Χρόνια σου πολλά Αθανάσιε. Εγώ που έχω προφορά σαν τους σκωτσέζους δεν με βόλεψε και πολύ η Siri(la)! Οταν θα έρθει με το καλό και στα ελληνικά (που μάλλον προυποθέτει επένδυση σε καλό τοπικό σερβερ) θα την ξαναδοκιμάσω. Ωστόσο, μπορώ να πω πως είναι αρκετά χρήσιμη. Στο 7+ θα την ξαναδοκιμάσω.
Ευχαριστώ για τις ευχές.
Χρησιμοποιούσα εδώ και καιρό τα αγγλικά μου για την Siri (πιο αμερικανική προφορά), αλλά από τότε που άλλαξα σε γερμανικά που έχω μάθει από γεννησιμιού, μπορώ να πω ότι λειτουργεί πολύ καλύτερα.
Ότι αφορά τους τεχνητής νοημοσύνης βοηθούς, έχουμε πολλά να δούμε ακόμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Apple μέσω ρολογιού και ακουστικών το προωθεί.
Και έχω πετύχει τον εαυτό μου να έχω τα δυο χέρια κατειλλημένα και να γυρίζω τον καρπό μου και να μιλάω στην Siri. Κυρίως για καμιά κλήση, για χρονόμετρα, για υπενθυμίσεις.
Πάντως αξίζει να ξεκινήσει κανείς μέσω των έτοιμων εντολών που υπάρχουν στην οθόνη του Siri στο iPhone. Έστω και σε σπασμένη προφορά.
Όσο για τα ελληνικά ονόματα και για κλήσεις, υπάρχει διαδικασία να ορίσεις τους συσχετισμούς των επαφών με εσένα. Μετά από αυτό απλά λες: Call my brother, sister, girlfriend, father, hairstylist κτλ.
Επίσης μια καλή υπενθύμιση, είναι: Remind me tomorrow to call my wife. Και φτιάχνει άμεσα μια ειδοποίηση με έτοιμη συντόμευση την κλήση προς τη γυναίκα σου.
Αυτά και μέσω ρολογιού. Για να μην ξεφεύγουμε.
Gesendet von iPad mit Tapatalk