Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

FileVault

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
33 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   giodis

giodis

iPH Hero

• 4468 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 14/08/2015 - 07:46

Εξήγησε μου τι θέλεις να πεις ακριβώς; 

Ποιοι είναι οι ''τρίτοι'' που θα μπορούσαν να παρακάμψουν τον κώδικα; Με ποιον τρόπο, και για ποιο όφελος;

Ανακεφαλαίωση λοιπόν σε αυτά που ανάφερα παραπάνω.

Μέχρι σήμερα, και μιας που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε/προστατεύσουμε  όλα,  το EFI unlock είναι ο ευκολότερος, και ο πιο ασφαλής τρόπος προστασίας για τα νεότερα μηχανάκια (αυτά που αναφέρεις στην λιστα).

Μιας που η κρυπτογράφηση με fileVault2, αφενός σε αφήνει ακάλυπτο από κλοπή του Μακ, από παραβίαση σε εργασιακό χώρο (με στικακι/usb, η εξωτερικό δίσκο κτλ) και αφετέρου είτε μερικοί το πιστεύουν είτε όχι,  ο Μακ, καταναλώνει περισ. CPU, ram, και αργεί όταν υπάρχουν μούλτι τασκ εργασίες πάνω στην επιφάνεια, και μπουταρι πιο αργά μιας που ξεκινάει την αποκωδικοποίηση του δίσκου πριν ακόμα κανεις το μπουταρισμα. 

Και μπορεί να μην είναι γενικό και κοινώς ομολογούμενο ότι αργεί τον Μακ, σε αυτούς που έτυχε πάντως, με καινούργια είτε παλιά μηχανάκια, (δες σε Αππλ φόρουμ, google, etc) δεν ήταν ότι καλύτερο. 

Και πίστεψε με, με ένα μηχανάκι κατά μέσο όρο 1500€, είναι το τελευταίο πράμα που κάποιος θα ήθελε να διακινδυνέψει....η να τσεκάρει αν αληθεύει!

Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι έχω κάτι παραπάνω να πω επί του θέματος.

Απλώς προσπάθησα να τεκμηριώσω όσο μπορώ πιο απλά, το πως και γιατί το EFI lock   είναι καλύτερο κατά την άποψη μου, από το fileVault2. 

Καλή συνέχεια για τον φίλο μας που ξεκίνησε το τοπικ, και την κρυπτογράφηση του δίσκου του.

• Για τους "τρίτους", απλά ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.....

• Για το EFI έχουμε διαφορά απόψεων, κάτι πολύ καλό σε ένα forum, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει κατά την κρίση του.

• Κατά την Apple, το FileVault είναι απαραβίαστο.

• Το αν και κατά πόσο το FileVault καθυστερεί το Mac μπορεί κανείς να το διαπιστωθεί με το terminal speed test.

time dd if=/dev/zero bs=1024k of=tstfile count=1024

Αυτά για κλείσιμο και από πλευράς μου της παράθεσης μας για το θέμα. 

vires acquirit eundo

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5344 μηνύματα
  • Twitter:@iLuxus
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:apw_Ultra

Δημοσίευση 14/08/2015 - 07:50

• Για τους "τρίτους", απλά ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.....

• Για το EFI έχουμε διαφορά απόψεων, κάτι πολύ καλό σε ένα forum, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τις αξιολογήσει και να αποφασίσει κατά την κρίση του.

• Κατά την Apple, το FileVault είναι απαραβίαστο.

• Το αν και κατά πόσο το FileVault καθυστερεί το Mac μπορεί κανείς να το διαπιστωθεί με το terminal speed test.

Αυτά για κλείσιμο και από πλευράς μου της παράθεσης μας για το θέμα. 

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση, είμαι και μικρός και δεν γνωρίζω.  :rolleyes:

Την καλή μέρα μου στην κοινότητα ...

∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼

#33   SYC

SYC

iPH User

• 158 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:syc21

Δημοσίευση 15/08/2015 - 09:13

Θα ήθελα να μοιραστώ και την δική μου εμπειρία από το File Vault.

Μόλις πριν λίγες μέρες αναβάθμισα το MB Pro 2013 στο νέο λειτουργικό Yosemite και στη διαδικασία των ρυθμίσεων επέλεξα να ενεργοποιηθεί κι αυτή η υπηρεσία.

Κατόπιν διάβασα αυτό εδώ το νήμα και αποφάσισα να το απενεργοποιήσω καθώς δεν έχω μέσα μυστικά αρχεία ούτε διαβαθμισμένα.

Παρατήρησα ότι όταν σβήνω ή ανάβω τον Η/Υ ο χρόνος που χρειάζεται είναι αισθητά λιγότερος οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί που επηρεάζει το F/V την ταχύτητα απόκρισης του Η/Υ είναι κατά τη διαδικασία ανοίγματος ή σβήσιμου του. 

#34   giodis

giodis

iPH Hero

• 4468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 15/08/2015 - 16:14

Θα ήθελα να μοιραστώ και την δική μου εμπειρία από το File Vault.

Μόλις πριν λίγες μέρες αναβάθμισα το MB Pro 2013 στο νέο λειτουργικό Yosemite και στη διαδικασία των ρυθμίσεων επέλεξα να ενεργοποιηθεί κι αυτή η υπηρεσία.

Κατόπιν διάβασα αυτό εδώ το νήμα και αποφάσισα να το απενεργοποιήσω καθώς δεν έχω μέσα μυστικά αρχεία ούτε διαβαθμισμένα.

Παρατήρησα ότι όταν σβήνω ή ανάβω τον Η/Υ ο χρόνος που χρειάζεται είναι αισθητά λιγότερος οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί που επηρεάζει το F/V την ταχύτητα απόκρισης του Η/Υ είναι κατά τη διαδικασία ανοίγματος ή σβήσιμου του. 

Πολύ ενδιαφέρουσα η παρατήρηση σου. Όμως, για μια πλήρη εικόνα, τρέξε το speed test κατά την χρήση του

μηχανήματος.

vires acquirit eundo

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες