Μετάβαση από iOS σε Android
Δημοσίευση 21/01/2013 - 22:39
Ad
Δημοσίευση 22/01/2013 - 01:32
Δημοσίευση 22/01/2013 - 01:51
Δημοσίευση 22/01/2013 - 02:01
Δημοσίευση 22/01/2013 - 11:22
δηλαδη το 5 ειναι το panamera το 4πορτο?τα iphone είναι σαν τις porsche... νέα μοντέλα αλλά το ίδιο σχεδόν σκαρί.
Δημοσίευση 22/01/2013 - 11:54
Εχω το s3 ελληνικο..και διαβαζω στο myphone οτι εχει σχεση με root?
Αξιζει να το ρουταρεις? και αν δεν εχω σκοπο να βαλω custom rom που αλλου θα μου χρησιμεψει?
Επισης εφαρμογες για root συσκευες κατεβαζεις απο αλλου η παλι της βρισκεις απο play store κτλ?
Δημοσίευση 22/01/2013 - 12:16
"Root" λέμε το λογαριασμό που έχει πρόσβαση σε ΟΛΑ τα αρχεία ενός συστήματος linux (το Android βασίζεται στο linux). Αυτός ο χρήστης λέγεται και superuser. Όταν λέμε θα rootάρω το τηλέφωνο / είμαι root / έχω root, σημάινει ότι έχουμε πρόσβαση στο λογαριασμό του superuser (su). Eίναι το αντίστοιχο ακριβώς του administrator account σε ένα σύστημα windows.
Είναι επίσης κάτι αντίστοιχο με το να αποκτήσεις πρόσβαση στα Symbian αρχεία ενός τηλεφώνου Nokia, ή με το να κάνεις jailbreak ένα iphone (πολύ χοντρικά).
(Κάτι που μπορεί καμιά φορά να δημιουργήσει σύγχυση, είναι ότι επίσης "root" λέγεται το πάνω-πάνω επίπεδο των φακέλων σε ένα σύστημα linux. Δηλαδή ο φάκελος εγκατάστασης μέσα στον οποίο περιέχονται όλοι οι υπόλοιποι φάκελοι του συστήματος. Είναι ο ' / ' φάκελος (αντίστοιχος του C:\ σε ένα pc), και το home directory του superuser account.)
Γιατί να γίνω root στην Android συσκευή μου;
Δε χρειάζεται να γίνει κάνενας "root" αν δε θέλει. Απλά, αν είσαι root, έχεις πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του συστήματος και μπορείς να κάνεις αλλαγές που ένας κανονικός χρήστης δε μπορεί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να διορθώσεις κάποιο πρόβλημα και να αλλάξεις δικαιώματα σε αρχεία, έχεις με λίγα λόγια τον πλήρη έλεγχο του συστήματος. Aν δεν έχεις root, είναι σα να έχεις ένα PC και να μην είσαι ο administrator αλλά ο guest account. Φυσικά το root έρχεται με τους κινδύνους ενός administrator account, διότι αφού έχεις τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο, μπορεί αν είσαι άσχετος να σβήσεις πράγματα που δεν πρέπει. (Γι'αυτό και π.χ. η Microsoft δε δίνει by default administrator δικαιώματα στα Windows).
Πράγματα που μπορείς να κάνεις ως root στη συσκσυή σου περιλαμβάνουν:
Εγκατάσταση extra εφαρμογών που χρειάζονται πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος (π.χ. εφαρμογές για πλήρες backup).
Αφαίρεση εφαρμογών του συστήματος που δε θες να έχεις
Μεταφορά εφαρμογών στην κάρτα SD.
Διόρθωση κάποιων προβλημάτων που έχουνε άμεση σχέση με τα αρχεία του συστήματος(εξαρτάται τη συσκευή)
Διαφορετικά εικονίδια και τροποποιήση κατά βούληση ολόκληρου του γραφικού περιβάλλοντος.
Kαλύτερη διαχείριση μνήμης.
Πρόσβαση σε εφαρμογές που είναι φραγμένες στην Ελλάδα, πχ Gmail/Google Earth/Google Maps. ( Φυσικά τις έχεις ήδη αλλά βγαίνουνε αναβαθμίσεις συνέχεια )
Development, μπορείς ως root να φτιάξεις custom ROMs και φυσικά το root είναι βασική προυπόθεση για να φορτώσεις custom ROMs.
Reboot εκ των έσω, οverclock undervolt, etc.
Τethering σε συσκευές που δεν έχουν.
Όχι πια ενοχλητικές διαφημίσεις στα free apps.
Μπορείς πλέον να παίξεις παιχνίδια που προορίζονται αποκλειστικά για Tegra Android συσκευές, σε όλες τις Android συσκευές που έχουνε υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή. (800mhz +)
Ξεκλείδωμα από τον πάροχο, και πολλά άλλα.
Mε λίγα λόγια, είσαι EΣΥ ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου σου, και όχι η αντίστοιχη εταιρεία ή η Google.
Αν παρ'όλα αυτά δεν είσαι τέτοιος τύπος χρήστη, έχεις ακόμα τα Windows να σου λένε 'ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ;' για κάθε κίνηση που κάνεις, είχες iphone και δεν έβαλες ποτέ το Cydia, δεν έχεις όρεξη να εξερευνήσεις το android ή τέλος πάντων έχεις πίστη στη εταιρεία και περιμένεις το επόμενο επίσημο upgrade που θα φτιάξει τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις root. To τηλέφωνο δουλεύει και χωρίς root, και έτσι πουλιέται. Δε χρειάζεται να κάνεις root επειδή έκανε ο διπλανός, με λίγα λόγια.
Τί κίνδυνος υπάρχει; Θα χάσω τα δεδομένα μου;
Αναλόγως την συσκευή, σε κάποιες συγκεκριμένες όταν γίνεσαι root γίνεται αυτόματα επαναφορά εργοστασιακών.
Στη συντριπτική πλειοψηφία των Android συσκευών είναι μια ακίνδυνη διαδικασία και μάλιστα σε μερικές γίνεται με την εγκατάσταση μιας απλής εφαρμογής.
Θα χάσω την εγγυησή μου;
Ναι, για όσο είσαι root. Οι εταιρείες δε θέλουν να είσαι root, και να μπορείς να σβήσεις και να αλλάξεις πράγματα που αυτές αποφάσισαν να βάλουν στο τηλέφωνο, γιατί έτσι αν κάνεις βλακεία θα φταις εσύ. Οπότε αν γίνεις root, αυτόματα χάνεται η εγγύηση. Το θέμα όμως είναι ότι μπορείς να ΞΕγίνεις root, και τότε μαγικά θα ξαναέχεις εγγύηση. Βλέπε την επόμενη παράγραφο.
Κι αν δε θέλω να είμαι πια root;
Αναλόγως την συσκευή, για αυτό θα χρειαστεί να απευθυνθείς στο αντίστοιχο νήμα της συσκευής σου.
Συνήθως το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να εγκαταστήσεις ένα επίσημο λογισμικό της αντίστοιχης συσκευής.
VIA
Δημοσίευση 22/01/2013 - 12:48
Τωρα τι προγραμματα αξιζει να περασουμε-αγορασουμε?
Δημοσίευση 22/01/2013 - 13:01
Απο προγραμματα βαζεις ο,τι θελεις οπως κ παλια... μεσα στο www.mobilism.org θα βρεις πολλες εφαρμογες σπασμενες, τις full εννοειται.... το θεμα ειναι να πειραματιστεις λιγο με ρομ και κερνελ, να δοκιμασεις διαφορους συνδυασμους ωστε να φερεις την ταχυτητα και τις λειτουργιες του κινητου σου στα μετρα σου.... αν και ξερω τωρα εγω τι θα επακολουθησει, θα παρουν τα benchmarks φωτια....Τελικα μολις το εκανα πολυ ευκολα και απλα..
Τωρα τι προγραμματα αξιζει να περασουμε-αγορασουμε?

Δημοσίευση 22/01/2013 - 13:12
Προς το παρων περασα το autokiller οπου βλεπω κανει πολυ καλη δουλεια..Απο προγραμματα βαζεις ο,τι θελεις οπως κ παλια... μεσα στο www.mobilism.org θα βρεις πολλες εφαρμογες σπασμενες, τις full εννοειται.... το θεμα ειναι να πειραματιστεις λιγο με ρομ και κερνελ, να δοκιμασεις διαφορους συνδυασμους ωστε να φερεις την ταχυτητα και τις λειτουργιες του κινητου σου στα μετρα σου.... αν και ξερω τωρα εγω τι θα επακολουθησει, θα παρουν τα benchmarks φωτια....
και το adfree android..
Στεφανε αν εχεις καποια καλη προταση απο προγραμματα στειλε μου κανα pm αν μπορεις.
Προς το παρων θα αφησω rom ως εχει μιας και προταρης στα android..σιγα σιγα θα παρω φωτια, αχαχαχαχα!!!
Δημοσίευση 22/01/2013 - 13:25
Μην βαζεις autokiller και τετοια, δεν τα χρειαζεται το s3 και το note2 αυτα τα πραγματα, οταν ζοριστει κλεινει απο μονο του εφαρμογες.... βαλε το android tuner, και ρυθμισε την memory (καπου γραφει ohm νομιζω) στο very agressive, και θα κανει απο μονο του την δουλεια, θα εχεις παντα πανω απο 200mb free ram... επισης ολες οι custom roms εχουν πανω καποια scripts που δεν αφηνουν την μνημη να πεφτει κατω απο τα 200mb, οποτε μην παιδευεσαι με τετοια αρχαια προγραμματαΠρος το παρων περασα το autokiller οπου βλεπω κανει πολυ καλη δουλεια..
και το adfree android..
Στεφανε αν εχεις καποια καλη προταση απο προγραμματα στειλε μου κανα pm αν μπορεις.
Προς το παρων θα αφησω rom ως εχει μιας και προταρης στα android..σιγα σιγα θα παρω φωτια, αχαχαχαχα!!!
Δημοσίευση 22/01/2013 - 13:29
Και το autokiller εχει πολλες αυτοματες ρυθμισεις οπως το aggressive ktl. εγω το εβαλα στο optimum οπως προτειναν στο myphone.gr (προτειναν και το aggressive) και βλεπω οτι εχω καμια 200 αρια ελευθερα..Μην βαζεις autokiller και τετοια, δεν τα χρειαζεται το s3 και το note2 αυτα τα πραγματα, οταν ζοριστει κλεινει απο μονο του εφαρμογες.... βαλε το android tuner, και ρυθμισε την memory (καπου γραφει ohm νομιζω) στο very agressive, και θα κανει απο μονο του την δουλεια, θα εχεις παντα πανω απο 200mb free ram... επισης ολες οι custom roms εχουν πανω καποια scripts που δεν αφηνουν την μνημη να πεφτει κατω απο τα 200mb, οποτε μην παιδευεσαι με τετοια αρχαια προγραμματα
Το ψαχνω σιγα σιγα χαχαχαχ...
Δημοσίευση 22/01/2013 - 13:50
Καλα κανεις, εχει πολυ πραμα να ψαξεις μεσα, πολλα optimizationsΚαι το autokiller εχει πολλες αυτοματες ρυθμισεις οπως το aggressive ktl. εγω το εβαλα στο optimum οπως προτειναν στο myphone.gr (προτειναν και το aggressive) και βλεπω οτι εχω καμια 200 αρια ελευθερα..
Το ψαχνω σιγα σιγα χαχαχαχ...
Δημοσίευση 22/01/2013 - 15:29
Δημοσίευση 22/01/2013 - 15:44
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 633
0 μέλη, 633 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες