Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Bricks of Rome - νέο ελληνικό game για iPhone/iPad

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
37 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   kosnic

kosnic

iPH Member

• 319 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/01/2013 - 19:59

Είναι ελληνικό παιχνίδι, ελληνική παραγωγή, ελληνικά δεν έχει για πολλούς λόγους που δεν είμαι υποχρεωμένος να σου εξηγήσω αλλά θα σου δώσω έναν βασικό για να καταλάβεις αν μπορείς.
Τα ελληνικά χρησιμοποιούν άλλη κωδικοποίηση από τα αγγλικά. Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να αλλάξουμε όλόκληρη την εφαρμογή για να αντικαταστήσουμε κ μόνο τα κείμενα. Επίσης, με τη μορφή που έχει το παιχνίδι μας θα διπλασιαστεί ίσως το μέγεθος της εφαρμογής πράγμα που δεν θέλουμε (είναι ήδη 350mb). Το παιχνίδι αυτό ΔΕΝ είναι ενα quizακι με κειμενάκια που αποθηκεύονται εξωτερικά (όπως κάνει το 90% των ελληνικών εφαρμογών) κ είναι πανευκολο να αλλάξεις γλώσσες). Αν το είχες παίξει θα είχες δει ότι έχει πολλά ελληνικά κειμένα μέσα όπως επίσης και λατινικά! Τελος πάντων... Μιας κ ρωτάς, η παρουσίαση της εφαρμογής μας έγινε εδώ γιατί είναι το μεγαλύτερο site για το iPhone στην Ελλάδα κ το βλέπει αρκετός κόσμος. Δεν ζητήσαμε κανενός την υποστήριξη έτσι όπως την εννοείς. Σε όποιον αρέσει το κατεβάζει, σε όποιον δεν αρέσει δεν το κατεβάζει. Το να έχεις μια ιδέα μέχρι να την υλοποιήσεις είναι μεγάλη απόσταση κ είμαι περήφανος για το απλό αυτό παιχνιδάκι μας που ήδη αρκετοί άνθρωποι το έχουν κατεβάσει σε αντίθεση με μια ανευ ουσίας κριτική κάποιου που δεν έχει ΚΑΝ παίξει το παιχνίδι.

Έκανα κριτικη(παραδέχομαι ότι ήταν αιχμηρή) γιατι είμαι απο αυτούς που ανέκαθεν υποστήριζαν οτιδήποτε φτιάχνονταν απο Ελληνικά χέρια!
Δεν είμαι προγραμματιστης αλλα μπορώ να καταλάβω τι κόπο έχετε καταβάλλει,αλλα πιστεύω θα άξιζε να βάζετε λίγο ακόμα για την γλώσσα μας και να άλλαζε το πλάνο σας για το παιχνίδι!
Επίσης πιστεύω η κριτικη μου ήταν εξαιρετικής σημασίας και ας μην το έχω παιξει(ούτε πρόκειται εφόσον το παρουσιάζετε ως Έλληνες δημιουργοι και δεν έχετε την γλώσσα μας)!
Δεν μπορώ να σας πείσω για τα αυτονόητα(δικο σας είναι ότι θέλετε το κάνετε)!
Δεν χρειάζεται να απαντήσετε,ότι έγραψα ήταν όντως αιχμηρά αλλα με πρόθεση να καταλάβετε τι εννοώ και χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   GeorgeP79

GeorgeP79

iPH User

• 131 μηνύματα

Δημοσίευση 06/01/2013 - 20:20

σε αντίθεση με μια ανευ ουσίας κριτική κάποιου που δεν έχει ΚΑΝ παίξει το παιχνίδι.

Είναι λυπηρό το ότι θεωρείτε την κριτική για τη μη υποστήριξη ελληνικής γλώσσας, ως άνευ ουσίας...

#33   sellia

sellia

iPH Addict

• 899 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen + 4G

Δημοσίευση 06/01/2013 - 22:20

Εν πάση περιπτώσει, είναι κρίμα να μην υπάρχει η Ελληνική γλώσσα. Ο προγραμματιστής απάντησε, όπως απάντησε. Με σνομπισμό και αλαζονεία κατά τη γνώμη μου. Δική του είναι η εφαρμογή. Ας τη χαίρεται. Εγώ δεν θα πάρω...

#34   zozos

zozos

iPH User

• 173 μηνύματα

Δημοσίευση 08/01/2013 - 23:48

Δεν θα σχολίαζα καθόλου την εφαρμογή αλλά το κάνω επειδή είναι εμπορική. Την έχω δοκιμάσει σε 2 διαφορετικά iphone 3gs και κρασσάρει και στα 2. Πουθενά δεν αναφέρετε ότι δεν υποστηρίζει 3gs. Δεν θα έπρεπε να το πείτε; Γιατί κάποιος που αγοράζει την εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται και beta tester; Και εδώ δεν μιλάμε για απλό bug. H εφαρμογή ΔΕΝ τρέχει καθόλου. Απαράδεκτο.. (και ναι σύμφωνα με εσάς είναι απαράδεκτο για μένα και όχι για όλους τους άλλους...)

#35   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 09/01/2013 - 20:50

Απαντάω σε όλους όσοι είχατε τη διάθεση να σχολίασετε την εφαρμογή μας. Πάντα καλοπροαίρετα ΚΑΙ ΠΟΤΕ αλαζονικά!
Απλά ο γραπτός λόγος σε ένα forum δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι κάποιος γράφει κάτι ίσως πιο επιθετικά απ'
ότι το εννοεί ;)

Έκανα κριτικη(παραδέχομαι ότι ήταν αιχμηρή) γιατι είμαι απο αυτούς που ανέκαθεν υποστήριζαν οτιδήποτε φτιάχνονταν απο Ελληνικά χέρια!
Δεν είμαι προγραμματιστης αλλα μπορώ να καταλάβω τι κόπο έχετε καταβάλλει,αλλα πιστεύω θα άξιζε να βάζετε λίγο ακόμα για την γλώσσα μας και να άλλαζε το πλάνο σας για το παιχνίδι!
Επίσης πιστεύω η κριτικη μου ήταν εξαιρετικής σημασίας και ας μην το έχω παιξει(ούτε πρόκειται εφόσον το παρουσιάζετε ως Έλληνες δημιουργοι και δεν έχετε την γλώσσα μας)!
Δεν μπορώ να σας πείσω για τα αυτονόητα(δικο σας είναι ότι θέλετε το κάνετε)!
Δεν χρειάζεται να απαντήσετε,ότι έγραψα ήταν όντως αιχμηρά αλλα με πρόθεση να καταλάβετε τι εννοώ και χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση!

Επαναλαμβάνω πως η ελληνική γλώσσα δεν μπήκε για τον απλούστατο λόγο ότι τεχνικά δεν είναι "βολικό". Εξηγώ λίγο πιο αναλυτικά καθώς δεν γνωρίζετε από προγραμματισμό κ γενικά τη δομή μιας iOS εφαρμογής.
Στους η/υ γενικότερα η ελληνική γλώσσα χαρακτηρίζεται κ υποστηρίζεται από Unicode characters οι οποίοι διαφέρουν σε σχέση με τους λατινικούς. Μπορείς να βάλεις ελληνικά σε μια εφαρμογή quiz για παράδειγμα ή σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί κείμενα κ τα φορτώνει από μια εξωτερική πηγή (πχ. ένα αρχείο σαν το .txt ή μια .db). Το παιχνίδι μας όμως το BOR είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο που δεν φορτώνει κείμενα από εξωτερικές πηγές αλλά είναι "χτισμένα" μέσα στον κώδικά του. Για να βάλεις τα ελληνικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις αρχεία τύπου "ζωγραφικής" (σαν bitmap με απλά λόγια) τα οποία έχουν εως και 10 φορές μεγαλύτερο μέγεθος! Άρα αντί για 350mb θα φτιάχναμε ενα game μέχρι 3-4gb!!! Επίσης, το παιχνίδι καλώς ή κακώς να είναι ΚΑΙ στα αγγλικά. Ο χρόνος που απαιτείται να μεταφράσεις τα κείμενα (να σημειωθεί ότι μιλάμε για πάνω από 500 frames!!!) στα ελληνικά θα ήτανε τεράστιος. Μας πήρε 1 μήνα να διορθώσουμε ένα bug (pre-release) με το χέρι έναν frame την φορά. Γι αυτό σας λέω, ΝΑΙ θέλαμε και θέλουμε ελληνικά ΟΜΩΣ η γλώσσα μας στους η/υ και δη στην obj-c δεν βολεύει :( Παρατηρήστε αν θέλετε ποιες ελληνικές εφαρμογές έχουν ελληνικά κείμενα, συνήθως quiz και απλές εφαρμογές.

Είναι λυπηρό το ότι θεωρείτε την κριτική για τη μη υποστήριξη ελληνικής γλώσσας, ως άνευ ουσίας...

Όλες οι καλοπροαίρετες κριτικές είναι θεμιτές κ φυσικά ουσιώδεις.

Εν πάση περιπτώσει, είναι κρίμα να μην υπάρχει η Ελληνική γλώσσα. Ο προγραμματιστής απάντησε, όπως απάντησε. Με σνομπισμό και αλαζονεία κατά τη γνώμη μου. Δική του είναι η εφαρμογή. Ας τη χαίρεται. Εγώ δεν θα πάρω...

Δεν απαντήσα σνομπίστικα, εξήγησα λίγο παραπάνω.

Δεν θα σχολίαζα καθόλου την εφαρμογή αλλά το κάνω επειδή είναι εμπορική. Την έχω δοκιμάσει σε 2 διαφορετικά iphone 3gs και κρασσάρει και στα 2. Πουθενά δεν αναφέρετε ότι δεν υποστηρίζει 3gs. Δεν θα έπρεπε να το πείτε; Γιατί κάποιος που αγοράζει την εφαρμογή θα πρέπει να γίνεται και beta tester; Και εδώ δεν μιλάμε για απλό bug. H εφαρμογή ΔΕΝ τρέχει καθόλου. Απαράδεκτο.. (και ναι σύμφωνα με εσάς είναι απαράδεκτο για μένα και όχι για όλους τους άλλους...)

Η έκδοση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι γραμμένη για να παίζει ιδανικά σε iphone 4 και πάνω και iPad 2 και πάνω. Όμως κ στο iphone 3GS λογικά θα παίζει (θα τσεκάρω μόλις μου φέρουν την test συσκευή 3GS που έχουμε να σου πω) αλλά σίγουρα ΠΙΟ αργά καθώς αρχικά στην πρώτη έκδοση που κυκλοφόρησε είχε και αρχιτεκτονική armv6 και το είχαμε τεστάρει σε 3GS και έπαιζε. Η αρχική ήτανε προβληματική, ήτανε δωρεάν κ την αναβαθμίσαμε μέσα σε μια βδομάδα αφαιρώντας την υποστήριξη για παλιές συσκευές. Από την αναβάθμιση κ μετά δεν μας έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα πάντως.

#36   dchristo81

dchristo81

iPH Addict

• 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 16/01/2013 - 07:13

Το παιχνίδι είναι ΔΩΡΕΑΝ για σήμερα :)

#37   pantelisvl