Ερωτήσεις σχετικά με το ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών. Όποιος ξέρει ας μας πληροφορήσει και εμάς τους άσχετους.
Θα ήθελα να μάθω για το ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών. Εσύ μετά πληρώνεις κάτι παραπάνω για αυτή την αγορά ας πουμε στην εφορία; Ή δεν πληρώνεις τίποτα, αλλά θα πρέπει να φαίνεται το τηλέφωνο σε έναν έλεγχο ας πούμε οτι το έχεις και δεν το έχεις πουλήσει. Και αν χρειαστεί να το πουλήσεις θα πρέπει τότε να καταβάλλεις το ΦΠΑ;
Κατ' αρχήν εγώ έχω εταιρεία, οπότε το κάνω στον εαυτό μου. Τώρα για να το δεχτεί κάποιος πρέπει να ξέρετε ότι γι' αυτόν (άσχετα αν δεν πληρώνει ΦΠΑ) είναι έξοδο. Αν θέλει να έχει έξοδα, του κάνετε χάρη, αν όχι δεν θα δεχτεί με τίποτα. Επίσης δεν είναι όπως παλιά που έκανες την αγορά και αν ήθελες το δήλωνες. Τώρα πια υπάρχει ειδική φόρμα που καταχωρίζεις τις ενδοκοινοτικές αγορές (ή πωλήσεις) γιατί διασταυρώνονται.
Κανονικά πρέπει να το έχεις στην κατοχή σου όσο χρόνο προϋποθέτει η νομοθεσία, π.χ. Οι Η/Υ ήταν 1 χρόνος, νομίζω τώρα είναι 2 χρόνια. Για τηλέφωνα είναι νομίζω ακόμη 1 χρόνος. Όμως αν και τυπικά είναι έτσι τα πράγματα, στην πραγματικότητα δεν ελέγχεται κανείς (ή σχεδόν κανείς, μόνο 0.2%)....