Καλησπερα και απο εμενα αφορμη το ουσιωδες κειμενο του Lellos θα αναφερθω στο τι μου συνεβει εμενα την εβδομαδα που μας περασε
Προσπάθησα να γράφω τα πιο σημαντικά, μπορούν να γραφούν κι άλλα, αλλά σημασία έχει να ξέρουμε πόση “εγγύηση” έχουμε. Για αυτό, ανακεφαλαιώνοντας θα ήθελα να γίνει συνείδηση πως οι αξιώσεις μας είναι 2 έτη. Δικαιούμαστε να γελάσουμε αν κάποιος μας πει “πέρασαν 13 μήνες από την αγορά , δε φτιάχνεται” (το έχω ακούσει με τα αυτιά μου).
Η νομική μου συμβουλή με απτά τεκμηριωμένα λόγια είναι η εξής: Τα δικαιώματα που πηγάζουν από τον Αστικό Κώδικα (άρθρα 534 , 540, 554 κλπ) και τα άρθρα των Γενικών του Αρχών δεν παραβλάπτονται από την παροχή της εγγύησης. Αυτό βασίζεται στο άρθρο 559 του ΑΚ σε συνδυασμό με το άρ. 5 παρ. 5 του Ν. 2251/1994. Εφαρμοστέο είναι το ελληνικό δίκαιο και οι διατάξεις του που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή προστασία στον καταναλωτή.
αυτο το πραγμα ακουσα απο την vodafone και την πρωην αρβατος νυν σολουσιον αντι να ακουσω οπως θα επρεπε το το επεκταση εγγυησης που μου ανεφερε απευθειας το isquare η ερωτηση μου προς την vodafone ηταν η καθεξις,σαν εταιρεια η οποια προμηθευει καταναλωτη συσκευες θα επρεπε να γνωριζει την εγγυηση και την νομοθεσια που ισχυει για της συσκευες σε ελλαδα η απαντηση ηταν οτι η vodafone αναγνωριζει τον ενα χρονο εγγυηση που τις δινει η apple και τπτ περαιτερω οπως επισης ακριβως ιδια απαντηση δοδηκε και απο την πρωην αρβατος πραγμα που το θεωρω ακρως απαραδεκτο οσο αναφορα το δευτερο γιατι η εταιρεια αρβατος ειναι οφισιαλ σερβις της apple στην ελλαδα και απαραδεκτη συμπεριφορα σε καταναλωτη τον οποιο εχει δωσει λεφτα και ψαχνει να βρει το δικαιο του βαση δεδομενων της apple το κινητο αγοραστηκε 12/8/2015 και παραδοδηκε στην vodafone 14/9/2016.Η isquare απευθειας απο το τηλεφωνο μου ειπαν να στειλω την συσκευη σε αυτους και δεν καταλαβαινει τον λογο τον οποιο η μια εταιρεια και η αλλη αντιδρουν ετσι εφοσον γνωριζουν την νομοθεσια μπορει να βοηθησει και να προτεινει καποιος τι μπορω να τους κανω διοτι σημερα το κεφαλι μου εγινε καζανι και σκεφτομαι να κινηθω νομικα απεναντι τους.