Άψογος....αυτό ακριβώς...αυτή είναι η ουσία σε έναν δίσκο !! Δεν εχω άλλα...(+)...ρε Φώτη !!
Ούτε εγώ είχα.!! Σιγά τα ωά..
Επίσης να προσθέσω, τα συγκριτικά του anandtech και γενικά όλα τα τέτοιου είδους συγκριτικά είναι λίγο παραπλανητικά και πρέπει να διαβάζονται με σύνεση.
Δηλαδή ναι μεν ο 830 μπορεί να είναι πιο γρήγορος στο Write αλλά η διαφορά στο Random Write (που είναι μεγάλη) του δίνει ένα μειονέκτημα. Στα συγκριτικά δε βλέπω τέτοια σύγκριση στα random write speeds που είναι το πιο σύνηθες στην καθημερινότητα.
Δηλαδή περνάς ένα αρχείο 500MB(πολύ μικρό για έναν SSD με τέτοια ταχύτητα) και τρώει παραπάνω χρόνο να το γράψει κάπου ο 830 από τον 840. Έτσι ο συνολικός χρόνος θα είναι περίπου ίδιος.
Για να μην πλατιάζουμε, είναι user-oriented το πρόβλημα,είναι τι θέλεις εσύ. Αν μεταφέρεις μεγάλες ποσότητες αρχείων συχνά παίρνεις τον 830 και θα είσαι μια χαρά, αν πιο πολύ χρησιμοποιείς το δίσκο για ανάγνωση τότε παίρνεις τον 840.
Αν ήθελες να πάρεις τον 250 πάντως, πάρε με κάτι λιγότερο τον 128GB 840 pro και δεν θα το μετανιώσεις. Όπου και να έχω κοιτάξει μιλάνε για μεγάλη υπεροχή σε όλα.
Και το Power Consumption αν το βάλεις σε laptop δεν είναι λίγο, η διαφορά του 830 με 840 (και τον pro) είναι χαώδης..
Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 17/12/2012 - 04:05