Πριν δέκα χρόνια το ΝΟΚΙΑ 8310 δεν θεωρούνταν κινητό? Και πολλά άλλα το ίδιο.
Μετά όταν βγήκαν τα πρώτα κινητά αφής, όλοι σπεύσαν να τα βγάλουν παντόφλες.
Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι τάσεις των καταναλωτών. Και όσο πάνε, ζητάνε μεγαλύτερες οθόνες. Μέχρι όμως να φτάσουν σε ένα ανώτατο επίπεδο. Ύστερα ποιος ξέρει, ίσως εφευρεθεί κάτι άλλο.
Αυτό ακριβως. Το είχα το 8310 και ήταν το τελευταίο μικρό μου κινητό. Αμέσως μετά πήρα "παντόφλες"!
Οι πωλήσεις ενός προϊόντος εξαρτώνται κατα ένα 20% απο αυτά κάθε αυτά τα χαρακτηριστικά του!το αν θα έχει μειωμένες πωλήσεις ή οχι να είσαι σίγουρος ότι δεν θα εξαρτηθεί απο την οθονη! Το 70% των πωλήσεων του iPhone είναι σε άτομα που απλά το παίρνουν για να λένε ότι έχουν iPhone!
Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Το να σε βολεύει μια συσκευή, δε σημαίνει απαραίτητα ότι την αγοράζεις για να λες ότι την έχεις. Η γυναίκα μου δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά, πλέον δεν το αλλάζει με τίποτα, τη έχει βολέψει σε όλα. Μάλλον δε θα τη βολέψει το μεγαλύτερο μέγεθος, οπότε δε θα το αλλάξει. Με την ίδια λογική, οι πωλήσεις του νέου θα πέσουν 30%, αφού μόνο αυτοί το έχουν για να το χρησιμοποιούν, οι υπόλοιποι απλά λένε ότι το έχουν. Και κάτι τελευταίο: αν κάποιος λέει "θέλω μεγαλύτερη οθόνη" σίγουρα δεν αγοράζει το νέο iPhone για να λέει ότι έχει iPhone, κάτι ξέρει παραπάνω.
Και σε τελική ανάλυση για τη μεγαλύτερη οθόνη: περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα!!!! Συσκευές για όλα τα γούστα (οθόνης) υπάρχουν!