Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Πως πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της Lala με τον Steve Jobs


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 19/01/2013 - 15:14

Αναρτημένη εικόνα


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα του Aubrey Johnson, πρώην εργαζόμενου της Color που εξαγόρασε η Apple πριν λίγο καιρό, ρίχνει μια ματιά στα παρασκήνια της εξαγοράς της Color και της Lala, εταιρειών που ιδρύθηκαν από τον Bill Nguyen.

H Lala ήταν μια μουσική υπηρεσία στα πρότυπα που λειτουργεί σήμερα το Pandora επιτρέποντας στους χρήστες την ακρόαση μουσικής από ένα κατάλογο 7 εκατομμυρίων κομματιών συνήθως σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του iTunes Store. Η Lala, μάλιστα, είχε ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με το iTunes στο ότι χάριν σε μια συμφωνία με την Google εμφανιζόταν πρώτη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Ο Nguyen σκεφτόταν να πουλήσει την εταιρεία και έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για τη Lala ήταν η Nokia, η οποία προσέφερε $11 εκατομμύρια, ποσό που ήταν απαράδεκτο για τον Nguyen.

Αργότερα η Google έκανε την αντιπρότασή της αλλά ο Nguyen μην μένοντας ικανοποιημένος έκανε μερικά τηλεφωνήματα και κατάφερε να κλείσει συνάντηση με στελέχη της Apple. To 2009 o Nguyen παρευρέθηκε στο σπίτι του Steve Jobs μαζί με τους Eddy Cue, Tim Cook και λοιπά στελέχη.

Ο Steve ξεκίνησε την συζήτηση τρώγοντας μια σαλάτα και λέγοντας:

“Θα σου δώσω έναν αριθμό Bill και αν σου αρέσει ας το κάνουμε και ας τελειώνουμε με αυτό το πράγματα. Okay;” O Bill συμφώνησε.Ο Jobs πέρασε ένα κομμάτι χαρτί στον Nguyen και ο Bill έγνεψε καταφατικά. Η συμφωνία είχε γίνει.


Ο Nguyen συμφώνησε στο συνολικό ποσό των $160 εκατομμυρίων. Μετά την εξαγορά αρκετοί εργαζόμενοι αποχώρησαν από την εταιρεία μαζί με τον Nguyen που ίδρυσε την Color. H Apple προσέλαβε ξανά μερικούς από αυτούς τους ίδιους μηχανικούς με την εξαγορά της Color.

Πηγή: Macuser.gr

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες