Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iMac or PC;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
98 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 07/02/2010 - 23:18

γινεται κανονικα εγω ετσι πηρα τα office που σημειωτεον για mac κοστιζουν 250 ευρω(τα αυθεντικα)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   AlexK

AlexK

iPH Contributor

• 1440 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 08/02/2010 - 03:02

Αυτή η συζήτηση μου άνοιξε πάλι την όρεξη να αγοράσω mac....... :lol:

#78   yanisone

yanisone

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 08:37

Σαν φανατικός των Mac φυσικά και θα σου πρότεινα να πας για Mac. Αλλά επειδή βλέπω ότι είσαι και gamer, για να μην απογοητευθείς αργότερα, θα πρότεινα το εξής: Εφόσον διαθέτεις 1700 ευρώ, πάρε ένα Mac Mini με 600-700 ευρώ ώστε να γνωρίσεις τον κόσμο της Apple, να προγραμματίζεις για το iPhone και να κάνεις τις "σοβαρές" δουλειές γρήγορα και απροβλημάτιστα. Πάρε με τα υπόλοιπα 1000-1100 ένα καλό PC με μια καλή οθόνη που θα την συνδέεις και στο Mini για τα παιχνίδια και τις λοιπές εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε Windows.
Έτσι θα έχεις και 2 συστήματα, ώστε αν συμβεί κάτι με το ένα να μην μείνεις ξεκρεμαστος και θα συνδυάσεις τα καλά και των 2 πλευρών. Μην υποτιμήσεις το Mac Mini, είναι αστέρι λόγω λειτουργικού συστήματος! Άσε που το συνδέεις και με την TV και έχεις ένα άψογο media center.
Κάποια στιγμή θα δείς ότι το Windows PC δεν θα σου χρειάζεται πλέον οπότε τότε κάνεις κίνηση για μεγαλύτερο Mac.
Καλή συνέχεια!

#79   WoodyAllen

WoodyAllen

iPH Contributor

• 1116 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 09:17

Να ρωτήσω και κάτι και εγώ. Λόγω εργασίας developer σε πολλαπλές πλατφόρμες έχω βολευτεί πολύ το VMware για να σηκώνω διάφορα περιβάλλοντα για να κάνω την δουλειά μου. Πχ ξεχωρίστo VM με win2003 και IIS για enterprise web apps σε ASP.NET, Vm με Jboss για App server για J2EE, VΜ με Oracle 10g2 Κλπ κλπ κλπ.

Επειδή η όλη εμπειρία με το iPhone μου έχει ανοίξει την όρεξη να πάρω mac, θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου με κάποια μορφή VM? Πως αποδίδει αυτό στο mac. Θα τρέχει γρήγορα κλπ κλπ?

Ξέρει κανείς από τα σεβαστά μέλη του φόρουμ να μου πει??

#80   tesalat

tesalat

iPH Enthousiast

• 443 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 08/02/2010 - 10:41

Δουλευω το VMware Fusion σε macbook pro.
Εκτός απο ελάχιστα προγραμματα πχ Autocad, που υπαρχει καποιο προβλημα και τρεχει μονο απο Bootcamp, ολα τα βασικα τρεχουν μια χαρα.

Το εχω δοκιμασει με XP και με Windows 7.
Με τα ΧΡ ειναι πολυ ανετο, με τα seven θα πρεπει το Mac να διαθετει οπωσδηποτε 4 Γιγα και πάνω μνημη για να μην εχεις προβλημα οταν εχεις πολλες εφαρμογές ανοικτες.

Καποιοι λενε οτι ειναι αργα κλπ.
Εχω κανει συγκριση με χρηση office σε λαπτοπ & στο macbook pro ταυτοχρονα.
Η μοναδικη καθυστεριση ειναι μερικα δευτερολεπτα παραπανω στην εκινηση των windows κι αυτό μονο στα seven.
Οταν δουλευεις στο προγραμμα τρεχει το ιδιο γρηγορα.
Βεβαια τα εχω ολα γνησια: Fusion, windows 7 professional και Office.

Μπορεις να δεις εδω δυο βιντεακια που εχω φτιαξει.
Το πρωτο ειναι με XP και το δευτερο με seven.

http://qik.com/video/4660183

http://qik.com/video/4702495

Επίσης θα πρεπει να ξερεις οτι με το Fusion εχεις την εξης δυνατοτητα: Βαζεις windows με Bootcamp ωστε να επιλεγεις με ποιο λειτουργικο θελεις να δουλευεις για βαριες εργασιες.
Οταν ομως εισαι στο Mac OSX και θελεις τα windows για να ανοιξεις καποιο προγραμμα που δεν τρεχει στα mac, μπορεις μεσω του Fusion να τρεξεις τα windows που εχεις περασμενα με το Bootcamp.

Εγω δουλευω μονο office & Photoshop με τα Windows συν active sync για το PNA μου. Οπότε προς το παρων δεν χρειαζομαι να τα τρεχω απο BootCamp. Το Fusion μου ειναι αρκετο.

#81   iAmLiakos

iAmLiakos

iPH newbie

• 3 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 13:02

Ότι μαγικό και να γίνει στο hackintosh, δεν παίζει το ίδιο καλά με ένα mac. Η ΒΑΣΙΚΗ διαφορά είναι πως το ένα (PC) ψάχνει και δίνει BIOS, και το άλλο δίνει (νομίζω πως το λένε έτσι) πυρήνα (kernel). Με το bootloader αυτό που κάνεις είναι το adaption. Μην ξεχνάς τις διαφημίσεις της Apple περί ασταθών λειτουργικών, και ρίχνει το φταίξιμο στο hardware. Επομένως το θέμα είναι τι ζητάει ο χρήστης: Αξιοπιστία; Ή φθηνοκατασκευές (πλέον, αφού είδα τα mac, όποιο PC και να μου φέρεις μου κάνει κινεζιά...);
Ένα άλλο στοιχείο που θέλω να παραθέσω, και ας με επιβεβαιώσουν οι επί σειρά ετών κάτοχοι mac. Μπορείς σε ένα Pentium 3 να τρέξεις Windows 7? Προφανώς όχι. Είδα λοιπόν μπροστά μου, ένα macbook συνομίλικο με Pentium 3 μηχανάκια να τρέχει το Snow Leopard. Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως για 8 ώρες αυτό το laptopάκι έπαιζε παρουσίαση με πολλά γραφικά, και δεν ζήτησε ούτε «νερό». Πες μου, σε πόσους μήνες (όχι χρόνια), θα θεωρείται το PC που, ναι μεν πλήρωσες φθηνότερα από το Mac, out-of-date; Μήπως το να αγοράσεις ένα mac (laptop/desktop) σου κάνει απόσβεση σε άλλα πράγματα;
1) No upgrade needed!!!
2) Τσάμπα update το λειτουργικό!!! M$-> >99€ κάθε φορά που αλλάζει λειτουργικό.
3) Δεν θες a/v (και γνώμη μου, πρόλο που διάβασα το αντίθετο σε άλλο topic εδώ, ούτε firewall). Παίζει Unix πίσω, άρα @@ επίθεση θα φας.
4) Δεν χαλάνε εύκολα τα ρημάδια.
5) Την Apple δεν την νοιάζει να φτιάξει Macintosh Genuine Advantage ;) για κανένα προϊόν της.
6) Αν κάνεις επέκταση εγγύησης, που πιστεύω πως είναι must, έχεις δωρεάν υποστήριξη για 3 χρόνια!!! MS-> δωρεάν 2 περιστατικά.
7) Πάρε το καλύτερο μόνιτορ της αγοράς. Όση ώρα και να δουλεύεις στο mac δεν σε κουράζει.

Θα συμφωνήσω σε ολα όσα έχεις πει...
Λατρευω το mac οπως και τα προιόντα της apple.Εχω δουλέψει πολλά λειτουργικά και το macintosh δεν παίζεται.Το σύστημα που έχω δεν το έφτιαξα με το σκεπτικό να γίνει ενας mac pro(ετσι μου τον εχει αναγνωρίσει το SL). Του είχα βάλει windows κανονικά αλλά μετά απο ψάξιμο είδα οτι μπορεί να μπεί πανω το SL χωρίς κανένα πρόβλημα,οπότε το έκανα.Updates μου κανει κανονικά σαν ένα apple pc και αυτο είναι το αξιοσημείωτο.Είναι πολύ σταθερό(δεν εχει φάει ΠΟΤΕ kernel panic).
ΑΛΛΑ και εκεί θελω να σταθώ δεν έιναι apple μηχάνημα και το βλέπω(ισως αν ειχα μια apple monitor κατι να γινόταν).
Εγω προσωπικά μετα απο σκέψη κατέληξα πως δύσκολα θα έπαιρνα σταθερό apple.Ισως ενα mac mini να το χτυπούσα άνετα γιατί και αυτό πιστεύω θα φτάνει.Αλλά για φορητό έχω καταλήξει οτι δεν υπάρχει καλύτερο απο macbook/macbook pro.Και αυτη θα έιναι η επόμενη αγορά μου...(περιμένω τη νέα σειρά macbook με intel i7)

PS:Πάντα μιλάω για τα ελληνικά δεδομένα.Αν ήμουν Αμερική όλοι οι υπολογιστές που θα είχα θα ήταν apple...εδω η κλεψιά πάει σύννεφο οπότε.... :mad:

#82   iSt4ri

iSt4ri

iPH newbie

• 61 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 14:44

Αν πάρουμε για παράδειγμα ένα παιχνίδι,το Counter-Strike που έχει απαιτήσεις συστήματος :800 mhz processor, 128mb ram, 32mb+ video card, Windows 2000/XP, πιστεύω πως άνετα θα τρέχει σε έναν iMac 27' i7, έτσι δεν είναι (με windows 7)??Ρωτάω για το συγκεκριμένο γιατί το gameplay στο PC δεν συγκρίνεται με παιχνιδομηχανές (το έχω δοκιμάσει στο xbox και..SUCKS)..

please someone answer me :D

#83   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 15:13

και αν βαλουμε το βιντεο με τον σκαραβαιο με τον κινητηρα της ferrari στο ιδιο καταληγουμε.... απο που να ξεκινησω απο το αλλο .exe αρχεια αλλλο dmg? τα windows θελουν 2,4 ghz ενω εδω μιλαμε για εκδοσεις εκδοση 10.5.5 δες στο site της apple ποια παιχνιδια υπαρχουν

#84   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 08/02/2010 - 15:15

θα παίζει μια χαρά σε Mac με windows 7 σε bootcamp... δοκίμασε και το CS Source.

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 08/02/2010 - 15:17

#85   sotpap

sotpap

iPH newbie

• 52 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 16:32

Νομίζω πως υπάρχει έκδοση και για mac.

#86   sotpap

sotpap

iPH newbie

• 52 μηνύματα

Δημοσίευση 08/02/2010 - 16:43

Θα συμφωνήσω σε ολα όσα έχεις πει...
Λατρευω το mac οπως και τα προιόντα της apple.Εχω δουλέψει πολλά λειτουργικά και το macintosh δεν παίζεται.Το σύστημα που έχω δεν το έφτιαξα με το σκεπτικό να γίνει ενας mac pro(ετσι μου τον εχει αναγνωρίσει το SL). Του είχα βάλει windows κανονικά αλλά μετά απο ψάξιμο είδα οτι μπορεί να μπεί πανω το SL χωρίς κανένα πρόβλημα,οπότε το έκανα.Updates μου κανει κανονικά σαν ένα apple pc και αυτο είναι το αξιοσημείωτο.Είναι πολύ σταθερό(δεν εχει φάει ΠΟΤΕ kernel panic).
ΑΛΛΑ και εκεί θελω να σταθώ δεν έιναι apple μηχάνημα και το βλέπω(ισως αν ειχα μια apple monitor κατι να γινόταν).
Εγω προσωπικά μετα απο σκέψη κατέληξα πως δύσκολα θα έπαιρνα σταθερό apple.Ισως ενα mac mini να το χτυπούσα άνετα γιατί και αυτό πιστεύω θα φτάνει.Αλλά για φορητό έχω καταλήξει οτι δεν υπάρχει καλύτερο απο macbook/macbook pro.Και αυτη θα έιναι η επόμενη αγορά μου...(περιμένω τη νέα σειρά macbook με intel i7)

PS:Πάντα μιλάω για τα ελληνικά δεδομένα.Αν ήμουν Αμερική όλοι οι υπολογιστές που θα είχα θα ήταν apple...εδω η κλεψιά πάει σύννεφο οπότε.... :mad:

Σου πήρε τους drivers αμέσως, ή έψαχνες;
Όσων αφορά τη κλεψιά. Λόγω της δουλειάς μου, πήγα σε ενημερωτικό σεμινάριο πωλήσεων της ISquare (πρώην Rainbow). Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, η τιμολογιακή πολιτική που επικρατεί στην Ελλάδα προέρχεται κατευθείαν από την Apple!!! Επομένως, το να παίρνεις το macbook στα 959,00€ είναι επιλογή της Apple, και όχι του τοπικού dealer. To μυστικό στην αγορά ενός Apple στην Ελλάδα με τιμή Αμερικής είναι το εξής:
Googlάρετε το «student Apple store us», βάλτε οτι είστε φοιτητές ενός πανεπιστημίου αμερικής, και θα πάρετε το macbook pro 13,3" στα 2.26GHz + AppleCare, στη τιμή των 940,00€!!! Βρείτε κάποιον γνωστό που να μένει Αμερική, στείλτε το μηχάνημα σπίτι του και πείτε του να σας το στείλει με UPS+ασφάλεια μεταφοράς! Θα το έχετε με κανονική εγγύηση εδώ με τιμή χώμα. Μόλις λοιπόν βρω τα 940 θα το χτυπήσω!!!

Ερώτηση: Γιατί δεν μου βγάζει το edit εδώ για να αλλάξω το ποστ μου;

Τελευταία επεξεργασία από: sotpap, 08/02/2010 - 16:43

#87   edafermosjunior

edafermosjunior

iPH User

• 138 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/02/2010 - 23:15

Τελικα ρε παιδια συγνωμη που γινομαι βαρετος...το 5.1 ηχοσυστημα μου μπορω να το συνδεσω πανω στο ιμακ ??
Να περιμενω λιγο ακομα γτ ειχα ακουσει πως θα βγουν μια καινουρια σειρα ιμακ...αληθευει ??

Τελευταία επεξεργασία από: edafermosjunior, 08/02/2010 - 23:16

#88   AlexK

AlexK

iPH Contributor

• 1440 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • GameCenter:Alexkdef

Δημοσίευση 09/02/2010 - 01:01

Ενα ακομα αρνητικό που ξέχασα να πω... οι win έχουν τρελούς ιούς... εγω κόλησα έναν τώρα σε 3 pc και όλα μ τα φλασάκια .... και το κακό είναι ότι χτυπάει τον userinit και δν μπορώ να τον βγάλω και πιστεψέ με έκατσα και έγραψα 5 ώρες τα registries ..... και πάλι κάτι μου ξέφυγε.... μην το ψάχνεις .... πάρε εναν Mac να βρεις την ησυχία σου γαμω το σπιτι τους γαμω με τους ιους τους

Τελευταία επεξεργασία από: AlexK, 09/02/2010 - 01:02

#89   sotpap

sotpap

iPH newbie

• 52 μηνύματα

Δημοσίευση 09/02/2010 - 01:10

Τελικα ρε παιδια συγνωμη που γινομαι βαρετος...το 5.1 ηχοσυστημα μου μπορω να το συνδεσω πανω στο ιμακ ??
Να περιμενω λιγο ακομα γτ ειχα ακουσει πως θα βγουν μια καινουρια σειρα ιμακ...αληθευει ??

http://discussions.a...22513&tstart=90 (Google is your friend!!!) Και ναι αληθεύει, αφού θα βγούν i5 + i7, και καινούργια σειρά, αν όχι μέχρι τέλος του μήνα, τότε το Πάσχα. Αν ούτε το Πάσχα τότε Ιούλιο.

Ενα ακομα αρνητικό που ξέχασα να πω... οι win έχουν τρελούς ιούς... εγω κόλησα έναν τώρα σε 3 pc και όλα μ τα φλασάκια .... και το κακό είναι ότι χτυπάει τον userinit και δν μπορώ να τον βγάλω και πιστεψέ με έκατσα και έγραψα 5 ώρες τα registries ..... και πάλι κάτι μου ξέφυγε.... μην το ψάχνεις .... πάρε εναν Mac να βρεις την ησυχία σου γαμω το σπιτι τους γαμω με τους ιους τους

+10000000000000

#90   edafermosjunior

edafermosjunior

iPH User

• 138 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/02/2010 - 22:14

http://cgi.ebay.com/...=item3ca9669aca ....βρηκα αυτο εδω απο ebay γτ η αλλη ιστοσελιδα δεν το εστελνε Ελλαδα...Για κοιταξτε αυτο μηπως....

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες