καλησπερα,
απο κεκτημενη ταχυτητα πατησα ενεργοποιηση filevault τι θα γινει τωρα?
εγω το τειχος προστασιας ηθελα να απενεργοποιησω..
Τελευταία επεξεργασία από: dakis, 12/08/2015 - 21:13
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:13
καλησπερα,
απο κεκτημενη ταχυτητα πατησα ενεργοποιηση filevault τι θα γινει τωρα?
εγω το τειχος προστασιας ηθελα να απενεργοποιησω..
Τελευταία επεξεργασία από: dakis, 12/08/2015 - 21:13
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:26
Αρχικά, εφ' όσον έχεις έναν αξιόπιστο router δεν χρειάζεται η ενεργοποίηση του Firewall του
OS X. Το Firewall του router είναι επαρκές.
1. Έχεις Time Machine backup ;.
2. Όταν λες πάτησες ενεργοποίηση του Firewall τι εννοείς ;. Αφού η ενεργοποίηση του -το
set up του δηλαδή- απαιτεί διεργασίες μεταξύ αυτών και πιστοποίηση.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:36
Τιποτα δεν θα παθεις. Σε κανενα διωρο θα εχει τελειωσει η κρυπτογραφηση αλλα ο υπολογιστης δουλευει κανονικα μεχρι τοτε.
Αν τελειωσει μπορεις να το αφησεις ενεργοποιημενο η να το κλεισεις. Στην πρωτη περιπτωση εχεις θεωρητικα μεγαλυτερη ασφαλεια με μικρη (η σχεδον μηδενικη, αναλογα με την παλαιοτητα του υπολογιστη) πτωση στις επιδοσεις του mac.
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:38
Αρχικά, εφ' όσον έχεις έναν αξιόπιστο router δεν χρειάζεται η ενεργοποίηση του Firewall του
OS X. Το Firewall του router είναι επαρκές.
1. Έχεις Time Machine backup ;.
2. Όταν λες πάτησες ενεργοποίηση του Firewall τι εννοείς ;. Αφού η ενεργοποίηση του -το
set up του δηλαδή- απαιτεί διεργασίες μεταξύ αυτών και πιστοποίηση.
επειδη το παιρνω μαζι μου και μπαινω κι απο αλλα δικτυα το εχω ενεργοποιημενο..
time machine δεν εχω
πατησα την κλειδαρια και εβαλα κωδικο, νομιζα οτι ημουν στην καρτελα του τειχου προστασιας, και απο κεκτημενη ταχυτητα..
επειδη δε το εχω χρησημοποιησει ποτε θελω να μου πειτε αν θα εχω καποιο προβλημα μολις τελειωσει..
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:44
Οχι, ο υπολογιστης δουλευει ακριβως οπως πριν, με τη μονη διαφορα οτι κανει συνεχως encryption/decryption τα δεδομενα.
Σε mac της τελευταιας 3ετιας-4ετιας ουτε καν θα καταλαβεις οτι εγινε κατι.
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:45
Ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη. Μην διακόψεις την διαδικασία, θα προκύψει
σοβαρό θέμα.
Με την ολοκλήρωση, το κρατάς ενεργοποιημένο ή όχι. Κανένα πρόβλημα δηλαδή.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:46
Οχι, ο υπολογιστης δουλευει ακριβως οπως πριν, με τη μονη διαφορα οτι κανει συνεχως encryption/decryption τα δεδομενα.
Σε mac της τελευταιας 3ετιας-4ετιας ουτε καν θα καταλαβεις οτι εγινε κατι.
φανταζομαι οτι θα μπορω να το απενεργοποιησω μετα ωστε να μη το κανει αυτο, σωστα?
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:48
φανταζομαι οτι θα μπορω να το απενεργοποιησω μετα ωστε να μη το κανει αυτο, σωστα?
Ναι, αλλα αφου εχεις ssd απ'οτι βλεπω δεν υπαρχει κανενας λογος να μην το αφησεις ενεργοποιημενο.
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:51
Ναι, αλλα αφου εχεις ssd απ'οτι βλεπω δεν υπαρχει κανενας λογος να μην το αφησεις ενεργοποιημενο.
σ ευχαριστω!
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:54
Μην παραλείψεις να καταγράψεις εκτός μηχανήματος το password σου και το
recovery key του Filevault.
Αν τα λησμονήσεις, τα αρχεία σου έχουν χαθεί οριστικά.
vires acquirit eundo
Δημοσίευση 12/08/2015 - 21:57
Μην παραλείψεις να καταγράψεις εκτός μηχανήματος το password σου και το
recovery key του Filevault.
Αν τα λησμονήσεις, τα αρχεία σου έχουν χαθεί οριστικά.
σ ευχαριστω
Δημοσίευση 12/08/2015 - 22:24
Προσωπική άποψη.
Περίμενε να τελειώσει, και απενεργοποίησε το.
Το ότι το βάζει μεσα στο σύστημα η Αππλ, λόγο του ότι το χρησιμοποιούν κάποιες κυβερνητικές υπηρεσίες, δεν πάει να πει ότι κάνει για όλους.
Ορίστε μια περίληψη από ένα άρθρο που βρήκα στο Αππλ-φορουμς, και δίνει μια κατατοπιστική εικόνα για το τι μπορεί να συμβεί μετά την ενεργοποίηση του filevault2 στον Μακ σου.
Έχω και εγώ προσωπική εμπειρία, που με βρίσκει 100% συμφωνώ με τα παρακάτω που αναφέρει το μέλος @Zacharias Beckman στο Apple suport Communities.
''Adding my 0.02 cents: I strongly agree with ds store and Kappy as well as other nay-sayers. FileVault 2 (what is shipped with Yosemite and later editions of OS/X) should be avoided unless you are very, very concerned about corporate espionage or some such.
My own experience: I got a brand new Mac Book Pro Retina (2015). I thought I'd try it out and see if there was a noticable performance impact, so I turned on FileVault. After using the machine for a week, these were my findings:
After all of this, I wiped the disk, re-installed from scratch (being paranoid), and chose not to use FileVault 2. I recommend that you avoid it. It was nothing but headaches for me.
If you do have some sensitive data that you need to protect, I recommend using utilities like 1Password and Knox. Both work very well, and are superbly integrated with OS/X so you hardly know they are there.''
Να προσθέσω ότι είναι μονο για αρχεία η κρυπτογράφηση. Στον σκληρο δλδ.
Οποτε αν κάποιος σου κλέψει τον Μακ, βγάζει τον σκληρο, και bye bye ο Μακ!!
Ενώ με το EFI ούτε αλλαγή admin password μπορεί κάποιος να κάνει (ούτε με χακ) ούτε με στικακι usb να ξεκινήσει τον Μακ, ούτε αν βγάλει τελείως τον δίσκο και βάλει άλλον, μιας που είναι το bios κλειδωμένο.
Και κάπως έτσι με το EFI firmware password είσαι άρχοντας.
Άσε που είναι και 10 φορές πιο ελαφρύ για τον Μακ σου.
How to set a firmware password:
Εγώ εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ EFI lock, και είμαι καλά... ![]()
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 12/08/2015 - 22:27
∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼
Δημοσίευση 12/08/2015 - 22:34
Εχω ενεργοποιημενο το filevault απο τοτε που παρουσιαστηκε η πρωτη εκδοση και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα, ουτε παρατηρησα ποτε κατι απο αυτα που αναφερει το κειμενο (και εχω αλλαξει κα μηχανημα στο ενδιαμεσο).
Δημοσίευση 12/08/2015 - 22:54
Αν και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί μιλάμε για συγκεκριμένα μηχανάκια, με συγκεκριμένο λογισμικό, και συγκεκριμένες αναβαθμίσεις, δυστυχώς όμως είναι όπως οι αναβαθμίσεις τα τελευταία χρονια στο iOS.
Σε άλλους κάθεται καλα, και σε άλλους όχι.
Το φορουμ γεμάτο από τέτοια παραδείγματα.
Χαίρομαι που δεν έχεις κανέναν πρόβλημα, και σε πιστεύω κιόλας. Το θέμα είναι ότι αρκετά άτομα το έχουν παρατηρήσει.
Αν θες κάνε ένα κόπο να δεις ποσο είσαι στο write/read του SSD σου. Αυτό βεβαια απαιτεί να έχεις κράτηση χρόνους πριν από την εγκατάσταση του filevault.
Κάτι που είναι λίγο δύσκολο μιας που όπως λες το χρησιμοποιείς από το πρώτο στάδιο.
Όπως και να έχει, μονο και μονο το παράδειγμα με το κλέψιμο, χάσιμο του Μακ που αναφέρω παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος να έχετε το filevault σαν ντεφοου εφαρμογή κρυπτογράφησης του σκληρου σας.
Δεν θα σας σώσει τίποτα άλλο πέρα από τα αρχεία.
Κάτι που ειδικά σήμερα πλέον, υπάρχουν ένα σωρο πιο ελαφριές, γρήγορες και όμορφες (UI) εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλεια.
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 12/08/2015 - 23:02
∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼
Δημοσίευση 13/08/2015 - 09:10
Ας μου επιτραπεί να εκφράσω κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις όσο αφορά στην ασφάλεια που προσφέρει το firmware (EFI) password :
vires acquirit eundo
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες