Εγώ το βρίσκω λογικό γιατί ο επεξεργαστής δεν άλλαξε στην ουσία και καταναλώνεται υπολογιστική ισχύς για τη retina οθόνη...
Άρα αυτή που μένει είναι λογικό να είναι λιγότερη από το 2.
Έτσι ακριβώς.. Δεν είναι μόνο η συνολική δύναμη, είναι και το τι έχει να τροφοδοτήσει. Τι να το κάνω που φορτώνεται η ιστοσελίδα 0,5 sec ταχύτερα σε μια οθόνη υποδιπλάσιας ανάλυσης; Όταν βλέπω αυτά τα benchmarks, πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για όσους έχουν έστω μια ιδέα πώς λειτουργεί μια επιστημονική μέτρηση, τραβάω τα μαλλιά μου.
Κατευθυνόμενες έρευνες (χωρίς να εξαιρείται και το marketing της ίδιας της Apple) δημιουργούν εντυπώσεις, ο πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς μετρήθηκε και κουβέντα να γίνεται.
Από'κει και πέρα η λογική της Apple είναι βελτίωση μεν στο hardware αλλά και καλογραμμένο software, εξ ου τα προϊόντα της τρέχουν πιο smoothly πάντοτε ακόμη και αν έχουν τα ίδια ή κατώτερα specs από άλλα προϊόντα.
Όσον αφορά μερικούς κατόχους iPad 2, έχουν βαλθεί να πείσουν τον εαυτό τους και τους άλλους με την ψευδαίσθηση ότι το τάμπλετ τους είναι καλύτερο από τον διάδοχο και άρα δεν αξίζει η αναβάθμιση. Κατά τη γνώμη μου η αναβάθμιση όντως δεν αξίζει, για λόγους οικονομικούς όμως, όπως κάθε αναβάθμιση Apple προϊόντος που θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια για να αξίζουν τα επιπλέον ευρώ την διαφορά στη συσκευή. Δόξα τω Θεώ το iPad έχει μεταπωλητική αξία σε αντίθεση με τα iPad-killers
Κι εγώ αποφάσισα να κρατήσω το iPhone 4 γιατί δεν άξιζε να αναβαθμίσω αλλά δεν προσπαθώ να πείσω τους κατόχους του 4S ότι έχω καλύτερη συσκευή από αυτούς για να αισθάνομαι καλύτερα. Το άσπρο μαύρο;