Καλησπέρα παίδες,
ερώτηση για δυνατούς λύτες:
- Έχω το TP-LINK TD-W8970B v1 ως ρουτερ (ας το πουμε "R").
- Πάνω σε αυτό είναι κουμπωμένο ένα powerline (ας το πουμε "P1").
- Επίσης, έχω ένα repeater (ας το πούμε "Rep1") το οποίο λαμβάνει το σήμα από το "R" και το αναμεταδίδει.
- Υπάρχει και δεύτερο repeater (ας το πουμε "Rep2") το οποίο λαμβάνει από το "Rep1" και αναμεταδίδει.
- Τέλος, το έτερον ήμισι του powerline "P1" καταλήγει στο powerline "P2" από το οποίο φεύγει ethernet και πάει σε Access Point (ας το πούμε "AP").
- Tο "R" έστω ότι έχει SSID "ΟΤΕ".
- Το "Rep1" είναι σεταρισμένο ως repeater με το ίδιο SSID όπως το "R".
- To "Rep2" είναι σεταρισμένο να πέρνει το σήμα από το "Rep1", αλλά του έχω βάλει άλλο όνομα, "ΟΤΕ-0".
- Το "P2" καταλήγει στο "AP" και του έχω βάλει το όνομα "ΟΤΕ-Akis".
Έχω βάλει στο DHCP Address Reservation από την σελίδα του "R", όλες τις συσκευές που παίζουν στα δυο σπίτια (πάνω-κάτω).
Ας πούμε ότι οι συσκευές που κάνω reserve φτάνουν από το 192.168.1.5 μέχρι το 192.168.1.15.
Έχω βάλει το DHCP να δίνει από το 192.168.1.100 και μετά για όλες τις άλλες συσκευές που μπαίνουν στο δίκτυο.
Και εδώ είναι το παράξενο λοιπόν:
1) όταν συνδεθώ με το κινητό μου πχ, στο client list του "R" το κινητό μου εμφανίζεται δυο φορές με δύο διαφορετικά mac addresses (!) - το κρατάμε αυτό.
2) Εάν συνδεθώ με το κινητό (αλλά και όλες τις άλλες συσκευές) μέσω του "R", μέσω του "Rep1" και "AP" τότε η συσκευή πέρνει την ip που του είχα ορίσει - αν όμως συνδεθώ στο "Rep2" πέρνει μια από το pool 192.168.1.1XX... - Αποτέλεσμα; Καταλήγει πχ το κινητό μου να έμφανίζεται στην client list του ρούτερ με τις διευθύνσεις 192.168.1.8 (static που έχω δηλώσει εγώ) ΚΑΙ με την 192.168.1.101 (που του δίνει ο DHCP). Στη δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται και στην λίστα με λάθος mac address (το οποίο ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω!)
Τελικά αυτό που συμβαίνει είναι πως πολλές από τις συσκευές, επειδή ανεβοκατεβαίνουμε στα δύο σπίτια, εμφανίζονται να έχουν δυο διαφορετικές mac addresses και δυο διαφορετικες ip (μια που έχω κάνει assign εγώ και μια που πέρνουν από το DHCP - όπου συμβαίνει όμως ΜΟΝΟ όταν συνδεθούν από το "Rep2").
Ακούω γνώμες, προτάσεις, απόψεις και, βεβαίως, κράξιμο για το δίκτυο που έχω φτιάξει
Τελευταία επεξεργασία από: Akis2468, 04/08/2017 - 14:12