Σωστό και αυτό. Αφού μπαίνω που μπαίνω στην διαδικασία χειροκίνητης αλλαγής μπορώ να κλείνω και να ξανά ανοίγω το wifi.
Βέβαι εδώ έχω κάνει μια παράληψη στα λεγόμενά μου: έχω εγκατεστημένο το "WiFi - The strongest link" και του έχω σετάρει ζώνες με τα repeaters, router και access point του δικτύου μου, ώστε όταν το σήμα, για παράδειγμα, στο ένα πέφτει κάτω από 50% και το άλλο είναι πάνω από 60% τότε να συνδέεται στο δεύτερο...
Τέλος πάντων, είναι σωστή η παραπάνω πρότασή σου και θα το αλλάξω το SSID να είναι ίδιο, και θα κοιτάξω μήπως γίνεται καμία πατέντα από το The strongest link να μπορεί να επιλέξει με βάσει την mac address και όχι το SSID. Να του πω δηλαδή όταν το 10:10:10:10:10:10 πιάνει λιγότερο από 50%, τότε συνδέσου στο 20:20:20:20:20:20, ανεξαρτήτως SSID...
Σε ευχαριστώ και πάλι!
Το θέμα με τις διπλές ip, θεωρείς πως οφείλεται σε κάτι από τα παραπάνω?
Και αν ναι, πως εξηγείς το ότι οι συσκευές εμφανίζονται στο router με λίγο διαφοροποιημένα mac addresses?! Μπορεί για παράδειγμα το κινητό μου να έχει (σύμφωνα με το About στα settings) mac address AA:AA:AA:AA:AA:AA και στο router να εμφανίζεται BB:BB:AA:AA:AA:AA... (αυτό πραγματικά δεν το κατανοώ)