Δημοσίευση 16/03/2013 - 02:24
Τα πράγματα είναι πολύ απλά.... Όσοι από εδώ ασχολήθηκαν με android, αναφέρουν όλες τις καινοτομίες που η Apple ποτέ δεν παρείχε στις συσκευές της. Αυτό που κάνετε όσοι την υπερασπίζεστε, είναι να τις απαξιώνετε..
Και για να μιλάμε ξεκάθαρα ο όρος Jailbreak, σημαίνει κυριολεκτικά Απόδραση από την Φυλακή... Δεν είναι τυχαία η ονομασία που του έδωσαν οι δημιουργοί του... Και επιτρέψτε μου να σας πω μια σύντομη ιστοριούλα που μου έτυχε πριν 3 μέρες...
Πήρα το ipad 2 μου στην δουλειά (που το είχα δώσει στην μάνα μου για να παίζει sudoku!!!), μιας και έχω σε αυτό κάρτα με απεριόριστη χρήση internet για να ασχοληθώ λίγο.. Θέλησα να δω από τον Alpha, την εκπομπή του Λαζόπουλου. Δοκίμασα να μπω από τον Safari, αλλά ως γνωστό δεν υποστηρίζει flash... Δοκίμασα με Puffin και Skyfire, αλλά επειδή οι server τους είναι ξένοι δεν μπορούσαν να παίξουν το περιεχόμενο... Τότε είπα να κατεβάσω την εφαρμογή του Alpha από το AppStore για να το δω από εκεί, αλλά επειδή είχα δηλώσει το αμερικάνικο store, δεν μπορούσα να το κατεβάσω. Έψαχνα ώρες στο net, πώς μπορώ να το αλλάξω σε ελληνικό αλλά τζίφος! Έτσι το μόνο που μου έμενε ήταν να φτιάξω νέο account με ελληνικό store δηλωμένο.. Μετά από περίπου 2 ωρίτσες, κατάφερα επιτέλους και παρακολούθησα λίγο από την εκπομπή (γιατί όταν έσβησε η οθόνη, είχε κολλήσει και έπρεπε να φορτώσει το video από την αρχή)... Όλη αυτή η ταλαιπωρία και όλα αυτά τα νεύρα για να κάνω κάτι τόσο απλό που υποτίθεται μία υπερσύγχρονη συσκευή θα μου παρείχε...
Δοκίμασα λοιπόν και s3 μου (που του έχω 500 mb internet), και μαντέψτε... Έπαιζε το βίντεο ακόμα και από τον native browser.... Τόσο απλά. Εντέλει το ipad το ξαναέδωσα στην μάνα μου να συνεχίσει με το sudoku της!!
Υ.Γ: Panos1985, το wifi direct χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο του wifi για να συνδεθούν οι συσκευές και δεν χρειάζεται (εννοείται) wifi δίκτυο....
Σόρρυ αν σας κούρασα, αλλά αυτό είναι ένα από τα άπειρα περιστατικά που μου έχουν συμβεί, όταν χρησιμοποιούσα iσυσκευές....