Μια παρατήρηση σε αυτό. Ο SSD που χρησιμοποιεί ο iMac για το fusion drive, ΔΕΝ είναι msata. Είναι σχεδόν ίδιοι οι κονέκτορες αλλά δεν ταιριάζουν. Λέγονται blade SSD. Με μια αναζήτηση θα το βρεις. Οι λύσεις είναι δύο:Μαριε , το καλυτερο απο ολα ειναι ο δισκος στερες καταστασης να ειναι μεσα στο μηχανημα και φυσικα να περιεχει το λειτουργικο συστημα και ολες τις εφαρμογες που δουλευεις...ειτε σε στιλ Φουσιον ειτε στο συνηθες δενε χει σημασια ειναι θεμα ορεξεως αυτο...αλλα καλυτερα σαφως να ειναι μεσα !!
Εσυ μιας και δεν εβαλες εξ αρχης δισκο στερεας καταστασης....το να βαλεις φιλε ειναι μανικι....δεν ειναι μονο να βγαλεις την οθονη...αλλα το κυριοτερο ολη την μητρικη....διοτι η θυρα για να κουμπωσει ο μΣΑΤΑ δισκος βρισκεται πρως την πλατη του Μακ αρα βγαζοντας πρωτα την οθονη και εχεις μετα να λυσεις ολο το μηχανημα....δεν ειναι σαν το τρφοδοτικο ή οπως ο μηχανικος δισκος που φαινετε φατσα καρτα....ειναι μανουρα !!
Αν δεν εχεις εμπειρια και καλο χερι...αποψη μου μην το κανεις θα κανεις μα@#$@α το τελος !!
Αναγκαστικα πας σε εξωτερικο δισκο...π.χ. με Θαντερμπολντ συνδεση και θα εισαι πολυ καλα...πραγματικα πολυ καλα...πολυ καλυτερα απο τωρα....δηλαδη η μονη αναιμακτη και ευκολη λυση....!!
Το να τοποθετηθει μεσα στο σασι ειναι ρισκο....ειναι αλλη φαση τα μοντελα αυτα...αλλα ΟΧΙ οτι δεν γινεται - φυσικα και γινεται και μΣΑΤΑ δισκοι υπαρχουν συμβατοι κτλ κτλ...ολα αλλαζουν...αλλα θελει μια αλφα εμπειρια !!
Εγω θα προτεινα τον δισκο της Σαμυ τον 840 Προ....ειναι και ωριμος αρκετα....ο νεος της ΟΣΖ ο βερτεξ 450 ειναι πολυ φρεσκος αλλα εξισου καλος...εγω θα πηγαινα στην Σαμυ !!
Μεγεθος....παρε αναλογα με το τι θες να φορτωσεις...προσωπικο θεμα και μονο...!!
Είτε βάζει εσωτερικό SSD βγάζοντας τον σκληρό που έχει τώρα, πιάνοντας καλύτερες ταχύτητες(αλλά ο φίλος δεν διατίθεται να ανοίξει την οθόνη), είτε βάζει εξωτερικό θυσιάζοντας από τις full επιδόσεις που μπορεί να έχει ένας SSD.