Να πω 2 πράγματα επί του θέματος και να το αφήσω οριστικά.
Στο θέμα των τιμών στα ελληνικά μαγαζιά θα δεχτώ ότι φταίνει οι φορολογίες και τα χίλια μύρια κέρατα που έχουν να πληρώσουν.
Αλλά το κριτίριο όταν (τουλάχιστον εγώ) αγοράζω από το ίντερνετ δεν είναι μόνο η τιμή.
Είναι και το after sales service.
Θα δώσω 2 παραδείγματα.
Amazon
Παρήγγειλες κάτι και δεν ήρθε στην ώρα του. Όχι απλά σου ζητάνε 1000 συγγνώμη αλλά θα σου επιστρέψουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τα μεταφορικά έξοδα αν όχι όλο το ποσό του προϊόντος (μου έχει τύχει σε αρκετές περιπτώσεις και το δεύτερο). Στην Ελλάδα μου έχει τύχει σε διαφορετικά καταστήματα να παραγγείλω προϊόντα μη ετοιμοπαράδοτα και να μην τηρηθούν οι χρόνοι που είχε δώσει το κατάστημα για παράδοση αλλά παρόλα αυτά να μην ακούσω ούτε μία συγγνώμη.
Επιστροφές
Πρόσφατα η κοπέλα μου παρήγγειλε 3 ζευγάρια παπούτσια από ένα σχετικά άγνωστο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κατάστημα (με σελίδα στο ίντερνετ ΚΑΙ φυσικό κατάστημα στον κεντρικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης). Μέγεθος παραγγελίας 30 ευρώ (και τα 3 ζευγάρια). Μεταφορικά? ΔΩΡΕΑΝ. Εκεί την ρώτησα "ρε συ και αν δε σου κάνουν?" Ποιός μπλέκει με επιστροφές κλπ. Και με μούδιασε. ΤΟ κατάστημα όχι μόνο ΔΕΝ χρεώνει τα μεταφορικά και την αντικαταβολή, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή, του παίρνεις τηλέφωνο, τους λες "δε μου κάνει το 37, θέλω το 38". Επιτόπου στέλνουν ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ το 38, πας στην κούριερ, δίνεις το 37 και παίρνεις το 38. ΔΩΡΕΑΝ. ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ.
Και έχουμε τα μαγαζιά στο skroutz που χρεώνουν χώρια τη μεταφορά και χώρια την αντικαταβολή. Ότι δηλαδή ένα τυχαίο μαγαζί υποδημάτων μπορεί να απορροφήσει μεταφορά+αντικαταβολή σε κάθε παραγγελία και τα καταστήματα ηλεκτρονικών δεν μπορούν. Ότι έχει χιλιάδες περισσότερες παραγγελίες το μαγαζί με τα παπούτσια. Ε μην τρελαθούμε.
Αν αύριο πάρει κάποιος μία μπαταρία από το ematrix και του βγει σκάρτη και τη γυρίσει πίσω ποιός θα πληρώσει την επιστροφή? Αν του βγει και η δεύτερη ελαττωματική?
Όταν τα ελληνικά μαγαζιά αποφασίσουν να σοβαρευτούν και να φερθούν στον πελάτη όπως οι σωστές επιχειρήσεις (εντός ή εκτός Ελλάδας) τότε θα γίνει και η στροφή.
Αλλά αν πρόκειται να χαλάσω τα άντερά μου με νεύρα και να πληρώσω και παραπάνω, ε ΔΕ ΛΕΕΙ.