Τα βίντεο στο youtube αν είναι φτιαγμένα από τον χρήστη ΟΚ (αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης του youtube). Αν όμως πας και ανεβάσεις το Avatar πχ. θα πάει ένα αίτημα στο youtube από την Fox που έχει τα δικαιώματα για να το βγάλουν από το site. Σχετικά πρόσφατα δεν έγινε μία συμφωνία με το youtube για τα διάφορα "παράνομα" video που ανεβάζουν οι χρήστες? Δεν θυμάμαιτι ακριβώς ήταν αλλά πρέπει να είχε σχέση με δέσμευση του youtube ότι θα ψάχνει και θα βγάζει τυχών παράνομο υλικό.
Όσο για εκπομπές τύπου Θέμου, εεε μην το παρακάνεις να κόψουμε την "ενημέρωση"
Κάποιο τέτοιο παραθυράκι πρέπει να παίζει.
Τώρα για τους ISP ναι μπορεί να είναι πιο εύκολο να σου κόβουν το ανέβασμα, αλλά για τις εταιρείες είναι πιο ουσιώδες να σταματήσει το κατέβασμα. Ο λόγος είναι απλώς (στο μυαλό μου). Αν σταματήσεις το ανέβασμα στην Ελλάδα, θα σταματήσεις κάποιους που ανεβάζουν το παράνομο υλικό στα όρια της επικράτειας, αν όμως απαγορεύσεις το κατέβασμα τότε κόβεις δουλεία και από uploaders και servers εκτός Ελλάδας. Τι να το κάνεις το banning για uploads αν εγώ μπορώ να κατεβάζω από πηγές ανά τον κόσμο?
Το πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου είναι άλλο. Αν εφαρμοστούν οι κοινοτικές οδηγίες (βασισμένες στην DMCA) δεν θα είναι ανάγκη να κατεβάσεις καμιά 100GB για να σε τσιμπήσουν. Αρκεί να κατεβάσεις τα 380kb του blackra1n και είσαι κομπλέ. Ή να κατεβάσεις το DVD shrink, ή οποιοδήποτε πρόγραμμα παράκαμψης copy protection. Καλό ε? Δηλαδή αν εγώ θέλω να κρατήσω ένα αντίγραφο από τις ταινίες μου, θα είμαι παράνομος γιατί μπορεί να είναι νόμιμη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, αλλά το λογισμικό που θα πρέπει να προμηθευτώ θα είναι παράνομο γιατί επιτρέπει την αντιγραφή copywrited υλικού.
Γι'αυτό επιμένω, μην κολλάτε στο κατέβασμα ταινιών ή μουσικής ή οτιδήποτε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Δεν έχει σχέση απλά το πόσο κατεβάζεις αλλά και το τι κατεβάζεις.