```
Δεν παιζω με την εφαρμογη. Μονο με το τηλεχειριστηριο.
Bridge (αρα και αξιοποιηση της εφαρμογης) δεν εχω παρει ακομα και γι' αυτο εκανα την παραπανω ερωτηση, για να δω μηπως εκανα καλα και περιμενα και τελικα βολευτω με το bridge της ΙΚΕΑ που ειναι πιο οικονομικο
Αν έχεις σκοπό να προσθέσεις λάμπες, ή και αλλα τηλεχειριστήρια ή ακόμα και το motion sensor (το οποίο μετράει και θερμοκρασία δωματίου) τότε θα χρειαστείς το bridge σίγουρα. Αν θα ήθελες αυτοματισμούς (πχ να ανάβουν τα φώτα όταν φτάνεις σπίτι, ή να σβήνουν όταν φέυγεις, κα) επίσης χρειάζεται bridge.
Εγώ κυρίως τις ελέγχω από το control panel, το οποίο προυποθέτει homekit, το οποίο προυποθέτει το τετράγωνο bridge (v2).
Δεν θα σου πρώτεινα να δώσεις 60 ευρώ για το bridge όμως.
Αν θες, ρίξε μια ματιά στο Amazon.de, συνήθως κάνει κάτι προσφορές στο color starter κιτ, κάπου 150-160 Ευρώ με μεταφορικά. Επίσης, πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε η Philips ότι θα δίνει πλέον 4 λάμπες στο starter κιτ αντί για 3. Το συγκεκριμένο πακέτο δεν το έχω δει ακόμη Ευρώπη (και νομίζω οι λάμπες στα πακέτα της Αμερικής δεν παίζουν Ευρώπη λόγω διαφοράς στην τάση) αλλά μόλις κυκλοφορήσουν, θα δίνουν μεγαλύτερη αξία στο starter kit. Αν πάλι, σκέφτεσαι να ξεκινήσεις με το bridge λόγω κόστους, θα σου πρότεινα να δεις από ebay κάποιο used στα μισά λεφτά.
Όπως είπε κάποιος προηγουμένως, το starter kit έκανε περίπου 200 Ευρώ όταν το πρωτοπήρα και σίγουρα σε "πονάει" να δώσεις τόσα λεφτά για 3 χρωματιστές λάμπες. Το ξεχνάς όμως αμέσως μόλις αρχίσεις να τις χρησιμοποιείς και δεις τις δυνατότητες.
Edit: Επίσης, καλό είνα να αξιολογήσεις την διαφορά κόστους μεταξύ έγχρωμων και λευκών.
Όλη η δουλειά είναι στο χρώμα και στους χρωματικούς συνδιασμούς που μπορείς να κάνεις.
Τελευταία επεξεργασία από: peros550, 26/10/2017 - 10:47