Εγώ πάλι σαν άρθρο το βρήκα τελείως υποκειμενικό και με ελλιπή επιχειρήματα.
1.) Για την σταθερότητα που θέτεις μεταξύ λειτουργικών και αναφέρεις τα 50.000 posts σε γνωστό forum με προβλήματα τα μισά είναι διπλά και τριπλά post με τις ίδιες ερωτήσεις, πολλά από αυτά είναι γιατί παίζει το αριστερό ηχείο κι όχι το δεξί, πως κάνω ενεργοποίηση το iphone ktl...Δεν είναι σοβαρά θέματα αστάθειας του λειτουργικού.
2.) Το συγκρίνεις με ότι σε συμφέρει, το android είναι ένα λογισμικό που αν δεν έχει από πίσω πολλά κιλά hardware άστα να πάνε...Το 3GS με ios 6 τρέχει μια χαρά.
Το ios για όσους δεν το ξέρουν είναι μια μικρογραφία του Mac os που τρέχει στους Mac.
3.) Εφαρμογές, κανονικά θα έπρεπε να το αφήσω ασχολίαστο, δες Navigon που είναι και επί πληρωμή και στις 2 πλατφόρμες και έλα να μιλήσουμε (μην μου μιλήσεις για optimized στο iphone) πρόβλημα του android και της εκάστοτε εταιρίας που το χρησιμοποιεί.
Siri : Είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, πίστεψε με θα είναι το μέλλον.
iTunes : Μια χαρά πρόγραμμα αρκεί να του δώσεις 10 λεπτά για να το κατανοήσεις και τα έχεις όλα έτοιμα τακτοποιημένα. Θες drag n drop? iTools. Ας αφήσουμε πια κι αυτή την καραμέλα.
Μετάφορά αρχείων : Από iPhone σε iPhone δεν έχω πρόβλημα, όσων αφορά σε άλλες συσκευές έχω, αλλά στα τόσα χρόνια που έχω iPhone έχει χρειαστεί να στείλω αρχείο σε άλλο κινητό 3-4 φορές, λύση πάντως υπάρχει, δεν είναι ότι χάθηκε ο κόσμος.
Μνήμη : Θα συμφωνήσω ότι έχει προτέρημα το κινητό σαν κινητό και όχι το android...
Ειδοποιήσεις : Φτηνό επιχείρημα, πλέον όλοι με ένα κινητό στο χέρι είμαστε και το κοιτάμε συνέχεια και όποιος πει ότι δεν το κάνει είναι λίγο ψευτάκος.
Flash : Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς...
Ράδιο : Θα μπορούσε να υπάρχει σαν δυνατότητα, αλλά η apple στοχεύει αλλού λόγω iTunes store.
Αν με τέτοια επιχειρήματα θέλετε να μου βγάλετε το android καλύτερο λειτουργικό με συγχωρείτε αλλά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Προσπαθησα να διαβασω ευλαβικα το παραπανω ποστ, αλλα ξερεις τι διαπιστωσα;
Οτι στερειται αντικειμενικοτητας, μιλας σαν δικηγορος που υποστηριζει την apple, σαν πολιτικος που υποστηριζει το κομα του.
Εχουμε και λεμε λοιπον.
1) Το Ios δεν ειναι και τοσο σταθερο αν γινει jailbroken, αυτο ειναι fact. Eπισης δεν μπορεις να παραβλεψεις τα διαφορα Bugs με καθε νεο Ios κατα καιρους, alarm clock, battery drain κλπ.
Ναι εχει και το android, απλα εγω σε apple συσκευη ΔΕΝ τα αποδεχομαι, οταν εχεις να κανεις testing σε 3 συσκευες που κοστιζουν 500+€
2) Εφαρμογες σορυ αλλα απλες καθημερινες εφαρμογες εγω εχω πιο ευκολα στο android (file managers, image viewers, mobile-pc software, etc)
Eπισης, gps navigators εχεις μια χαρα πολλους και στο android, δεν ξερω αν εχεις δικιο για το Navigon, αλλα εγω ποτε δεν ειχα προβλημα με αλλες εφαρμογες.
3) Μνημη: Τι παει να πει εχει προτερημα η συσκευη;
Στο android ισα ισα που εχεις πολυ παραπανω ελεγχο ποια εφαρμογη θα τρεχει στο παρασκηνιο, μπορεις να κανεις disable αχρηστες υπηρεσιες κλπ
Και ναι, θελουν παραπανω μνημη τα android, ο λογος ειναι ενας: MULTITASKING, θα το δουμε ποτε στο ios?
4) Ειδοποιησεις ΦΤΗΝΟ επιχειρημα; Που εχεις ξεχωριστο ηχο ανα εφαρμογη στο Android; Που εχεις Notification led? Που εχεις σωστο notification center?
Οχι, οταν ειχα android ΔΕΝ κοιταζα το κινητο καθε 2 λεπτα, απλα εβλεπα το λαμπακι χωρις να κουνηθω απο τη θεση μου.
5) Radio, εδω η απαντηση σου ποια ειναι; Οτι η μαμα Apple δεν μου δινει ραδιοφωνο, γιατι θελει να αγοραζω mp3 απο αυτην; OMG + 3LOL
6) Μεταφορα αρχειων. Αληθεια ε; επειδη δε στο δινει η μαμα apple δεν το χρειαστηκες ποτε, εγω μια χαρα ανταλασσα αρχεια με φιλους, ΕΚΤΟΣ απο αυτους που εχουν iphone. Πλεον εχω iphone και τα γευομαι απο πρωτο χερι τα 'καλα' της Apple.
Kαι οπως και να το κανουμε, το itunes ειναι απλα αθλιο, απλα οφειλεις να παραδεχτεις την ανωτεροτητα του android εδω, δε σε κλειδωνει πουθενα, εχεις 1000 τροπους να συνδεθεις με το pc και 500 επιλογες. Στην Apple, itunes και itools.
-------------
Oτι εχεις διαλεξει Apple, οφειλω να το σεβαστω.
Αλλα κατσε λιγο, μην τα ισοπεδωνεις ολα τα εμφανη προτερηματα του android επειδη δε στα παρεχει η μαμα apple.