Αυτό είναι η μισή αλήθεια λόγω του παραπάνω συγκριτικού και εξηγώ:
Η πιο συνήθης διαδικασία ενός δίσκου είναι το read (write κάνει όταν μεταφέρεις δεδομένα ή όταν κάνεις εγκατάσταση ένα λειτουργικό ή όταν γενικά αλλάζεις sectors αρχεία ή δημιουργείς αρχεία).
Για να φανεί η διαφορά στο write λοιπόν θα πρέπει να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία ή να εγκαθιστάς ένα λειτουργικό. Πόσες φορές τα κάνεις αυτά;
Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το Random Read και Random Write-διαδικασία κατά την οποία κάνεις αναζήτηση στο πρώτο στο δίσκο και διαβάζεις δεδομένο και το δεύτερο κάνεις τυχαία εγγραφή στο δίσκο-. Βλέπεις λοιπόν ότι στο random read
ο 840 είναι ελαφρός καλύτερος ενώ στο random write είναι καλύτερος κατά πολύ(σχεδόν διπλάσια IOPS-input/output operations per second).
Ο 830 είναι πιο γρήγορος (η έκδοση με τα 256GB) αλλά η διαφορά που θα δεις εσύ δεν είναι μεγάλη, εκτός και τρέχεις μετροπρογράμματα όπως στο anandtech..
Εγώ αυτή τη στιγμή αν έπαιρνα κάτι θα έπαιρνα τον 840 pro έστω και 128GB ,είναι ο καλύτερος δίσκος της αγοράς.
Μεταξύ των 2 που προτείνεις θα έπαιρνα τον 840 γιατί είναι νέα τεχνολογία σε 21nm ολοκλήρωση και φοράει το chipset του pro με μειωμένη απόδοση. Δεν αξίζει για μένα να πάρεις τον 830(τον οποίο έχω και είμαι υπέρ-ευχαριστημένος)
γιατί θα πάρεις κάτι πιο παλιό. Αν θέλεις καλύτερο σε Write Speed δες και τον Vertex 4 που είναι εξίσου καλός...
Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 17/12/2012 - 03:48