Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 4 ψήφοι

Να φτιαξω pc ή να παρω ενα mac

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
105 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#61   komos

komos

iPH Contributor

• 1410 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/07/2012 - 13:50

εγω συμφωνω με την ''ιδεα'' hackintosh υπο την προυποθεση οτι ο αγοραστης ξερει τι κανει
ειναι ανωφελο να παρει συμβατο hardware και να ειναι ασχετος,και θα παιδευτει και δεν θα χαρει
την φιλοσοφια του λειτουργικου,
Την διαφορα την καταλαβαινεις αμα παρεις και real mac που το μονο που πρεπει να ξερεις ειναι το κουμπι on off
Στο hack απο την αλλη πρεπει σε καθε update να κανεις το σταυρο σου μη φυγεις με kernel panic, και φυσικα
να ριξεις αρκετο διαβασμα για το πως θα το λυσεις, γιατι δεν ειναι λυση το φορματ...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#62   zarzonis

zarzonis

iPH Elite Poster

• 2065 μηνύματα
  • Twitter:@zarzonis
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G
  • GameCenter:zarzonis

Δημοσίευση 05/07/2012 - 14:06

εγω συμφωνω με την ''ιδεα'' hackintosh υπο την προυποθεση οτι ο αγοραστης ξερει τι κανει
ειναι ανωφελο να παρει συμβατο hardware και να ειναι ασχετος,και θα παιδευτει και δεν θα χαρει
την φιλοσοφια του λειτουργικου,
Την διαφορα την καταλαβαινεις αμα παρεις και real mac που το μονο που πρεπει να ξερεις ειναι το κουμπι on off
Στο hack απο την αλλη πρεπει σε καθε update να κανεις το σταυρο σου μη φυγεις με kernel panic, και φυσικα
να ριξεις αρκετο διαβασμα για το πως θα το λυσεις, γιατι δεν ειναι λυση το φορματ...

Το kernel panic είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις... Στο hackintosh δεν γίνεται μόνο στο update αλλά και στα καλά καθούμενα... Με έχει καταστρέψει 2-3 φορές... και τις 2 έφυγα για format...

#63   arisgamatos

arisgamatos

iPH Enthousiast

• 490 μηνύματα
  • Twitter:@arisyo13
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:arisyo13

Δημοσίευση 05/07/2012 - 14:12

Το kernel panic είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις... Στο hackintosh δεν γίνεται μόνο στο update αλλά και στα καλά καθούμενα... Με έχει καταστρέψει 2-3 φορές... και τις 2 έφυγα για format...

εξαρταται παντα απο το hardware που διαθετεις. εγω προσωπικα είμαι dual boot και τρωω περισσότερα BSOD's στα windows παρα Kernel panics στα Mac. για την ακριβεια δεν το κάνει ποτε αλλα εχει τυχει στο παρελθον για να ειμαι ειλικρινεις και εκει για λογους που εγω εφταιγα
Αν όλα τα παιχνίδια ήταν γραμμένα για Mac δεν θα κράταγα windows για κανένα λόγο

Τελευταία επεξεργασία από: arisgamatos, 05/07/2012 - 14:13

#64   komos

komos

iPH Contributor

• 1410 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2012 - 14:19

εξαρταται παντα απο το hardware που διαθετεις. εγω προσωπικα είμαι dual boot και τρωω περισσότερα BSOD's στα windows παρα Kernel panics στα Mac. για την ακριβεια δεν το κάνει ποτε αλλα εχει τυχει στο παρελθον για να ειμαι ειλικρινεις και εκει για λογους που εγω εφταιγα
Αν όλα τα παιχνίδια ήταν γραμμένα για Mac δεν θα κράταγα windows για κανένα λόγο

ε ετοιμασου τωρα με το mountain lion να το μαθεις... μεχρι να το στησεις και να οργανωθουν οι κοινοτητες
το real one απλα θα παει μια βολτα στο app store η στα γνωστα μαγαζακια...

γενικα τρωνε kp χωρις ιδιαιτερο λογο εγω θυμαμαι ας πουμε μου ετρωγε kp οταν ειχα συνδεμενο πανω το xbox receiver, η πανω απο 4 εξωτερικους δισκους (πολλες φορες με ενα απλο reset και ξεκουμπωμα συσκευων εστρωνε)
επισης ειναι και κατι μικρα updates της apple που αναβαμιζουν drivers τα οποια αν τα περασεις δεν το γλυτωνεις το φορματ...

Οπως και να εχει ειναι μια καλη εναλλακτικη οχι τοσο αξιοπιστη σαν το αληθινο, αλλα ειναι αρκετα καλη για να γνωρισεις το λειτουργικο..

#65   zarzonis

zarzonis

iPH Elite Poster

• 2065 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2012 - 14:56

Εννοείται πως στα windows έτρωγα και εγώ περισσότερα... Απλά στα mac συνήθως το kernel panic σε στέλνει σε format... Στα windows απλώς σε επανεκκίνηση...

#66   CBSTEAM

CBSTEAM

iPH newbie

• 99 μηνύματα
  • Twitter:@THECBSTEAM
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini +4G
  • GameCenter:cbsteam

Δημοσίευση 05/07/2012 - 18:39

Εγω παντος απο τον δεκεμβριο και μετα εχω ενα σφερατο MacBook PRO!!! Εχω και PC αλλα φιλε μου πιστεψεμε πως... δεν συγκρινετε.

#67   unforgiven

unforgiven

iPH User

• 191 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2012 - 18:58

Εγω παντος απο τον δεκεμβριο και μετα εχω ενα σφερατο MacBook PRO!!! Εχω και PC αλλα φιλε μου πιστεψεμε πως... δεν συγκρινετε.

Και εγώ έχω ένα PC που είναι σφαιράτο και με Mac PRO δεν συγκρίνεται.
Όταν συγκρίνουμε συγκρίνουμε ίδιο hardware με τα ίδια προγράμματα!

#68   unforgiven

unforgiven

iPH User

• 191 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2012 - 19:20

Mac

Άντε να δούμε τι αγγελία θα βάλεις και του λόγου σου!

#69   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 05/07/2012 - 19:38

Mac

Τσάμπα παλεύεις φίλε...Έχεις καιρό ακόμα.

Αναρτημένη εικόνα

#70   monotis

monotis

iPH Contributor

• 1164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 05/07/2012 - 23:54

Πηγα σημερα σε ενα puplic και τα ειδα λιγο κ απο κοντα.Ενταξει δεν εχουν καμια σχεση τα mac,με τα "σειρας"pc.Σαν πρωτη αποψη απο θεμα desing και μονο,ειναι σαν ενα κοσμημα στο γραφειο σου.Aλλη ποιοτητα αλλο πραμα.Και που φυσικα πολλοι δεν ειναι σε θεση καταλαβουν τη διαφορα.Ο φιλος μου για παραδειγμα (σχετικος με υπολογιστες)δεν αντιλαμβανοταν την "υψηλη πυκνοτητα pixels" (κατι σαν monitor retina) που ειχε η 27αρα σε σχεση με την 24αρα που ηταν διπλα.

Βασικα ειχε τον imac και παραδιπλα σκετο το monitor 27 συνδεμενο με ενα micro mac.
Εγω κολλησα αμεσως με το monitor το σκετο (μου αρεσε περισσοτερο κ σαν desing απο το ολοκληρομενο imac)ομως οταν ρωτησα τον υπαλληλο δυστηχως μου ειπε δεν ειναι συμβατο αυτο το monitor για pc ,παρα μονο για mac.
Διοτι τα windows δεν τα γλιτωνω επειδη καποιες εφαρμογες που δουλευω δεν υπαρχουν ακομη σε mac (πχ 3dsmax),επομενος ελεγα να παρω μονο το monitor,γιατι τι νοημα εχει να αγορασω τοσα λεφτα mac,και να δουλευω περισσοτερο σε windows?μονο για το ιnternet και να φτιαχνω φακελους?

Το ιδανικο για μενα θα ηταν να φτιαξω ενα τερμα pc και να εβαζα αυτο monitor
http://public.gr/pro.../prod2310023pp/
να χαιρεσε να βλεπεις και desing και να ξεκουραζεις τα ματια σου με το σαν "retina"αυτο πανελ.

Θα μου ηταν ενδιαφερων ,αν καποιος γνωριζει μηπως θα μπορουσε τελικα να συνδεθει με pc αυτη η οθονη.(κ την πηρα κ αυριο!)

Τελευταία επεξεργασία από: monotis, 05/07/2012 - 23:56

#71   komos

komos

iPH Contributor

• 1410 μηνύματα

Δημοσίευση 05/07/2012 - 23:56

λογικα στα νεα ivy bridge που θα εχουν tb θα μπαινει (απο αποψη εισοδου) δεν ξερω τι θα παιξει με software...

#72   unforgiven

unforgiven

iPH User

• 191 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2012 - 00:10

Αν δουλεύεις ταινίες σε 16:9 τα δύο μόνιτορ είναι απαραίτητα, ιδίως σε After Effects και Premiere. Ιδίως αν δεν έχεις, που δεν θα έχεις, video preview monitor.

#73   monotis

monotis

iPH Contributor

• 1164 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/07/2012 - 14:37

Οι κλασσικες οθονες για pc εχουν εισοδους ,DVI και τωρα ΗDMI και οι αντιστοιχες καρτες γραφικων των pc εξοδους .
Αυτη η οθονη τι προτυπο εχει ?πως ειναι το βυσμα δηλαδη,και επισης δεν υπαρχει καποιος ανταπτορας -μετατροπεας κατι απο HDMI σε αυτο?

Τελευταία επεξεργασία από: monotis, 06/07/2012 - 14:38

#74   zarzonis

zarzonis

iPH Elite Poster

• 2065 μηνύματα

Δημοσίευση 06/07/2012 - 15:05

Οι κλασσικες οθονες για pc εχουν εισοδους ,DVI και τωρα ΗDMI και οι αντιστοιχες καρτες γραφικων των pc εξοδους .
Αυτη η οθονη τι προτυπο εχει ?πως ειναι το βυσμα δηλαδη,και επισης δεν υπαρχει καποιος ανταπτορας -μετατροπεας κατι απο HDMI σε αυτο?

Το πρότυπο που έχει είναι thunderbolt... Το έβγαλε πρώτη η Apple αυτό μόνο σε δικούς της υπολογιστές αν και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες μητρικές για pc με τέτοια θύρα... Μιλάμε για απίστευτες ταχύτητες μέσω τέτοιας θύρας... Βασικά αυτή η οθόνη εκτός από thunderbolt αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται και usb για να δουλέψει...
Βασικά τώρα με μια γρήγορη αναζήτηση είδα ότι η συγκεκριμένη οθόνη βγαίνει σε δύο εκδόσεις... Είναι ολόιδιες ακόμα και στην τιμή με μόνη διαφορά την σύνδεση... Υπάρχει μία που συνδέεται με thunderbolt και μία που συνδέεται με minidisplay port... Για την δεύτερη υπάρχει αντάπτορας...http://store.apple.c...node=MTY1NDA5OQ
Όμως δεν ξέρω αν τα windows 7 υποστηρίζουν τέτοια ανάλυση... Καμία οθόνη στην αγορά δεν έχει τέτοια ανάλυση... Τα windows 8 από την άλλη προσφέρουν πολλές αναλύσεις!

Τελευταία επεξεργασία από: zarzonis, 06/07/2012 - 15:10

#75   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 06/07/2012 - 15:08

Της intel είναι η τεχνολογία αυτή απλά κάποια σύμβαση θα είχε κάνει με την Apple...

Αναρτημένη εικόνα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2