Παρέλαβα πριν μερικές ημέρες και το Shinecon VR headset (πρώτα είχα αγοράσει το Homido).
VR-1.JPG 214.78KB 65 λήψεις
… και τα 2 headset τα δοκίμασα με iPhone 6S σε 10 διαφορετικά παιχνίδια ενώ να αναφέρω πως έχω μυωπία 1.25 και στα δύο μάτια (παίζει ρόλο και θα καταλάβετε παρακάτω γιατί).
Για τα λεφτά τους (το Homido είναι 10 euro περίπου ακριβότερο) προσφέρουν πολύ καλή εμπειρία VR. Το καθένα βέβαια έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.
Homido
Homido.JPG 123.4KB 45 λήψεις
Θετικά:
· Μικρότερο μέγεθος και ευκολότερο στη μεταφορά ενώ μέσα στη συσκευασία υπάρχει και μια ποιοτική θήκη μεταφοράς που χωράει αρκετά παρελκόμενα.
· 3 διαφορετικοί κώνοι – αποστάτες για να ρυθμίζεται η απόσταση των φακών από το μάτι (για όσους έχουν μυωπία, πρεσβυωπία κτλ).
· Εύκολο βάλε-βγάλε του κινητού με μία κίνηση (χωρίς πορτάκι).
· Καλύτερη αίσθηση VR σε σχέση με το Shinecon (δίνει την αίσθηση Full Screen).
· Ανθεκτικότερη κατασκευή σε σχέση με το Shinecon.
Αρνητικά:
· Στήριξη μόνο αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα σε απότομες κάθετες κινήσεις η συσκευή να χάνει λίγο τη στήριξη της (χωρίς όμως να βγαίνει από το κεφάλι).
UPDATE: Τελικά παρέχεται στο κουτί και στήριξη για πάνω και κάτω.
· Όχι τόσο καλοί φακοί σε σχέση με το Shinecon (παίζεις όμως άνετα).
· Όχι τόσο ποιοτικό όσο το Shinecon.
Shinecon
Shinecon.JPG 168.12KB 43 λήψεις
Θετικά:
· Καλύτεροι φακοί (ποιότητα εικόνας) σε σχέση με το Homido.
· Στήριξη σε 3 σημεία. Αριστερά, δεξιά και από πάνω. Γενικά έχει καλύτερη αίσθηση-στήριξη από το Homido.
· Bluetooth χειριστήριο μέσα στη συσκευασία. Το οποίο όμως ενώ σύνδεσα πολύ εύκολα στο iPhone δεν μπόρεσα να το χρησιμοποιήσω σε κανένα παιχνίδι (ίσως να κάνω εγώ κάπου λάθος). Επίσης δεν υπήρχε καλώδιο φόρτισης του.
· Ποιοτικότερη κατασκευή σε σχέση με το Homido.
Αρνητικά:
· Δυσκολότερο το βάλε - βγάλε του κινητού (πρέπει να ανοίξεις το πορτάκι και να το βάλεις στην ειδική υποδοχή που έχει).
· Το πορτάκι με αδέξια κίνηση ή πέσιμο της συσκευής μπορεί να σπάσει (μετά το VR είναι άχρηστο).
· Αριστερά και δεξιά ενώ παίζεις βλέπεις και το πλαστικό της συσκευής και όχι μόνο την οθόνη του παιχνιδιού (δεν παρέχει τη Full Screen αίσθηση του Homido).
· Όχι τόσο ανθεκτικό όσο το Homido.
Γενικά και για τα δύο VR headset.
· Οι φακοί τους καθαρίζονται με πανάκι που υπάρχει μέσα στη συσκευασία. Οι φακοί του Ηomido βγαίνουν ενώ του Shinecon όχι.
· Για το τμήμα που ακουμπάει στο πρόσωπο το Homido έχει μαλακό σφουγγαράκι ενώ το Shinecon δερματίνη (προτιμώ τη δερματίνη).
· Τα περισσότερα παιχνίδια δεν χρειάζονται χειριστήριο. Επιλογές στα menu κτλ γίνονται με δείκτη (σχήματος + ή Ο) τον οποίο χειρίζεσαι με κινήσεις του κεφαλιού και αν τον αφήσεις 3-4 δευτερόλεπτα επάνω στην επιλογή αυτή ενεργοποιείται.
· Αν το κινητό είναι μέσα σε απλή θήκη (όχι θήκη που κλείνει από πάνω κτλ) δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί για να μπει στα headset.
· Και τα 2 headset έχουν ρυθμίσεις εστίασης φακών και απόστασης κινητού.
· Και με τα 2 headset μετά από περίπου 15 λεπτά παιχνίδι ψιλοζαλίστικα (θεωρώ όμως πως το Shinecon ζαλίζει λιγότερο γιατί δεν αποδίδει τη Full Screen αίσθηση του Homido).
Μη με ρωτήσετε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο... για εμένα είναι πραγματικά 50 – 50 ενώ το ιδανικό θα ήταν συνδυασμός και των 2 (πχ headset Homido με φακούς και στήριξη Shinecon).
Θέλω να δοκιμάσω και το Fibrum: http://www.public.gr/product/wearables-gadgets/smartphone-tablet/fibrum-vr-headset-maska-eik-pragmatikotitas/prod7700440pp/ έχει από ότι γράφουν καλύτερους φακούς και στήριξη σε 3 σημεία (όπως το Shinecon), το κινητό μπαίνει και βγαίνει με μία κίνηση ενώ θεωρώ πως πρέπει να δίνει και την αίσθηση Full Screen (όπως το Homido).
Δε νομίζω πως είναι τυχαία η διπλάσια τιμή του Fibrum σε σχέση με του Homido και του Shinecon. Το ότι πληρώσεις παίρνεις ισχύει και στα VR Headset.
Συγκριτικές Φωωτογραφίες:
VR-2.JPG 186.76KB 41 λήψεις
VR-3.JPG 144.56KB 40 λήψεις
VR-4.JPG 156.12KB 41 λήψεις
VR-Apps-1.jpg 218.62KB 41 λήψεις
VR-Apps-2.jpg 86.05KB 43 λήψεις
Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 25/01/2016 - 18:16