Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Greek TV Guide -VS- Pathfinder TV


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
14 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 10/11/2009 - 22:12

Αν και σε γενικές γραμμές η σύγκριση ανάμεσα σε ένα app και σε ένα web app λειτουργεί προς όφελος του app, ακριβώς επειδή ως native εφαρμογή έχει ενδεχομένως περισσότερα υπέρ, εντούτοις στην περίπτωση των 2 που εξετάζω δεν ισχύει αυτό, μιας και οι 2 εφαρμογές τραβάνε δεδομένα απο το web, λειτουργούν υπο την λογική του front end, ενώ επιπλέον οι διαφορές στην χρήση δεν είναι τόσο καινοφανείς ώστε η σύγκριση υπέρ του app να είναι αναπόφευκτη (το αντίθετο μάλιστα). Στο τέλος δεν θα αναφερθώ σε συμπεράσματα για το ποιά απο τις 2 είναι καλύτερη εφαρμογή σε αυτό που κάνει, αυτό νομίζω πως θα προκύψει αβίαστα...

Ας δούμε λοιπόν με τι έχουμε να κάνουμε:

- Greek TV Guide της iCocoaWare, 2.99 ευρώ.
- Pathfinder TV, free web app.


Ας ξεκινήσουμε με το Greek TV Guide. Η εφαρμογή εμφανίζει το τηλεοπτικό ημερήσιο πρόγραμμα, όπως υποδηλώνει και το όνομα της (καλά, το σκέτο “ημερήσιο” δεν υποδηλωνεται άμμεσα, αλλά το αντιλαμβάνεται ο χρήστης απο την περιγραφή της εφαρμογής). Η αρχική οθόνη της εφαρμογής περιλαμβάνει τις εξής επιλογές: “Κανάλια”, “Κατηγορίες”, “Τώρα”, “Μετά” και “Η Λίστα μου”. Η επιλογή Κανάλια εμφανίζει όλα τα κανάλια (Αναλογικά, συνδρομητικά κλπ) και απο εκεί οδηγεί στο αντίστοιχο ημερήσιο πρόγραμμα. Η επιλογή Κατηγορίες ομαδοποιεί κατηγορίες εκπομπών (Ταινίες, σειρές κλπ). Με την επιλογή Τώρα βλέπουμε τι παίζεται τώρα, και με την επιλογή Μετά τι θα προβληθεί αργότερα (χωρίς να είναι πάντα ακριβής αυτός ο διαχωρισμός δυστηχώς, μιας και συνήθως επικρατεί ένα μικρό αλαλούμ ανάμεσα σε ώρες και κανάλια). Τέλος, στην επιλογή Η Λίστα μου εμφανίζονται εκπομπές που ορίζει ο χρήστης ως favorites.

Πέραν του προφανούς μειονεκτήματος ( εμφανίζεται ΜΟΝΟ το ημερήσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ λογικά απο μια paid app θα περίμενε κανείς πρόγραμμα εβδομάδας), η εφαρμογή διαθέτει ένα ακόμα σοβαρό μειονέκτημα το οποίο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό: δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιλέξει ο χρήστης αν θέλει να βλέπει περιεχόμενο ΜΟΝΟ απο τα αναλογικά κανάλια, ή και απο τα ψηφιακά της EΡT, ή και απο τα συνδρομητικά, ή τέλος πάντων απο όποιο συνδιασμό των τριών επιθυμεί. Αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό για κάποιον που δεν διαθέτει συνδρομητική τηλεόραση, ή που η τηλεόραση του δεν υποστηρίζει τα ψηφιακά της ΕΡΤ: είναι αναγκασμένος να scrollάρει συνεχώς σε ατελείωτα καταβατά εκπομπών μέχερι να εντοπίσει την ταινία ή την σειρά που τον ενδιαφέρει, καθώς το πλήθος τον εκπομπών των συνδρομητικών καναλιών είναι υπερδιπλάσιο απο αυτό των αναλογικών, αλλά εντελώς άχρηστο για κάποιον που δεν έχει συνδρομητική τηλεόραση. Αυτή η πληθώρα καναλιών και εκπομπών είναι που προκαλεί και την δυσλειτουργία των επιλογών “Τώρα” και “Μετά”, οι οποίες βέβαια καλές είναι ως σύλληψη, στην πράξη όμως περισσότερο μπερδεύουν παρά πληροφορούν για το τι παίζεται τώρα και τι θα παιχτεί σε μια ώρα απο τώρα, έτσι όπως ανακατεύονται ταινίες, σειρές και πάσης φύσεως εκπομπές απο 33 διαφορετικές πηγές...

Πέραν αυτού, οι πληροφορίες που εμφανίζονται για μια συγκεκριμένη εκπομπή (πχ μια ταινία) δεν είναι ομοιόμορφες: Μπορεί για κάποιο έργο να υπάρχει αναφορά σε ξένο τίτλο, διάρκεια, ηθοποιούς και σκηνοθέτη, ενώ σε κάποιο άλλο να υπάρχει απλά μια περιγράφη και τίποτε άλλο (το οποίο είναι και το σύνηθες στην εφαρμογή, αλλά όχι και σε οποιοδήποτε σοβαρό τηλεοπτικό οδηγό).

Απο εκεί και πέρα, αν και η εφαρμογή ζητάει σύνδεση με δίκτυο μόνο μια φορά τη μέρα για να ανανεώσει το περιεχόμενο της, εντούτοις το ΠΟΤΕ γίνεται αυτή η ανανέωση περιεχομένου είναι ένα θέμα προς συζήτηση, καθώς δεν υπάρχει κάποια σταθερή, συγκεκριμένη ώρα που γίνεται αυτό: μπορεί κάλλιστα κάποιος να ανοίξει την εφαρμογή στις 2 το μεσημέρι, και να εμφανίζεται ακόμα το πρόγραμμα της προηγούμενης ημέρας. Επιπλέον, το χρωματικό theme της εφαρμογής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό: έντονοι τόνοι του γκρί με μαύρα γράμματα σε λευκά πλαίσια στις περισσότερες οθόνες, γκρί, γκρί και σκούρο γκρί στις περιγράφες των εκπομπών, και λίγο κόκκινο στην αρχική οθόνη δεν είναι και ότι καλύτερο...

Σε αντιδιαστολή του Greek TV Guide, επι του παρόντος δεν υπάρχει κάποια άλλη ανταγωνιστική εφαρμογή, αλλά ένα free web app το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την βελτιστοποιημένη έκδοση για συσκευές iPhone του τηλεοπτικού οδηγού του www.pathfinder.gr. Αφού λοιπόν ο χρήστης ανοίξει τον Safari και φορτώσει την σελίδα http://tv.pathfinder.gr μπορεί να Προσθέσει στην Αφετηρία το εικονίδιο του Web App ώστε να το ανοίγει απευθείας απο το Springboard. Η αρχική οθόνη διαθέτει τις επιλογές “Κανάλια”, “Τι παίζει Τώρα”, “Οι ταινίες της ημέρας”, “Η λίστα μου”, “Επιλογές” και “Βοήθεια”.

Εδώ θα ξεκινήσουμε απο την επιλογή “Επιλογές”. Πατώντας λοιπόν “Επιλογές”, πάμε σε μια οθόνη απο όπου μπορούμε να επιλέξουμε αν θα εμφανίζονται τα Παλαιότερα (εκπομπές που έχει ήδη παρέλθει η ώρα προβολής τους, αν πχ θέλουμε να βλέπουμε τι είχε προηγουμένως το πρόγραμμα) και το σημαντικότερο: μπορούμε να επιλέξουμε ξεχωριστά αν θα εμφανίζονται πέραν των αναλογικών καναλιών και τα κανάλια της Nova, της EΡΤ Ψηφιακής, και του Conn-x TV. Ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε εδώ, διαμορφώνεται και αυτό που βλέπουμε στις υπόλοιπες επιλογές του app. Αν πχ απο τις “Επιλογές” τσεκάρουμε μόνο το ΕΡΤ Ψηφιακή, τότε όταν θα πατάμε στα “Κανάλια” θα εμφανίζονται μόνο τα αναλογικά κανάλια και τα κανάλια της Ψηφιακής ΕΡΤ, ενώ αντίστοιχα όταν θα πατάμε στο “Τι παίζει Τώρα” θα εμφανίζονται μόνο που εκπομπές των αναλογικών καναλιών και των ψηφιακών της ΕΡΤ. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις “Ταινίες της Ημέρας”. Τουτέστοιν, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει Αναλογικά, Ψηφιακά ΕΡΤ, NOVA, Conn-X TV ή όποιο συνδιασμό αυτών θέλει, για να βλέπει το αντίστοιχο πρόγραμμα. Στην “Λίστα μου” τέλος, εμφανίζονται οι εκπομπές που προσθέτει ως favorites ο χρήστης.

Όσον αφορά τις πληροφορίες των ταινιών, εδώ υπάρχει σαφώς ένα σταθερό pattern: για κάθε ταινία εμφανίζεται ο ξένος τίτλος, poster ταινίας (αν υπάρχει), περιγραφή, κανάλι, ώρα προβολής και διάρκεια, έτος παραγωγής (εφόσον είναι διαθέσιμη η πληροφορία), σκηνοθέτης και ηθοποιοί.

Επίσης, σε αντιδιαστολή με το Greek TV Guide, το πρόγραμμα δεν είναι αποκλειστικά ημέρας: Δεν είχα αρκετό χρόνο να το ελέγξω, αλλά σήμερα Τρίτη, για τα αναλογικά κανάλια εμφανίζει πρόγραμμα 3 ημέρων (μέχρι και την Πέμπτη), ενώ για τα ψηφιακά της ΕΡΤ εμφανίζει πρόγραμμα 2 ημερών. Πρόγραμμα 3 ημερών εμφανίζει επίσης και για τα συνδρομητικά κανάλια της Nova και του Conn-x TV. Στην “Βοήθεια” πάντως αναφέρεται ρητά πως η εφαρμογή εμφανίζει πρόγραμμα ημέρας καθώς και των 2 επόμενων ημερών. Στην “Βοήθεια” επίσης περιγράφεται πως μπορεί ο χρήστης να προσθέσει εκπομπές στην “Λίστα”, πώς γίνεται η προσθήκη του εικονιδίου της εφαρμογής στο springboard, πως λειτουργεί εκτός σύνδεσης το app, και ποιές είναι οι διαθέσιμες επιλογές στην οθόνη “Επιλογών”.

Όσον αφορά την ανανέωση του περιεχομένου, εδώ δεν τίθεται κάν θέμα προς συζήτηση: η αλλαγή γίνεται κανονικά με την αλλαγή της ημέρας. Και ως προς την εμφάνιση της εφαρμογής, είναι αρκετά προσεγμένη, σε τόνους του γκρί μεν, αλλά με παλ αποχρώσεις, στο γνώριμο ύφος της Apple. Το interface είναι αρκετά απλό και λειτουργικό, και οι σελίδες φορτώνουν γρήγορα. Με δυο λόγια, ένα άψογο web app...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   kdelios

kdelios

    iPH Elite Poster

  • 3248 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 10/11/2009 - 22:58

+1 στο Pathfinder

#3   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/11/2009 - 23:15

θα το δοκιμάσω το path finder αν και to greek tv guide μου φάνηκε αρκετά καλό

#4   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/11/2009 - 02:17

Καλή και χρήσιμη σύγκριση αν και συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια...

Όποιος έχει κάνει τον κόπο να φτάσει ως εδώ (εννοώ το φόρουμ και το thread) δεν πιστεύω πως αποτελεί κατά κύριο λόγο το αγοραστικό κοινό της εφαρμογής Greek TV Guide και πιθανότατα να έχει ήδη κάνει bookmark ή εικονίδιο στο sprinboard το tv.pathfinder.gr, καθώς έχει ήδη αναφερθεί στο review του φόρουμ εδώ: Greek TV Guide

Και το λέω αυτό από εμπειρία από φίλους που έχουν πάρει διακοσμητικό το iPhone και απλά μπαίνουν στο Ελληνικό iTunes Store και αγοράζουν την εφαρμογή, την οποία μάλιστα βρίσκουν και χρήσιμη.

Κοινώς νομίζω πως μια μεγάλη πλειοψηφία ιδιοκτητών του iPhone δεν θα ψαχτεί ποτέ να συγκρίνει μια έτομη εφαρμογή με ένα manual τρόπο για να δει το πρόγραμμα της τηλεόρασης μέσω safari.

Εγώ πάντως (αλλά και κόσμος που ξέρω - κυρίως εξωτερικό που έχουν και σοβαρότερες ταχύτητες internet) δεν παρακολουθώ εδώ και καιρό το χαζοκούτι, μιας και δε βλέπω Ελληνικές σειρές και ότι βλέπω είναι μέσω internet (νέα, σειρές, ταινίες, ποδόσφαιρο και ΝΒΑ) Το μόνο πρόβλημα είναι όταν έχω καλεσμένους (ή είμαι εγώ σε κάποιο σπίτι) και ανοίγουν την TV, οπότε αναγκαστικά "ενημερώνομαι" και εγώ μαζί τους... ;)

Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 11/11/2009 - 02:26


#5   kinetik

kinetik

    Advanced Member

  • 223 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/11/2009 - 07:46

+1 στο Pathfinder και απο μενα

#6   winer

winer

    iPH Addict

  • 660 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 11/11/2009 - 18:11

+1 στο Pathfinder

#7   manuello

manuello

    iPH newbie

  • 43 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/11/2009 - 20:51

+1 στο pathfinder και από εμένα B)

#8   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/11/2009 - 23:52

τελικά πολύ καλό το path finder σε σχέση με το greektvguide

#9   thanosx

thanosx

    iPH newbie

  • 2 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 23/12/2009 - 16:45

Καλησπέρα!

Κέρδισα ένα από τα promo codes στον πρόσφατο διαγωνισμό για το Greek TV Guide. Ομολογώ πως λόγω αυτού του thread δεν είχα προβεί στην αγορά του συγκεκριμένου app στο παρελθόν επειδή είχε τονιστεί ότι είχε αρκετά μειονεκτήματα. Τώρα που το έβαλα, ομολογώ πως τελικά δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει ο φίλος μας ο Tilter. Στην πρόσφατη αναβάθμιση που κάνανε έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν όλα τα προβλήματα που αναφέρει. Φίλτρα καναλιών, αναζήτηση και νέες επιλογές εμφάνισης με την χρήση Themes. Λεπτομέρειες ΕΔΩ. Πέραν αυτού, η εφαρμογή είναι πολύ πιο γρήγορη από το Pathfinder, λογικό μιας και είναι native και όχι webapp.

Το Pathfinder έχει το πλεονέκτημα του να χρησιμοποιεί ως πηγή το portal του Pathfinder το οποίο δεν το συζητάμε είναι εγκυρότατο σε όλους τους τομείς πληροφόρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφω το post το webapp του Pathfinder δεν λειτουργεί (βλ. attachment) ενώ το Greek TV Guide λειτουργεί κανονικά.

Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να ξαναγίνει σύγκριση, αυτή τη φορά με τα νέα δεδομένα. Εγώ πάντως δίνω +1 στο Greek TV Guide!

Συνημμένα αρχεία



#10   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/12/2009 - 11:41

+1 και από μένα στο pathfinder ! Ευχαριστούμε για το πάρα πολύ καλό και αναλυτικότατο review Τillter!

#11   DarpaChief

DarpaChief

    iPH newbie

  • 7 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/12/2009 - 02:34

Επειδή πιστεύω ότι το review-σύγκριση το οποίο αναρτήθηκε δεν αποικονίζει την πραγματική εικόνα των δύο εφαρμογών είπα να παραθέσω και εγώ τα δικά μου:

Greek TV Guide

Το Greek TV Guide (version 1.1) είναι μία πραγματική εφαρμογή για το iPhone. Αυτό σημαίνει ότι την αγοράζουμε από το iTunes Store και την εγκαθιστούμε στην συγκευή μας. Η τιμή της είναι 2.99 και το μέγεθος της είναι 1ΜΒ.

Στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέρεται ότι εμφανίζει το καθημερινό πρόγραμμα και όντως αυτό κάνει. Κάθε μέρα, την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε το πρόγραμμα, θα συνδεθεί με το internet και θα ενημερώσει την συσκευή μας με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Αυτό γίνεται μία φορά κάθε μέρα. Αν τώρα ανοίξουμε το πρόγραμμα για πρώτη φορά το μεσημέρι τότε θα ενημερωθεί εκείνη την ώρα και θα το διατηρήσει μέχρι την επομένη. Το πρόγραμμα γίνεται διαθέσιμο στις 7:30 κάθε μέρα.

Με το που θα ανοίξουμε την εφαρμογή και αφού γίνει ο έλεγχος αν χρειάζεται ενημέρωση το πρόγραμμα, τότε εμφανίζεται το κυρίως μενου με τις παρακάτω επιλογές:
- Κανάλια
- Κατηγορίες
- Τώρα
- Μετά
- Αγαπημένα

Οι επιλογές αυτές είναι πολύ έξυπνα επιλεγμένες καθώς επιτρέπουν στον χρήστη πολύ εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουν την πληροφορία που επιθυμούν. Για παράδειγμα αν θέλω να δω τι ταινίες παίζονται σήμερα, τότε απλά πηγαίνω Κατηγορίες > Ξένη Ταινία και μου εμφανίζονται όλες οι ταινίες με την χρονική σειρά που πρόβάλονται.
Το Τώρα και το Μετά επιτρέπει με μία ματιά να μάθουμε τι δείχνει τώρα ή τι ξεκινάει αμέσως μετά σε όλα τα κανάλια. Η επιλογή κανάλια, εμφανίζει μία λίστα με όλα τα κανάλια και με το προγραμμά τους.

Άσχετα με ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε, όταν θα επιλέξουμε μία εκπομπή τότε καταλήγουμε σε μία οθόνη με την περιγραφή της εφαρμογής και την δυνατότητα να την προσθέσουμε στα αγαπημένα μας ή να στείλουμε τα στοιχεία της με email. Σε ένα 30% η περιγραφή απουσιάζει αλλά στις σειρές και στις ξένες ταινίες υπάρχει μία περιγραφή στο 90-95% του συνόλου.

Μία προσθήκη του 1.1 είναι το search σε κάθε λίστα εκπομπών. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε κάτι στην μπάρα αναζήτησης (ακόμα και την ώρα που μας ενδιαφέρει) και θα δείτε αμέσως να φιλτράρεται η λίστα με τις εκπομπές ανάλογα με το τι πληκτρολογήσατε. Άμα θέλω να μάθω τι ντοκιμαντέρ ξεκινάει μετά, μπορώ να πάω στο Μετά και να γράψω "Ντοκ" στην μπάρα αναζήτησης.

Επίσης αν δεν έχουμε NOVA τότε μπορούμε μέσα από τα Settings της συσκευής μας να επιλέξουμε να μην εμφανίζεται το πρόγραμμα της NOVA, των κανονικών καναλιών ή τα ψηφιακά.

Για όποιον δεν του αρέσει το αρχικό background της εφαρμογής, μέσα απο τα Settings της συσκευής μας μπορούμε να επιλέξουμε ένα εναλλακτικό background. Έτσι μπορούμε να κάνουμε την εφαρμογή να χρησιμοποιεί τα default χρώματα του iPhone ή 3 διαφορετικά backgrounds τα οποία διαφέρουν το ένα από το άλλο και δεν είναι το ίδιο πράγμα σε 3 διαφορετικά χρώματα.

Η εφαρμογή πηγαίνει σφαίρα (στο 3GS μου), πέραν της αρχικής καθυστέρησης για την ενημέρωση του προγράμματος την πρώτη φορά κάθε μέρα.

Στα αρνητικά της εφαρμογής θα έβαζα την τιμή της. Η εφαρμογή είναι "στημένη" για να προβάλει το πρόγραμμα της ημέρας και μόνο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι περιμένετε να αναφέρω την απουσία του προγράμματος των επόμενων ημερών. Ναι αυτό είναι κάτι που απουσιάζει από την εφαρμογή για κάποιον που πληρώνει 3 ευρώ και αυτό δεν χωρεί αμφιβολία. Απλά ελπίζω άμα προστεθεί σε νέο update αυτή η δυνατότητα να μην γίνει εις βάρος του τωρινού στησίματος της εφαρμογής.

Το αφιέρωμα στο PathFinder θα το αναρτήσω σύντομα καθώς δεν μπορώ να ολοκληρώσω την έρευνα μου μια και απλά δεν δουλεύει το web app αυτόν τον καιρό.

Συνημμένα αρχεία



#12   kitkat1

kitkat1

    iPH Contributor

  • 901 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 28/12/2009 - 04:36

Δουλεύει . Και εγώ έτσι την πατησα χθες αλλά έπρεπε να βάλω το i μπροστά από τη διεύθυνση ! Έτσι έχουμε το http://i.tv.pathfinder.gr/

#13   JamesR21

JamesR21

    iPH Addict

  • 784 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/09/2010 - 19:00

Λειτουργεί σε κανέναν το pathfinder σε offline mode??? Eμένα δεν το ανοίγει με τίποτα

#14   liana88

liana88

    iPH Member

  • 343 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 11/09/2010 - 19:04

και τα 2 είναι για Online χρήση νομίζω

#15   JamesR21

JamesR21

    iPH Addict

  • 784 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/09/2010 - 19:10

Όχι στο help του pathfinder αναφέρει για offline mode για αυτό ρωτάω μήπως χάνω καμία ρύθμιση

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες