Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Θα μου πείτε “με ‘γειά” για το νέο μου 13” MBPr 2016 ;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
114 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#91   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10211 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 25/10/2017 - 10:12

Αν έκανες μία προσωπική εκτίμηση για το πόσο μπορεί να αντέξει μελλοντικά μέχρι να αρχίσει να διαφαίνεται η ανάγκη για αναβάθμιση, πόσο καιρό θα έλεγες; Βέβαια μπορεί να εξαρτάται κι από τα νέα λειτουργικά, εφαρμογές κλπ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εκτίμηση προσωπική είναι ότι για 2 χρόνια θα είναι μια χαρά. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τις εφαρμογές που δουλεύει κάποιος. 

Once You Go Mac You Never Go Back

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#92   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 25/10/2017 - 10:20

Ως προτεραιότητα, σημαντικότερη είναι η επιλογή επιπλέον μνήμης ή μεγαλύτερου/ταχύτερου επεξεργαστή;

#93   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10211 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 25/10/2017 - 10:29

Ως προτεραιότητα, σημαντικότερη είναι η επιλογή επιπλέον μνήμης ή μεγαλύτερου/ταχύτερου επεξεργαστή;

Προσωπικά θα επέλεγα την μνήμη εφόσον δεν μπορείς να αναβαθμίσεις τίποτα από τα 2. Η μνήμη σε συνεργασία με τον ssd θα κάνουν αμελητέα την διαφορά του καλύτερου επεξεργαστή. Ειδικά στις καθημερινές εργασίες.

Once You Go Mac You Never Go Back

#94   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1332 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 26/10/2017 - 09:57

Το προηγούμενό μου λάπτοπ ήταν ένα MacBook Pro Mid-2012 το οποίο αγοράστηκε με 500MB μηχανικό δίσκο i5 επεξεργαστή και 4GB μνήμης. Στην πορεία αντικατέστησα το δίσκο με έναν SSD και ανέβασα τη μνήμη στα 16GB. Για ποιό λόγο σου τα αναφέρω όλα αυτά? Διότι αν και είχα τους ίδιους φόβους με εσένα σχετικά με κολλήματα και Future Proof, δεν χρειάστηκα ποτέ στις καθημερινές μου εργασίες όλη αυτή τη δύναμη που μου παρείχε η έξτρα μνήμη και ο δίσκος για όσο καιρό είχα το συγκεκριμένο λάπτοπ στην κατοχή μου. Ναι σίγουρα καλό είναι να υπάρχουν και εννοείται πως αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, να προχωρήσεις σε αγορά μοντέλου με καλύτερα χαρακτηριστικά, αλλά εαν έχεις σκοπό να κάνεις απλή εως μέση χρήση χωρίς βαριά προγράμματα τότε δεν πρόκειται να σου χρειαστεί. Είχα και εγώ το ίδιο διλλημα όταν ήμουν σε έρευνα αγοράς για το ποιό μοντέλο να επιλέξω. Τελικά πήρα το βασικό μοντέλο με τα 8GB μνήμης και 128GB SSD και είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Οι νέοι επεξεργαστές Kaby Lake σε συνδυασμό με τους νέους ταχύτατους SSD πραγματικά απογειώνουν την απόδοση των νέων MacBook Pro. Επίσης με τις τόσες πολλές δωρεάν εφαρμογές για cloud storage τα 128GB χωρητικότητας στο δίσκο ( εμένα προσωπικά ) μου είναι παραπάνω από αρκετά. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. Καλές αγορές ότι και αν αποφασίσεις.

#95   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα

Δημοσίευση 26/10/2017 - 10:03

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση σου.
Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα με το Pro σκέφτομαι και το 12αρι, απλώς διστάζω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι εντάξει με μικρότερη οθόνη και πόσα μπορεί να αντέξει ο m επεξεργαστής. Σίγουρα μου αρέσει ότι είναι ελαφρύτερο, αλλά από την άλλη το Pro δίνει παραπάνω δύναμη και με touchbar και Touch ID, πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει πιο παραγωγικό και εύχρηστο. Το κόστος πάντα είναι υπολογίσιμο.

#96   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1332 μηνύματα

Δημοσίευση 26/10/2017 - 10:13

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση σου.
Η αλήθεια είναι ότι παράλληλα με το Pro σκέφτομαι και το 12αρι, απλώς διστάζω γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι εντάξει με μικρότερη οθόνη και πόσα μπορεί να αντέξει ο m επεξεργαστής. Σίγουρα μου αρέσει ότι είναι ελαφρύτερο, αλλά από την άλλη το Pro δίνει παραπάνω δύναμη και με touchbar και Touch ID, πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει πιο παραγωγικό και εύχρηστο. Το κόστος πάντα είναι υπολογίσιμο.

Γνώμη μου είναι να ξεχάσεις το MacBook και να προχωρήσεις σε αγορά Pro. Η διαφορά σε βάρος είναι αστεία. Το νέο MacBook Pro είναι πανάλαφρο και πολύ εύκολο στη μεταφορά του. Επίσης η φόρτισή του είναι παραπάνω από ταχύτατη αφού διαρκεί περίπου 1 ώρα για πλήρη φόρτιση και θα σου βγάζει με νορμάλ χρήση σίγουρα 7-8 ώρες χαλαρά.

#97   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα

Δημοσίευση 27/10/2017 - 15:12

Παιδιά το MacBook Pro 13 και το MacBook 12, μοντέλα και τα δυο του 2017, τι κωδικό έχουν; Με έχουν μπερδέψει λίγο από προσπάθεια αναζήτησης στο google, ενώ στα καταστήματα δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μπορεί να πουλήσουν μοντέλο 2016, φυσικά να μην αναφέρεται πουθενά στην απόδειξη και μετά να τους κυνηγάς!

#98   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1332 μηνύματα

Δημοσίευση 27/10/2017 - 19:48

Παιδιά το MacBook Pro 13 και το MacBook 12, μοντέλα και τα δυο του 2017, τι κωδικό έχουν; Με έχουν μπερδέψει λίγο από προσπάθεια αναζήτησης στο google, ενώ στα καταστήματα δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μπορεί να πουλήσουν μοντέλο 2016, φυσικά να μην αναφέρεται πουθενά στην απόδειξη και μετά να τους κυνηγάς!

Δες εδω και θα καταλάβεις

#99   giodis

giodis

iPH Hero

• 4468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 22/11/2017 - 17:07

Μιας και τα μηχανήματα κάποια στιγμή χαλάνε προέκυψε μια σοβαρή βλάβη, ευτυχώς εντός εγγύησης. 

Ξεκίνησε με ένα κάθετο τρέμουλο στο αριστερό μέρος της οθόνης για να καταλήξει σε πλήρη αλλοίωση της,
όπως βλέπετε στην εικόνα.

Από το το service της i-System επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για βλάβη της οθόνης αφού η μεταβολή της γωνίας
θέασης επηρέαζε το pattern της αλλοίωσης. Συγκεκριμένα δε επρόκειτο για βλάβη στο καλώδιο της οθόνης στον
μεντεσέ του καπακιού. Χωρίς δεύτερη κουβέντα λοιπόν αντικαταστάθηκε η οθόνη (όλο το καπάκι) και μάλιστα μέσα 
σε μια μέρα.

Υπενθυμίζω, ότι το μηχάνημα αγοράσθηκε από Skroutz e-shop. Θέλω δηλαδή να πω ότι μηχάνημα που αγοράσθηκε
εκτός δικτύου της iSquare, καλύπτεται ισότιμα από την εγγύηση της Apple.

Η επισήμανση δεν είναι καινοφανής, ισχύει ανέκαθεν. Απλά απευθύνεται σε φίλους που προτίθενται να αγοράσουν
Mac εκτός δικτύου της iSquare και ίσως προβληματίζονται για την κάλυψη του.

38565406511_0b1508afd8.jpg

vires acquirit eundo

#100   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2017 - 07:30

Καλημέρα, για το μοντέλο του 2016 με το αντίστοιχο νεότερο του 2017, τι γνώμη έχετε;
Αξίζει του 2017 καλύτερα;

Πρεπει να μιλάμε για αγορά με προοπτικές future proof ή ανά κάποιο διάστημα αλλαγή;

#101   Mikachuchios

Mikachuchios

iPH Enthousiast

• 395 μηνύματα
  • Twitter:@Mikachuchios
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 24/11/2017 - 09:49

αγορασα το μοντελο του 2016 13.3 πριν 2 μηνες. το μοντελο του 2017 ηταν στα 350 ευρω πιο ακριβα. οι διαφορες ειναι στον επεξεργαστη, και στη χωρητικοτητα τησ μπαταριας, χωρεσαν πιο μεγαλη στο 2017. εγω πηρα την αποφαση για το μοντελο του 2016 διοτι δεν μου φανηκε αυτη η αλλαγη οτι αξιζει τα 350. ειναι σχεδον ομοια τα μοντελα.

σημερα με black friday προσφορες ψαξε το, ισως βρεις κατι καλο.

#102   Mikachuchios

Mikachuchios

iPH Enthousiast

• 395 μηνύματα
  • Twitter:@Mikachuchios
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 24/11/2017 - 09:52

Μιας και τα μηχανήματα κάποια στιγμή χαλάνε προέκυψε μια σοβαρή βλάβη, ευτυχώς εντός εγγύησης. 

Ξεκίνησε με ένα κάθετο τρέμουλο στο αριστερό μέρος της οθόνης για να καταλήξει σε πλήρη αλλοίωση της,
όπως βλέπετε στην εικόνα.

Από το το service της i-System επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για βλάβη της οθόνης αφού η μεταβολή της γωνίας
θέασης επηρέαζε το pattern της αλλοίωσης. Συγκεκριμένα δε επρόκειτο για βλάβη στο καλώδιο της οθόνης στον
μεντεσέ του καπακιού. Χωρίς δεύτερη κουβέντα λοιπόν αντικαταστάθηκε η οθόνη (όλο το καπάκι) και μάλιστα μέσα 
σε μια μέρα.

Υπενθυμίζω, ότι το μηχάνημα αγοράσθηκε από Skroutz e-shop. Θέλω δηλαδή να πω ότι μηχάνημα που αγοράσθηκε
εκτός δικτύου της iSquare, καλύπτεται ισότιμα από την εγγύηση της Apple.

Η επισήμανση δεν είναι καινοφανής, ισχύει ανέκαθεν. Απλά απευθύνεται σε φίλους που προτίθενται να αγοράσουν
Mac εκτός δικτύου της iSquare και ίσως προβληματίζονται για την κάλυψη του.

38565406511_0b1508afd8.jpg

ευχαριστουμε πολυ για τη συμβουλη.

ειχε δειξει τιποτα σημαδια απο πριν ή μια μερα εκει που δουλευες το επαθε?

#103   giodis

giodis

iPH Hero

• 4468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 24/11/2017 - 12:14

ευχαριστουμε πολυ για τη συμβουλη.

ειχε δειξει τιποτα σημαδια απο πριν ή μια μερα εκει που δουλευες το επαθε?

Όπως προανάφερα, η ιστορία ξεκίνησε με το τρεμούλιασμα και κάποια στιγμή σε άνοιγμα του καπακιού

προέκυψαν κάτι γραμμές που γίνονταν περισσότερες ή/και πιο έντονες σε μεταβολή της γωνίας θέασης ή

σε άνοιγμα του καπακιού. Στην εικόνα βλέπεις την τελική κατάσταση.

Όπως και να έχει, άπαξ και επανειλημμένα προκύπτουν έστω και κάποιες "γραμμούλες" η κατάσταση δεν

είναι αναστρέψιμη.

Απ' ότι δε μου είπαν στο service δεν συντρέχει θέμα για κάποια ελαττωματική παρτίδα.

Edit: να συμπληρώσω ότι παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει και σε σφάλμα της κάρτας γραφικών. 

Όμως τότε δεν υπάρχει διαφοροποίηση του pattern των γραμμών σε μεταβολή της γωνίας θέασης.

Τελευταία επεξεργασία από: giodis, 24/11/2017 - 12:19

vires acquirit eundo

#104   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2017 - 17:37

Edit: να συμπληρώσω ότι παρόμοια κατάσταση μπορεί να προκύψει και σε σφάλμα της κάρτας γραφικών.
Όμως τότε δεν υπάρχει διαφοροποίηση του pattern των γραμμών σε μεταβολή της γωνίας θέασης.

Πως γίνεται αντιληπτό;

#105   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1036 μηνύματα

Δημοσίευση 24/11/2017 - 17:50

αγορασα το μοντελο του 2016 13.3 πριν 2 μηνες. το μοντελο του 2017 ηταν στα 350 ευρω πιο ακριβα. οι διαφορες ειναι στον επεξεργαστη, και στη χωρητικοτητα τησ μπαταριας, χωρεσαν πιο μεγαλη στο 2017. εγω πηρα την αποφαση για το μοντελο του 2016 διοτι δεν μου φανηκε αυτη η αλλαγη οτι αξιζει τα 350. ειναι σχεδον ομοια τα μοντελα.
σημερα με black friday προσφορες ψαξε το, ισως βρεις κατι καλο.

Δυστυχώς του 2017 δεν έχει έκπτωση. Δεν γνώριζα ότι έχει μεγαλύτερη μπαταρία. Πόση διάρκεια έχει συγκριτικά με του 2016 στην πράξη (από το ελάχιστο έως το μέγιστο) ;
Κάτι ακόμη, τα νέα MacBook Pro 2016-17 έχουν θύρα για κλειδαριά (πχ kensigton), τι κάνετε σε περίπτωση που είστε έξω;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες