Επειδή έχω παραγγείλει έναν iMac Core i5 απο τα Χριστούγεννα από Apple Authorised Reseller στην Ελλάδα από όπου και έχω ενημέρωση, αλλά και επειδή είμαι στον χώρο της επαγγελματικής φωτογραφίας και έχω πληροφόρηση σε σχέση με το τι "παίζει" με τις παραδόσεις iMac 27" Core i5/i7 ήθελα απλά να παραθέσω την ταπεινή μου ενημέρωση.
Η Apple δεν έχει σταματήσει καμία παραγωγή μηχανημάτων, απλά λόγω των καθυστερήσεων με τα προβληματικά κομμάτια - τα οποία έπρεπε να αντικαταστήσει με άλλα που προορίζονταν π.χ. για Ευρώπη - αλλά και την υπερβολική ζήτηση για τους εν λόγω υπολογιστές, έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στις παραδόσεις από τις ΗΠΑ μέχρι τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αγορές (μην χαίρεστε εμείς είμαστε στην κατηγορία Μέση Ανατολή - Αφρική ως αγορά)
Επίσης δημιουργήθηκε έλλειψη στην Ευρώπη από τις ανταλλακτικές οθόνες για τα iMac i5/i7 (σε έναν αριθμό υπολογιστών δεν διορθώνεται το flickering με απλό firmware update καθώς οι νέες αυτές οθόνες παρουσιάζουν μεγάλη ευαισθησία και απέκτησαν το πρόβλημα κατά τη μεταφορά) με άγνωστη ημερομηνία παράδοσης (ETA). Πολύς κόσμος - συμπεριλαμβανω και τον εαυτό μου - έχει δώσει προκαταβολές και λογικό είναι να ζητάει εξηγήσεις. Πολύ πιθανόν κάποιοι - αν και μπορεί να είναι φήμες - να ζήτησαν τα λεφτά τους πίσω στην Αγγγλία και όντως να τα πήραν.
Τόσο το Πλαίσιο όσο και το Public - τα οποία ρωτάω διαρκώς για ημερομηνίες παράδοσης - κάνουν απλές υποθέσεις και εν τέλει παραδέχονται πως δεν εξαρτάται από τους ίδιους (δεν κάνουν παράλληλες εισαγωγές) αλλά από την επίσημη αντιπροσωπεία iSquare.
Η iSquare λοιπόν - αν και δεν έχω πει τα καλύτερα λόγια για την εν λόγω αντιπροσωπεία - έχει παραδόσει τόσο iMac 27" Core i5 και i7 (ελάχιστα βέβαια κομμάτια και κυρίως σε Authorized Resellers - το Public και το Πλαίσιο είναι Authorized Retailers και ενώ παρέχουν πολύ καλές τιμές και ευκολίες πληρωμής δεν είναι εξουσιοδητομένα καταστήματα υποστήριξης και service), άκουσα πως αντιμετώπισε μεγάλο αριθμό προβληματικών i5/i7 που χρειάστηκε να τα στείλει πίσω...
Η ίδια η εταιρεία - σύμφωνα πάντα με τις πηγές μου - θα παραδώσει την νέα φουρνιά μέσα στο επόμενο δίμηνο - εδώ θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα υποστηρίξω την iSquare καθώς το μέγεθος της αγοράς μας (και του τζίρου που κάνουμε στην Apple) δεν μας κατατάσσει και στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες που θα παραλαβουν τα επισκευασμένα/νέα iMac i5 και i7.
Όπως καταλαβαίνετε έχοντας παραγγείλει από τα Χριστούγεννα ένα (εκπληκτικό για μένα) υπολογιστή/εργαλείο το οποίο μάλλον θα το παραλάβω Πάσχα, ήθελα απλά να δώσω την απλή συμβουλή (που ακολουθώ και εγώ):
ΥΠΟΜΟΝΗ...
Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 13/02/2010 - 01:36