Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Συλλήψεις για "πειρατεία"

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
63 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#46   billidani7

billidani7

iPH newbie

• 42 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 02/01/2010 - 14:14

...ας κάνουν το εισιτήριο του σινεμά 3 ευρώ και την ενοικίαση του dvd με ανθρώπινες τιμές και δεν θα κατεβάζω παράνομα! Αφού έχουμε ξεφύγει στις τιμές παντού!

δεν εχεις πολυ αδικο σε αυτο που λες, αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος οτι και 3 ευρω να ειχε το cinema, θα σταματουσαν να κατεβαζουν παρονομο υλικο. Ειναι η νοοτροπια που εχει περασει πλεον οτι ποτε δεν πρεπει να πληρωνεις για τιποτα.Ετσι ομως δεν μπορει να υπαρξει αναπτυξη,Αν δεν πληρωθει ο προγραμματιστης για την δουλεια του, δεν θα μπορεσει μετα να την υποστηριξει.το ιδιο συμβαινει σε ολα τα επαγγελματα...Επομενως καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτο το πραγμα...Καποιοι ανθρωποι εχουν δουλεψει για ολα αυτα τα προιοντα και πρεπει να πληρωθουν. Επισης καποιοι αλλοι ζουνε απο την βιομηχανια των ταινιων(video club)...Εχουν κλεισει παρα πολα τον τελευταιο χρονο.Για μπειτε στην θεση αυτων των ανθρωπων που καταστρεφονται μερα με την ημερα...........

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#47   prosonicbro1

prosonicbro1

iPH newbie

• 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 14:23

ναι αλλα για να πας cinema το ατομο πρεπει να δωσει περιπου 30 ευρω ...ας τα κανουν πιο φτηνα και να ειναι ολοι πιο ανταγωνιστηκοι...και θα δουν αποτελεσματα....και οπως ειναι στο εξωτερικο να ισχυει και δω οχι μονο οι αυξησεις αλλα και οι ανατιμησεις υπερ των καταναλωτων

#48   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3100 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/01/2010 - 14:49

ναι αλλα για να πας cinema το ατομο πρεπει να δωσει περιπου 30 ευρω ...ας τα κανουν πιο φτηνα και να ειναι ολοι πιο ανταγωνιστηκοι...και θα δουν αποτελεσματα....και οπως ειναι στο εξωτερικο να ισχυει και δω οχι μονο οι αυξησεις αλλα και οι ανατιμησεις υπερ των καταναλωτων

τι 30 ευρώ λέτε...με 15 ευρώ είσαι οκ.όχι και 30 ευρώ για σινεμά.μην τρελαθούμε τελείος.γινόμαστε λίγο υπερβολική

#49   ProSONIC

ProSONIC

iPH Addict

• 775 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 15:28

και τα 15 ευρω σου φενονται λογικα?και τι εισαι οκ....μονο για το εισητιριο?που κανει την κυριακη 12 ευρω και τις αλλε 8 και κατι..εισαι δε εισαι φοιτητης η πολυτεκνος....ασε αμα πας με την κοπελα σου....ουτε 50 ευρω δε φτανουν....να βγουμε καμοια μερα για cinema και θα ερθω μονο με 15 ευρω να δω τι θα προτοκανουμε....

#50   asdkostas

asdkostas

iPH Enthousiast

• 433 μηνύματα
  • GameCenter:asdkostas

Δημοσίευση 02/01/2010 - 16:02

Εγώ γιατί δίνω πολύ λιγότερα στα village????

φιλε μου νομιζω πως δεν εχεις δικαιο.εκτος και αν εσυ πηγαινεις μονος στο cinema και δεν παιρνεις τπτ αλλο(ποπ κορν κτλ) οι τιμες νομιζω πως εχουν ξεφυγει αδικαιολογητα....

#51   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3100 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 16:19

και τα 15 ευρω σου φενονται λογικα?και τι εισαι οκ....μονο για το εισητιριο?που κανει την κυριακη 12 ευρω και τις αλλε 8 και κατι..εισαι δε εισαι φοιτητης η πολυτεκνος....ασε αμα πας με την κοπελα σου....ουτε 50 ευρω δε φτανουν....να βγουμε καμοια μερα για cinema και θα ερθω μονο με 15 ευρω να δω τι θα προτοκανουμε....

ωραία και τι πρέπει να κάνουμε δηλ.να κλεινούμε μαγαζιά γτ δεν έχουμε λεφτά εμείς?είστε σοβαροί???αλλα το ξέχασα η νοτροπία μας αυτή είναι.για ποτά έχουμε λεφτά.αλλα το ξέχασα και αυτό το ποτό δεν μπορείς να το βρείς τσάμπα.και για μπουζούκια?πρώτοιιιιιιι αλλα και αυτό το ξέχασα ούτε εκεί μπορούμε να πάμε τσάμπα.αλλα τις ταινίες και τα games γιατί να τα πληρώσουμε????α μου διέφυγε αυτά μπορούμε να τα βρούμε δωρέαν στο νετ,ας τα κατεβάσουμε.ναι αλλα δεν ρωτάμε τους άλλους.

με λίγα λόγια είμαστε παρτάκιδες.είμαστε ο μόνος λαός που κοιτάει πως να φάει απο τον άλλον.
και δυστιχός αυτό δεν αλλάζει.

#52   computeras

computeras

Advanced Member

• 916 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 02/01/2010 - 16:48

Συμφωνώ με τον PoluxGreece και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Καλά είστε με τα καλά σας μερικοί άντρες; Κάθε φορά που βγαίνετε με την κοπέλα σας τα πληρώνετε όλα εσείς; Αν έχετε λεφτά να τρέχουν από τα μπατζάκια κάντε το αλλιώς δεν υπάρχει λόγος. Δεν της αρέσει να πληρώνει και αυτή τα δικά της; Πρόβλημά της. Θα βρείτε άλλη. 3 γυναίκες αναλογούν σε κάθε άντρα την σήμερον ημέρα. Να είστε ο εαυτός σας και να μην σας έχουν σαν σκυλάκια.

Κεράστε που και που, αφήστε και αυτή να κεράσει εσάς αλλά μην είστε σκυλάκια (άλλη λέξη ταιριάζει εδώ αλλά τέλος πάντων) και πληρώνετε τα πάντα εσείς.

#53   ProSONIC

ProSONIC

iPH Addict

• 775 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 16:58

ουτε μπουζουκια παω ουτε παρτακιας ειμαι...οκ....τωρα ολοιθ κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους και μονο να δειχνουν τους αλλους θελου(δε απεθυνομαι προσωπικα στον PoluxGreece)και ολοι κανον τις παναγιτσες....και ηνοοτροπια του ελληνα εινι αυτοι που εχουν τα πολλα να κρδιζυν περισσοτερα και αυτοι που δεν εχουν να σχιστουν να βρουν χωρις κανενα στηριγμα... και αμα ζουσαμε κι μας μορφωνανε ετσι οπως επρεπε ολα καλα...εδ κλεβουν οι πολιτικοι εμας τους ιδιους και δε λεμε τιποα..τους τρωμε στην μαπα....
ποιος την εχασε την ηθικη να την βρουμε εμεις....
καλο ειναι να μαθουμε να κανουμε τν αυτοκριτικη μας και οχι να κρινουμε..παντα φιληκα
οταναι δεν σ αρεσει λετε τους αλλους μα@@@ες.....εσεις ειστε απο τους αλλους αντρες που χτυπανε το χερι στο τραπεζι και αφηνουν αποτυπωμα....

Τελευταία επεξεργασία από: ProSONIC, 02/01/2010 - 17:01

#54   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3100 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 16:58

Συμφωνώ με τον PoluxGreece και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Καλά είστε με τα καλά σας μερικοί άντρες; Κάθε φορά που βγαίνετε με την κοπέλα σας τα πληρώνετε όλα εσείς; Αν έχετε λεφτά να τρέχουν από τα μπατζάκια κάντε το αλλιώς δεν υπάρχει λόγος. Δεν της αρέσει να πληρώνει και αυτή τα δικά της; Πρόβλημά της. Θα βρείτε άλλη. 3 γυναίκες αναλογούν σε κάθε άντρα την σήμερον ημέρα. Να είστε ο εαυτός σας και να μην σας έχουν σαν σκυλάκια.

Κεράστε που και που, αφήστε και αυτή να κεράσει εσάς αλλά μην είστε σκυλάκια (άλλη λέξη ταιριάζει εδώ αλλά τέλος πάντων) και πληρώνετε τα πάντα εσείς.

πολύ σωστά τα λές computeras.η μισά μισά.η την μία φορά ο ένας την άλλη ο άλλος.μην κάνετε πάντα τους καλούς,και μόλις γυρνάτε σπίτι λέτε πω πω τη έκανα ο μλ?ας?δεν έχω φράγκο τώρα.

#55   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 18:26

Μην κολλάτε στον κινηματογράφο, στην τελική πάνω κάτω σε όλη την Ευρώπη τα ίδια θα πληρώσεις για να δεις μια ταινία. Εγώ θέλω κάποιος να μου εξηγήσει γιατί στην Ελλάδα πληρώνουμε τουλάχιστον 50% πάνω τα εισιτήρια για τις συναυλίες.

#56   92249224

92249224

iPH newbie

• 14 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 19:54

καλησπερα σε ολους καλη χρονια,
επειδη ζουμε στην χωρα οπου το παραεμποριο και η παραοικονομια βασιλευουν και ειναι σε μεγαλητερα μεγεθη απο την ιδια την οικονομια και το εμποριο αν εφαρμοστουν οι αντιστιχοι ευρωπαϊκοι νομοι τοτε οπως διαβασα και πιο πανω η μιση ελλαδα θα παει φυλακη.
Βεβαια απο την αλλη τα παρανομα αρχεια καθε ειδους συμβαλουν στο να χανωνται θεσεις εργασιας (οχι ομως οσες επικαλουνται οι μεγαλες εταιρειες γιατι τις ειδαμε ποσους υπαλληλους ειχανε και πριν την εξαπλοση του internet), οποτε μεχρι τωρα εφαρμοζωνταν μια μεση λυση,
καλη? κακη? ο καθενας εχει την αποψη του, οι μουσικη βιομηχανια ξερει πολυ καλα, οτι πολλα μεγαλα "τεκνα" αν δεν υποστηριζουν την πειρατεια τοτε σιοπηλα την αποδεχονται γιατι απλα αρκετους απο αυτους τους εμαθε ο κοσμος εκτος της χωρας τους μεσω του διαδικτυου.
Ειναι αποριας αξιο για μενα ποσο παραπανω εισητηρα απο τα αξιας 1.800.000.000$ θα "εκοβε" ο τιτανικος ή τα μεγάλα blockbusters, οσο λοιπόν υπήρχε μια λογική αντιμετώπιση των πραγματων τοτε ολα ήτανε πιο "εύκολα" εχαναν οι διμιουργοι δικαιωματα και χαναμε και εμεις γιατι πληρωναμε πιο ακριβα (οπως συνεχιζει να γινεται αφου οπώς επισης σωστα εχει επισημανθει πιο πανω εχουμε και σε αυτο τις ακριβωτερες τιμες της ευρωπης).
Καλο για μένα ειναι να αντιγρπαφουμε και τα καλά της ευρώπης και οχι να μαϊμουδήζουμε νομιζοντας πως επειδη ειναι ευρωπαϊκο οποσηποτε ειναι και καλο.
Για μένα δεν έχει καμία σχέση το πόσες συνδρομές έχει η δορυφορική, pay tv, ή οπως αλλιώς θέλεται με το παρανομο κατέβασμα ταινιών, γιατί οποιός θέλει να δεί πολύ μια ταινία θα πάει σινεμά, όχι ολοι, συμφωνω αλλα το 95%, γιαύτο και καποίες ταινίες "σπάνε ταμεία",
το ότι δεν είχε την εξέλιξη όπως και στην υπόλοιπη ευρώπη ή την αμερική έχει να κάνει με πολλά πράγματα, απο τις μή υπάρχουσες υποδομές (καλωδιακή έχουν στην αμερική απο ... τον εμφιλιο τους , και σε πολλά ευρωπαίκα κράτη ε΄δω και 6-7 δεν υπάρχει δια νόμου επείγια αναλογική τηλεόραση,
εχεί να κάνει ακόμη και με τον τρόπο ζωής των λαών και κυριώς με το ότι δεν είναι τυχαίο πως αυτές οι υπηρεσίες εκάναν χρύσες δουλείες στην κεντρική και βόρεια ευρώπη όπου υπάρχουν ενα target δεκαδες φορές μεγαλύτερο απο ότι η χώρα μας, γιατι εκεί ότι αναπτύσεται αφορά πολλόυς λαούς και διαφορετικές χωρες, εδω ότι γίνεται (λόγω του οτί δεν έχουμε και τις καλήτερες των σχέσεων με τους γείτονες) είναι μόνο για την χώρα μας (βλέπε Nova).
Αρα εκεί υπαρχεί μεγάλος ανταγωνισμός αρα και πολύ χαμηλότερες τιμές (μια συγκρίση τωμ πακέτων της nova το πόσο κοστίζουν και τι προσφερούν με τα αντίστοιχα του των Sky Uk, Italia, Germany δείχνει τι εννόω), και σε όλα αυτά προστήθεται η μεγαλή (πανώ απο 30%) διαφόρα στους μισθούς που δείνουν σε πολλούς απο τους υπόλοιπους ευρωπαίους πολύ μεγακήτερη αγοραστική δύναμη
Αν λοιπόν εγώ ώς ελληνάς ευρωπαίος πολιτής αποκτησω την ιδία αγοραστική δυνάμη με τον αγγλο και τον γερμανό τοτέ να έχω και τους ίδιους νόμους και να πληρώνω και το ίδιο (Γιατι τώρα αμοιβομαί λιγώτερο και πληρώνω περισσώτερο), αν οι dsl providers κανουν το λαθος και αρχίσουν να "δίνουν" στοιχεία για όλους εμάς τους απλούς χρήστες στις διάφορες εταιρείες τότε θα ανοίξει ο ασκός του αιόλου και παρασύρει και αύτες ... γιατί θα χάσουν χιλιαδές πελάτες που ή δεν θα μπορούν να κανουν σύνδεση στο ονομα τους ή δεν θα θέλουν να έχουν 24άρα, και με 1mbit (δεν ξέρω αν ακόμη υπάρχει)
μια χαρά σερφάρισμα κάνουμε

#57   MixalisXxx

MixalisXxx

iPH Elite Poster

• 2047 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 19:59

Παιδια υπαρχουν πολλοι λογοι που γινεται ολο αυτο...

1) Η τεραστια αναπτυξη του διαδικτυου! Στις μερες μας ο καθενας με πολυ λιγα χρηματα, μπορει να εχει μια πολυ γρηγορη συνδεση στο ιντερνετ και οι γνωσεις για το πως να κατεβαζει παρανομα υπαρχουν παντου! Παλιωτερα τωρα δεν μπορουσες να κατεβασεις ταινια μα dial-up!

2) Η νοοτροποια των λαων... Βλεπετε οτι δεν συμβαινει μονο στην χωρα μας αρα δεν φταιμε μονο εμεις... Απλα στην Ελλαδα τα πραγματα ειναι πιο light απο αλλες χωρες και μπορουμε να τα κανουμε! Δεν μιλαω μονο για το κατεβασμα παρανομου υλικου! Εχουμε τα μεγαλυτερα ποσοστα φοροδιαφυγης πχ! Ποιους πιασανε; Που ειναι τωρα αυτοι που πιαστηκαν; Δουλευουν οι νομοι η ολοι βρισκουμε παραθυρακια κ την γλυτωνουμε; Γενικοτερα το συστημα βρομαει! Κατι που ειναι κ ο επομενος λογος!

3) Το συστημα... Ξερετε ολοι σας πολυ καλα οτι στην Ελλαδα ολα λειτουργουν με το βισμα κ τις γνωριμιες! Δειτε λιγο ποσα ατομα κανουν χαρτια σε μια προκυριξη κ τελικα ποιοι απο αυτους περνανε... Οι νομοι ειναι χαλια κ παντα βρισκουμε παραθυρακια γιατι φτιαχνονται για να ικανοποιησουν καποιους κ οχι ολους! Ετσι καταληξαμε να μην υπαρχει μεσαια ταξη αλλα μονο πλουσιοι κ φτωχοι!

4) Η κοροιδια... Οταν εμενα μου βαζεις επιπλεον 50€ στα τελη κυκλοφοριας κ μου λες πως τα πληρωνεις γιατι το οχημα σου ριπαινει το περιβαλον (ιδιαιτερα σε περιοδο οικονομικης κρισης) δεν θελει κ πολυ εξυπναδα για να καταλαβω πως δεν δινεις μια για το περιβαλον αλλα θες να μαζεψεις λεφτα για το κρατος! Τωρα τους επιασε ο πονος για το περιβαλον; Παλιοτερα γιατι δεν υπηρχαν αυτα; Τωρα ξαφνικα τα οχηματα ριπαινουν; Χρησιμοποιουν το περιβαλον σαν βιτρινα!

5) Η αισχροκερδια...! Για καθηστε ενα λεπτο... Αναλογιστητε λιγο ποσα λεφτα χαλαμε παραπανω απο παλιωτερα... Ειναι δυνατον στις τουριστικες περιοχες να εχει το μπουκαλακι με το νερο 1€; Θυμαστε που το αγοραζαμε 100δρχ; Ζω σε τουριστικη περιοχη κ τα ματια μου ειδαν πολλα!!! Ειδα 3μελη οικογενια να χωριζει στα 3 ενα σουβλακι και ενα νερο διπλα με 3 καλαμακια! Δεν σας κανω πλακα!

6) Η αλλαγη του νομισματος... Δεν ειμασταν ετοιμοι παιδια... Ειχαμε συνηθισει σε ενα νομισμα οχι κ τοσο δυνατο κ ετσι φευγουν τα € χωρις να το καταλαβουμε! Ανατιμησεις γινονται καθε μερα! Το κακο ειναι πως γινονται σε ειδη πρωτης αναγκης... Θες να φορολογισεις; Φορολογισε το ποτο κ τα τσιγαρα! Οχι την ντοματουλα!!! Απο το 2001 που μπηκε το ευρω οοοολα εχουν ανεβει 3-4 φορες πανω!

7) Εμεις οι ιδιοι και οι επιλογες μας! Ολοι εδω μεσα εχετε iphone (φυσικα κ εγω μαζι σας)! Ποσοι απο εσας το χρειαζεστε πραγματικα; Το marketing ειναι επιστημη τελικα! Σε κανει να θελεις κατι που πραγματικα δεν το εχεις αναγκη! Μπορει να πεινασατε μηνες για να παρετε ενα iphone! Δεν κατηγορω κανεναν γιατι προσωπικα εγω εχω 4 pc στο σπιτι κ 1 στο αμαξι (carpc) κ δουλευουν ολα αλλα τελικα μονο 1 χρησιμοποιω καθημερινα!

Ολα τα θελω μας που καθε μερα αυξανονται, σε συνδιασμο με το οτι μας τα περνουν απο παντου με φορολογιες κ ανατιμησεις φτανου την κατασταση σε αυτο το σημειο!!! Δουλευετε (οι περισσοτεροι) καθημερινα! Καποιοι εχετε οικογενεια! Κοιταξτε τωρα την ταινιοθηκη σας ή ανοιξτε της θηκες με τα cd μουσικης στο αμαξι σας κ πειτε μου... Θα σας εφτανε ο μισθος σας να πληρωνετε για ολα αυτα; Εγω σας λεω οτι ουτε για τσιγαρα δεν θα ειχατε! Δεν βγαζω τον εαυτο μου απ´εξω! Σκεφτητε το ομως λιγο!!!! Σκεφτητε απο 15-20€ το καθε dvd και αλλο τοσο το καθε audio cd σας! Ουτε την δευ δεν θα ειχαμε να πληρωσουμε!

Δεν μας δικαιολογω ομως θα πω κατι τελευταιο... Διαβασα καπου καπου πως οταν αλλαξε η κυβερνηση το 93 ενας βουλευτης χαλασε 6000€ για να αλλαξει τους πινακες στο γραφειο του! 6000€ που τα πληρωσαμε ολοι μας! Για να τρωνε καποιοι με χρυσα κουταλια! Για να ανοιγουν επιχειρησεις οπως «προστασια του αμπελιου ταδε που δεν το ξερει η μανα του» και να περνουν επιχωρηγησεις μεροικα εκατομυρια ευρω και μετα να κλεινει και να κανουν διακοπες στις μπαχαμες! Το ξερετε οτι συην Βουλγαρια δουλευουν 12 ωρες για 5€ δικα μας;

Εχουμε χασει το μετρο και εμεις και αυτοι που μας κυβερνουν! Αλλα αν το προβλημα δεν φτασει εξω απο την πορτα μας δεν κανουμε τιποτα! Σαν το ανεκδοτο: γυρο γυρο Κυριακη, εκει που ......... Σαββατο!!!

Mods αν αυτο το post σας φαινεται πολυ βαρη ή offtopic σβηστε το! Αλλα πριν το κανετε αναλογιστητε πως η πλειοψηφια του φορουμ ειναι 13-17 ετων και ισως θα επρεπε να τα ξερουν αυτα!

Ξεθυμανα... Ευχαριστω!!!

#58   rogerw3

rogerw3

iPH User

• 123 μηνύματα

Δημοσίευση 02/01/2010 - 21:03

την ωρα που στη Γαλλία ψηφίζεται το δικαίωμα να σου κόψουν τη σύνδεση στο Διαδίκτυο στη Φινλανδία ανγνωρίστηκε και επίσημα ως συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα η πρόσβαση στο ιντερνετ....

αν τυχόν επιχειρήσουν οι 300 να περάσουν νομοσχέδιο παρόμοιο με τους Γάλλους, καλό θα ήταν να στραφούν πρωτίστως στα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια για να αναζητηθούν απο εκεί χρήματα για πνευματικα δικαιώματα, καθώς πολλές αμερικάνικες εταιρίες παραγωγής γκρινιάζουν για αυτό (θέμα που είχε θέσει παλιότερα και ο ίδιος ο αμερικάνος πρωθυπουργός)

τόσο τα εισητήρια για το σινεμά όσο και τα cd τα θεωρώ ακριβά...
Εμένα μου αρέσει να αγοράζω CD's αλλά οι τιμές τους είναι απογορευτικές (ειδικά σε καποιες κατηγορίες)

#59   MixalisXxx

MixalisXxx

iPH Elite Poster

• 2047 μηνύματα

Δημοσίευση 03/01/2010 - 11:53

Αν λοιπον καταλαβα καλα με οσα διαβασα στα προηγουμενα posts το συστημα που εφαρμοζεται στην Αγγλια και την Γαλλια ειναι το εξης:

Ο ISP θα παρακολουθει τι κατεβαζει ο καθενας και αν κρινει πως ειναι κατι παρανομο θα στελει ενα e-mail σε πρωτη φαση, ενα γραμμα αν ξανακατεβαζουν παρανομο υλικο και τελος θα παραπεμπει σε εισαγγελεα για την 3η φορα, ο οποιος ειτε θα επιβαλει προστιμο ειτε θα απαγορευει την συνδεση στο διαδικτυο!

Λογικα λοιπον παντα οι ISP's θα πρεπει να φτιαξουν ενα συστημα που θα παρακολουθει τα downloads! Ας το γυρισουμε λιγο αναποδα τωρα! Αν φτιαχτει ενα συστημα που θα παρακολουθει τα uploads (αυτα που ανεβαζουμε) δεν θα εχουμε το ιδιο αποτελεσμα; Ισως και καλυτερο; Οσο υπαρχουν εκει πανω ο κοσμος θα τα κατεβαζει και το αναλυσαμε πιο πανω, εκτος αν δεν υπαρχουν οποτε δεν θα τα βρισκουμε για να τα κατεβασουμε!

Βεβαια (για να δειτε πως ολα γινονται για τα λεφτα) αυτο που λεω δεν συμφερει τις εταιριες γιατι ο αριθμος των uploaders ειναι μικροτερος απο τον αριθμο των downloaders πραγμα που σημαινει λιγοτερα προτιμα αρα και λιγοτερα λεφτα στην τσεπη! Σαν αποτελεσμα ομως θα ηταν ακριβως το ιδιο και ο κοσμος δεν θα ενοιωθε πως παρακολουθητε τοσο πολυ!

Η πειρατεια σαν πραξη δεν προκειτε να σταματησει ποτε. Ακομα κ αν νοικιαζουμε τις ταινιες απο video club δεν μπορει κανεις να ξερει αν τις αντιγραφουμε στο σπιτι μας και τις πουλαμε μετα σε γνωστους ή και αγνωστους! Και μην μου πητε οτι αν την νοικιασεις την πληρωνεις γιατι θα δωσεις 2€ και θα την πουλησεις το λιγοτερο 7-10€ (λιγο πιο φθηνα απο τους μαυρους).

Και κατι αλλο... Τελικα τι ειναι παρανομο; Ολα τα video clip που ανεβαινουν καθημερινα στην youtube απο τους απλους χρηστες ειναι νομιμα; Εχουν το δικαιωμα να το προβαλουν; Κατοχυρωσαν πνευματικα δικαιωματα για αυτο; Ο θεμος που στα video της εκπομπης προβαλει σκηνες απο ταινιες εστω δευτερολεπτα ειναι νομιμος; (απλες αναφορες κανω δεν πιστευω να παρεξηγηθω...)

#60   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1283 μηνύματα

Δημοσίευση 03/01/2010 - 13:12

Τα βίντεο στο youtube αν είναι φτιαγμένα από τον χρήστη ΟΚ (αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης του youtube). Αν όμως πας και ανεβάσεις το Avatar πχ. θα πάει ένα αίτημα στο youtube από την Fox που έχει τα δικαιώματα για να το βγάλουν από το site. Σχετικά πρόσφατα δεν έγινε μία συμφωνία με το youtube για τα διάφορα "παράνομα" video που ανεβάζουν οι χρήστες? Δεν θυμάμαιτι ακριβώς ήταν αλλά πρέπει να είχε σχέση με δέσμευση του youtube ότι θα ψάχνει και θα βγάζει τυχών παράνομο υλικό.

Όσο για εκπομπές τύπου Θέμου, εεε μην το παρακάνεις να κόψουμε την "ενημέρωση" :lol: Κάποιο τέτοιο παραθυράκι πρέπει να παίζει.

Τώρα για τους ISP ναι μπορεί να είναι πιο εύκολο να σου κόβουν το ανέβασμα, αλλά για τις εταιρείες είναι πιο ουσιώδες να σταματήσει το κατέβασμα. Ο λόγος είναι απλώς (στο μυαλό μου). Αν σταματήσεις το ανέβασμα στην Ελλάδα, θα σταματήσεις κάποιους που ανεβάζουν το παράνομο υλικό στα όρια της επικράτειας, αν όμως απαγορεύσεις το κατέβασμα τότε κόβεις δουλεία και από uploaders και servers εκτός Ελλάδας. Τι να το κάνεις το banning για uploads αν εγώ μπορώ να κατεβάζω από πηγές ανά τον κόσμο?

Το πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου είναι άλλο. Αν εφαρμοστούν οι κοινοτικές οδηγίες (βασισμένες στην DMCA) δεν θα είναι ανάγκη να κατεβάσεις καμιά 100GB για να σε τσιμπήσουν. Αρκεί να κατεβάσεις τα 380kb του blackra1n και είσαι κομπλέ. Ή να κατεβάσεις το DVD shrink, ή οποιοδήποτε πρόγραμμα παράκαμψης copy protection. Καλό ε? Δηλαδή αν εγώ θέλω να κρατήσω ένα αντίγραφο από τις ταινίες μου, θα είμαι παράνομος γιατί μπορεί να είναι νόμιμη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά το λογισμικό που θα πρέπει να προμηθευτώ θα είναι παράνομο γιατί επιτρέπει την αντιγραφή copywrited υλικού.

Γι'αυτό επιμένω, μην κολλάτε στο κατέβασμα ταινιών ή μουσικής ή οτιδήποτε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Δεν έχει σχέση απλά το πόσο κατεβάζεις αλλά και το τι κατεβάζεις.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 4

0 μέλη, 4 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες