Ανακοινώθηκε η νέα σειρά των Mac mini για το 2012
Δημοσίευση 02/11/2012 - 20:43
Εγώ πρόσφατα έφερα psp, φωτογραφική μηχανή και kindle fire hd, όλα στα κουτιά τους μέσα στη βαλίτσα.
Ad
Δημοσίευση 02/11/2012 - 20:45
Δημοσίευση 02/11/2012 - 20:48
Ένας φίλος από Κίνα που γυρνάγαμε μαζί πριν καιρό είχε 2 κουτιά σφραγισμένα στη βαλίτσα του. Στον έλεγχο τα έπιασαν και του είπαν να ανοίξει τη βαλίτσα να τους πει τι είναι τα κουτιά. Είχε 2 λαπτοπ, το ένα macbook το άλλο ένα Dell.
Πλήρωσε 800$ τελωνείο και ησύχασε.
Δεν έχω ακούσει καμμία φορά άλλο τέτοιο περιστατικό πάντως αλλά αν σου κάτσει θα κλαις.
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:08
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:11
Και στη βαλίτσα να τα έχεις πρέπει να πέσεις σε στραβό για να την πατήσεις. Αν την πατήσεις όμως και σου βρουν 2-3 πράγματα πάνω και κατηγορηθείς για εμπόριο θα πληρώσεις αρκετά.
Δεν έχω ακούσει καμμία φορά άλλο τέτοιο περιστατικό πάντως αλλά αν σου κάτσει θα κλαις.
Οπως εγραψα και προχθες, αν δεν επιστρεψεις απευθειας Αθηνα πχ απο Αμερικη, αλλα με ανταποκριση μεσω αλλης ευρωπαικης πολης, δεν περνας τελωνειο.
Σου εχει συμβει ποτε να περασεις τελωνειο σε τετοια περιπτωση?
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:13
Aυτο που λες απο τη μια μου ακουγεται σωστο αλλα απο την αλλη φαινεται ασχετα με την ανταποκριση απο που εχεις ερθει....Οπως εγραψα και προχθες, αν δεν επιστρεψεις απευθειας Αθηνα πχ απο Αμερικη, αλλα με ανταποκριση μεσω αλλης ευρωπαικης πολης, δεν περνας τελωνειο.
Σου εχει συμβει ποτε να περασεις τελωνειο σε τετοια περιπτωση?
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:15
αλλα απο την αλλη φαινεται ασχετα με την ανταποκριση απο που εχεις ερθει....
Τι εννοεις?
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:19
Για Αθήνα που ήρθα 2 φορές κατευθείαν και είχα και τις 2 πράγματα ήταν πολυ χαλαρά τα πράγματα στο τελωνείο...
Έχω ακούσει και περιστατικό να μαγκωσουν στην Αμερική τύπο που έκανε παραεμποριο κάμερες. Τις είχε στη βαλίτσα και είχε καμμια 20αρια.. Πρέπει να έμεινε εκει δεν ταξίδεψε με την πτήση του...
Είναι σε τι αρχές θα πέσεις και ποιος κάνει έλεγχο, αν κάποιος είναι ψείρας και δεν σπουδαζεις αμερικη( έχουν μια ευαισθησία στους φοιτητές) και αρχίσει να σε ψάχνει και έχεις, την πατησες απο την Αμερική. Στην Ελλάδα πολυ Ποο χαλαρά τα πράγματα...
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:27
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:32
Kαλα τα λες αλλα πες μου εναν λογο απο τη στιγμη που φαινεται οτι εχεις ερθει μεσω Ρωμης ας πουμε απο Αμερικη γιατι να μην σε σταματησουν στην Ελλαδα??Και κατα δευτερον αυτο ισχυει με τις βαλιτσες...Με τις χειραποσκευες ομως που στις περνανε καθε φορα αφου τις εχεις μαζι σου??Με τελικο προορισμο Αθηνα και ενδιαμεσο σταθμο καποια αλλη Ευρωπαικη πολη, πως ειναι δυνατον εστω και σπανια να περασεις τελωνειο, εφοσον δεν παραλαμβανεις βαλιτσες, αλλα μεταφερονται απευθειας απο αεροπλανο σε αεροπλανο. Επανω στις βαλιτσες μπαινει ο τελικος προορισμος. Δεν υφισταται κατι τετοιο και μου κανει μεγαλη εντυπωση αυτο που λες για τη Ρωμη (αν και δεν ειχα ποτε Ρωμη ως ενδιαμεσο σταθμο). Θα περασεις τελωνειο μονο εφοσον παραλαβεις αποσκευες και στη συνεχεια προχωρησεις προς την εξοδο. Τις περισσοτερες δε φορες οι ανταποκρισεις ειναι με διαφορα μια, μιαμιση ωρα. Ποιες ειναι οι πιθανονοτητες να σε στειλουν σε αλλο σημειο του αεροδρομιου, να παραλαβεις αποσκευες και μετα να ξαναμπεις για checkin, ενω εχεις ηδη τα εισιτηρια για τον τελικο προορισμο μαζι σου?
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:33
Αλλα οταν έχεις προορισμό αρχικό Αμερική μέσω ανταπόκρισης πας στις χώρες εκτός Σενγκεν στις βαλίτσες , νομίζω κάπως διαχωριζονται χωρίς να είμαι 100% σίγουρος . Ώστε κάποιοι να περάσουν τελωνείο...
Επίσης και με ανταπόκριση μπορείς να περάσεις Αμερική στην αρχη που τις ελέγχουν.
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:42
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:43
Kαλα τα λες αλλα πες μου εναν λογο απο τη στιγμη που φαινεται οτι εχεις ερθει μεσω Ρωμης ας πουμε απο Αμερικη γιατι να μην σε σταματησουν στην Ελλαδα??Και κατα δευτερον αυτο ισχυει με τις βαλιτσες...Με τις χειραποσκευες ομως που στις περνανε καθε φορα αφου τις εχεις μαζι σου??
Αυτο το εχει σκεφτει και εγω, αλλα δεν γνωριζω πως δουλευει η νομοθεσια. Ισως απο τη στιγμη που οι χωρες ειναι εντος συνθηκης Σενγκεν, οι διερχομενοι δεν υποκεινται σε τελωνειακους ελεγχους και αυτο πρεπει να τηρειται.
Μα τις χειραποσκευες δεν τις περνανε απο τελωνειακο ελεγχο, στον ενδιαμεσο σταθμο. Απο τον κλασσικο ελεγχο ασφαλειας (X-ray κτλ) περνας.
Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 02/11/2012 - 21:44
Δημοσίευση 02/11/2012 - 21:53
Αααα ναι...Εγω λεω να χεις μεχρι δυο συσκευες και αυτες εξω απο τα κουτια τους...Αν έχεις μαζί σου ότι συσκευή υπάρχει και σε πιάσουν κατηγορείσαι για εμπόριο απ ότι ξέρω.
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 14
0 μέλη, 14 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες