Δημοσίευση 06/10/2012 - 18:38
Λοιπόν, θα πω και εγώ την άποψή μου όντας κάτοχος iphone 4 και προσφάτως sg3.
1. Ποιότητα κατασκευής: το 4άρι είναι όντως καλύτερο, ποιότητα - υλικά. Το sg3 από την άλλη μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι αλλά αν το πιάσεις στα χέρια σου νιώθεις ποιότητα, όχι εφάμιλη του 4 αλλά σίγουρα όχι και πλαστικούρα.
2. Λογισμικό: Τα πράγματα για μένα είναι απλά, το IOS πολύ πιο απλό στη χρήση, το android λίγο πιο πολύπλοκο όμως εντελώς παραμετροποιήσιμο. Bluetooth, radio, αναφορά sms όλα έτοιμα χωρίς περιττές διαδικασίες. Προσωπικά το dropbox πολύ πιο εύκολο από itunes.
3. Εμπειρία χρήσης: εδώ δεν θα ήταν δίκαιο να αναφερθώ μιας και δεν μπορείς να συγκρίνεις το sg3 με το 4 αλλά με το 5 το οποίο και δεν έχω δουλέψει ακόμα. Πάντως το sg3 είναι σφαιράτο και αν μπεις σε διαδικασίες root και αλλαγής rom, δεν βλέπεις ίχνος lag ακόμα και αν το δουλέψεις στα τέρματα. Όμως όπως είπα και πιο πάνω προς το παρόν επιφυλάσσομαι.
4. Κάμερα: Θα αναφερθώ μιας και εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει αρκετά το θέμα. Κακά τα ψέμματα η κάμερα του sg3 πολύ ανώτερη από το 4 και στα ίδια επίπεδα με το 4s (για όσους δεν το ξέρουν το 4s και 5 φοράνε ακριβώςτην ίδια κάμερα με το sg3!). Έχω την εντύπωση ότι το video με το 4s λίγο καλύτερο από 4s.
5. Applications: Πλέον δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον όγκο των εφαρμογών που μπορείς να βρείς. Το 90% των εφαρμογών που θα ψάξεις στο applestore θα τις βρείς και στο playstore.
6. Μέγεθος: Ναι, το sg3 είναι μεγάλο, στην αρχή θα σε χαλάσει, όμως όταν το συνηθίσεις δεν το αλλάζεις με τίποτα. Και όσα ακούγονται για την φορητότητά του, χαζομάρες. Μια χαρά μπαίνει σε κωλότσεπη και σε παντελονάκι γενικώς. Και για τη χρήση με το ένα χέρι? Αν μιλάμε για ένα αντρικό νορμάλ χέρι, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως.
Θέλω να τονίσω πως ήμουν αντικειμενικός, και σκοπός του post δεν ήταν να καταλήξω στο πιο είναι καλύτερο, ούτε να κράξω το άλλο. Απλά εκφέρω την άποψή μου μιας και μετά από 3 χρόνια άφησα την apple γιατι με το 5 με ξενέρωσε. Ο ανταγωνισμός είναι πλέον πολύ μα πάρα πολύ σκληρός και η apple, συνθισμένη στις δάφνες της, δεν παρουσίασε τίποτα το ιδιαίτερο για μένα. Και αυτό από μόνο του δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στον καταναλωτή - fun της, που κάθε χρόνο ακουμπούσε τα λεφτάκια του, αλλά φέτος είπε όχι. Είμαι εδώ, έτοιμος να ξαναεπιστρέψω μόλις η apple "μου το επιτρέψει".-