μέτρηση, τραβάω τα μαλλιά μου.

Κατευθυνόμενες έρευνες (χωρίς να εξαιρείται και το marketing της ίδιας της Apple) δημιουργούν εντυπώσεις, ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς μετρήθηκε και κουβέντα να γίνεται.

Από'κει και πέρα η λογική της Apple είναι βελτίωση μεν στο hardware αλλά και καλογραμμένο software, εξ ου τα προϊόντα της τρέχουν πιο smoothly πάντοτε ακόμη και αν έχουν τα ίδια ή κατώτερα specs από άλλα προϊόντα.

Όσον αφορά μερικούς κατόχους iPad 2, έχουν βαλθεί να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους με την ψευδαίσθηση ότι το τάμπλετ τους είναι καλύτερο από τον διάδοχο και άρα δεν αξίζει η αναβάθμιση. Κατά τη γνώμη μου η αναβάθμιση όντως δεν αξίζει, για λόγους οικονομικούς όμως, όπως κάθε αναβάθμιση Apple προϊόντος που θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια για να αξίζουν τα επιπλέον ευρώ την διαφορά στη συσκευή. Δόξα τω Θεώ το iPad έχει μεταπωλητική αξία σε αντίθεση με τα iPad-killers :lol:

Κι εγώ αποφάσισα να κρατήσω το iPhone 4 γιατί δεν άξιζε να αναβαθμίσω αλλά δεν προσπαθώ να πείσω τους κατόχους του 4S ότι έχω καλύτερη συσκευή από αυτούς για να αισθάνομαι καλύτερα. Το άσπρο μαύρο; :unsure:

#12   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:40

Αυτό που λέμε επισημαίνεται και στο άρθρο:

The A5X shows a significant increase in performance over iPad 2 and Tegra 3 devices only when the chip is not forced to power the Retina display in “off-screen” benchmarks.

Απλά χοντρικά είναι στα ίδια σε υπολογιστική ισχύ με το ipad2 ενώ τροφοδοτεί και οθόνη 2πλάσιας (και πλέον) ανάλυσης..

Αναρτημένη εικόνα

#13   NiKlaus

NiKlaus

iPH Contributor

• 1407 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:43

ωστοσο το μαρκετινγ που κανανε με την παρουσιαση, ειναι δεν ειναι ταχυτερο πουλησε...και φανηκε στις πωλησεις και στα χρηματα που μπαινουν στα ταμεια της και στο τελος δεν θα ξερουν τι να τα κανουν τοσα λεφτα...

#14   VasmaV

VasmaV

iPH Member

• 242 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 2 +3G
  • GameCenter:VASMAV

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:45

παίδες κοιτάξτε λίγο τις μετρήσεις καλά, ειδικά του openGL
το ipad2 έπιασε 59 FPS σε 1024χ768, ενώ το iPad 3, 53 FPS αλλά σε 2048χ1536. Μιλάμε δλδ για τα 4πλάσια pixels με απώλεια μόνο 6FPS. To 2αρι αν μπορούσε να τρέξει σε 2048χ1536, πόσα FPS θα μπορούσε άραγε να φτάσει...

Το ίδιο άλλωστε ίσως να συμβεί αν τρέξεις το τεστ με μία nvidia 420GT στα 1024χ768 και μια 580GTX στα 2048χ1536. Αυτό τι σημαίνει ότι η nvidia έβγαλε χειρότερη κάρτα γραφικών;

Καλά για το Transformer Prime (1280χ800 και 52FPS) δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης, τουλάχιστον όσον αφορά τα pixels τα οποία μπορεί να κινήσει

ΥΓ
πέρασα από 2αρι σε 3αρι και ο μόνος πραγματικός λόγος είναι γιατί ήθελα και 3G. Η αλήθεια είναι ότι (προς το παρόν) οι διαφορές είναι ελάχιστες και τις βλέπεις μόνο σε HQ photos και σε διάφορα παιχνίδια που αναβαθμίστηκαν (τουλάχιστον όσον αφορα την ανάλυση), τύπου MC3. Όταν και αν με το καλό βγουν apps που να εκμεταλεύονται πλήρως τον A5X, τότε θα καταλάβουμε τι συμβαίνει γιατι εν τέλει τα chips γραφικών δεν έχουν να κάνουν μόνο με number of pixels.

Πάντως το 2αρι παραμένει σούπερ μηχάνημα!!!

#15   Nikosaei

Nikosaei

iPH Enthousiast

• 484 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 31/03/2012 - 11:55

Εγω ειχα παει σημερα κωτσοβολο καλλιθεας συγγρου κ ειχε το νεο i pad κ το ipad 2 διπλα διπλα.δεν καταλαβα γενικα διαφορα καμια.εχω το i pad 2 κ πιστευω αν επαιρνα το νεο i pad θα το μετανοιωνα.αυτη ειναι η αποψη μου διχως να υποβαθμιζω το νεο i pad.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες