Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 9 ψήφοι

Τα πρώτα iPhone 8 / 8Plus - Εντυπώσεις

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1514 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#616   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 13:54

Δεν σε αναγκαζει κανεις να αναβαθμισεις....κοιτας τις αναγκες σου και κρινεις.
Φυσικα και θα μπορουσα να ζησω ανετα και με το iphone 6s που ειχα.

Προσωπικα, εδωσα το παλιο μου iphoe και ακομα ενα που ειχα, και το πηρα μεσω επιδοτης, εταιρικο.
Οποτε δεν μου στοιχισε και πολλα.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 13:56

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#617   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:02

Δεν σε αναγκαζει κανεις να αναβαθμισεις....κοιτας τις αναγκες σου και κρινεις.
Φυσικα και θα μπορουσα να ζησω ανετα και με το iphone 6s που ειχα.

Προσωπικα, εδωσα το παλιο μου iphoe και ακομα ενα που ειχα, και το πηρα μεσω επιδοτης, εταιρικο.
Οποτε δεν μου στοιχισε και πολλα.

Εννοείται οτι κανείς δεν αναγκάζει κανέναν σε οτιδήποτε.

Συζήτηση κάνουμε...

Με τον τρόπο που το πήρες...ε, οκ...δεν σου κόστισε πολύ.

#618   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:04

Τα αρχεια 4κ 60p υποστηριζονται πιαναπμολες τις συγχρονες 4κ tv. Στις δικιες μου samsung kai lg που εχω, μια χαρα παιζουν.
Το ιδιο και νσε mac με high sierra.

Σε pc τα καταλαβαινει τουλάχιστον το Premiere που δοκιμασα.

Αλλωστε υπαρχει και ρυθμιση, αν θες, στη μεταφορα σε υπολογιστη να σου τα μετατρεπει on the fly (εδω ερεχεται ο πολυ γρηγορος επεξεργαστης) να στα μετατρεπει σε mov.

Το ιδιο και με τις φωτο, τραβας heic εσωτερικα, και στη μεταφορα βγαινουν jpg.

Επισης, ολες οι γνωστες εφαρμογες, πχ google photos kai flickr πουεχω για backup τις καταλαβαινουν...

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 14:05

#619   ikaros13

ikaros13

iPH Contributor

• 1442 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:04

Κακά τα ψέματα κανεις δεν ασχολείται με επεξεργασία βίντεο και βαριές εφαρμογές μέσα από ένα κινητό.. Όλα είναι θέμα τι σου πασάρει το μάρκετινγκ. Αν το μάρκετινγκ σου λέει να πάρεις το καινούργιο μοντέλο που είναι πιο «γρήγορο» θα το πάρει κάποιος γιατί έχει το μικρόβιο του υπερκαταλωνισμου. Για τιποτε άλλο. Σαν έναν φίλο μου που καθόταν και έβλεπε ταινίες από κινητό plus.. Τα μάτια σου δεν τα λυπάσαι του λέω; Και δεν ήταν φαντάρος σε φυλάκιο.. Τεσπα οι διάφορες για αναβάθμιση δεν δικαιολογούνται με τίποτα σε μια μέση καθημερινή χρήση. Όλα τα αλλα είναι απλά να συζητάμε να περνάει η ώρα

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

#620   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:08

Τα αρχεια 4κ 60p υποστηριζονται πιαναπμολες τις συγχρονες 4κ tv. 

#621   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:09

Στο εξωτερικο οι περισσότεροι αναβαθμίζουν λογω προγραμματων, συνηθως καθε 2 χρονια, και καλων συμβολαιων.
Εδω ολοκαι καποιος τροπος βρισκεται....

Προφανως αν εχεις iphone 7 οι λογοι ειναι λιγοι, και για τους περισσότερους οχι σημαντικοι.

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 14:09

#622   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:11

Κακά τα ψέματα κανεις δεν ασχολείται με επεξεργασία βίντεο και βαριές εφαρμογές μέσα από ένα κινητό.. Όλα είναι θέμα τι σου πασάρει το μάρκετινγκ. Αν το μάρκετινγκ σου λέει να πάρεις το καινούργιο μοντέλο που είναι πιο «γρήγορο» θα το πάρει κάποιος γιατί έχει το μικρόβιο του υπερκαταλωνισμου. Για τιποτε άλλο. Σαν έναν φίλο μου που καθόταν και έβλεπε ταινίες από κινητό plus.. Τα μάτια σου δεν τα λυπάσαι του λέω; Και δεν ήταν φαντάρος σε φυλάκιο.. Τεσπα οι διάφορες για αναβάθμιση δεν δικαιολογούνται με τίποτα σε μια μέση καθημερινή χρήση. Όλα τα αλλα είναι απλά να συζητάμε να περνάει η ώρα

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Θα συμφωνήσω πλήρως.

Περισσότερο ψυχολογικά το βλέπω κι εγώ...όχι για όλους το τονίζω...επειδή κάποιοι μπορεί όντως να μην έχουν ούτε πσ ούτε tv ούτε κάμερα ούτε φωτογραφική κλπ...

#623   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:12

Σε διπλανα φορουμ που γραφω και διαβαζω, καποιοι δινουν χιλιαδες ευρω, για να παρουν ενα 10% καλυτερο ηχο πχ απο ενα καλωδιο, μια κεφαλη πικαπ, γι ακουστικα, για προβολεις, για φωτογραφικεςκλπ....

Ο καθενας λοιπον κρινει διαφορετικα, εχει τις δικιες του αναγκες και προτιμησεις.
Και αναλογα τη τρελλα του και το πορτοφολι του, αποφασιζει.

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 14:13

#624   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:20

Σε διπλανα φορουμ που γραφω και διαβαζω, καποιοι δινουν χιλιαδες ευρω, για να παρουν ενα 10% καλυτερο ηχο πχ απο ενα καλωδιο, μια κεφαλη πικαπ, γι ακουστικα, για προβολεις, για φωτογραφικεςκλπ....

Ο καθενας λοιπον κρινει διαφορετικα, εχει τις δικιες του αναγκες και προτιμησεις.
Και αναλογα τη τρελλα του και το πορτοφολι του, αποφασιζει.

Κοίτα...τα συμβόλαια κλπ ήταν και είναι ένας τρόπος για να κινηθεί η αγορά. Διαφορετικά τα 1200 για κινητό θα ήταν για αρκετούς (άν και πολύ φοβάμαι πέφτει πολύ οικονομία για την απόκτηση apple products) μακρινό όνειρο ιδιαίτερα σε μία χώρα σημερινή όπως την Ελλάδα των μνημονίων. Διαφορετικά δεν θα πουλούσε η κάθε apple και θα έκλεινε το μαγαζί. Λογικό...

Όσο για το 10% και την γνωστή τρελα που λές...παραμένει τρέλα.

Αν κάποιος πέσει στον γκρεμό δεν σημαίνει οτι είναι η αρμόζουσα συμπεριφορά πρός μίμηση.

Εδώ θέλω να πιστεύω μιλάμε για την πλειοφηφία με λογική.

Το μάτι είναι το μόνο πράγμα που δεν χορταίνει στον κόσμο...

Και στην πλειοψηφία μας βάζει σε μπελάδες... B)

Τελευταία επεξεργασία από: GRchris, 07/10/2017 - 14:21

#625   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:28

Μα ετσι κινειται η αγορα...

Αλλωστε, στην Ελλαδα τουλαχιστον, ο κοσμος μπορει να βολευτει ανετα μ ενα κινητο 200€.

Εδω συζηταμε για τις εντυπωσεις μας για το iPhone 8....δεν μας νοιαζει πως και γιατι καποιος θα το παρει.
Ειναι προσωπικό του θεμα αυτο...

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 14:31

#626   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:43

Στο βίντεο προσωπικά πιστέυω στο exporting έχει μικρή διαφορά περισσότερο λόγω καλύτερης flash nand παρά cpu.

Να φανταστώ οτι αναφέρεσαι σε χρήστες αναλογίας 1/100...
Ενώ η διαφορά αν δεν είχες το 7 απο το 6s ή το 8 θα ήταν τόση που θα έτρωγες εικοσιτετράωρα επεξεργασίας σε 5,5 οθόνης...
Πόσα λές video editing θα κάνεις; Kαι μάλιστα πόσοι κάνουν καθόλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου και πόσες φορές;
Ψάξε όλα τα screenshot εδω μέσα απο την χρήση μπαταρίας στα ποσοστά. Ακόμη και το τηλέφωνο σε ποσοστά είναι πιό κάτω απο το σερφάρισμα και τα social media.
Αν δείς εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο...σφύρα μου.
Προσωπικά ΑΝ κάνω editing θα κάνω στο Ipad που λόγω οθόνης έχει νόημα...σε οτιδήποτε άλλο pc...
Καλά τα νούμερα αλλά να να έχουν και ανταπόκριση.
Αυτός είναι ο λόγος που η Apple είχε βγάλει το Ipad Pro.
Διότι σε Iphone...γελάμε.
Θα είχε νόημα να μιλάμε για λειτουργία της λειτουργίας και αξιοποίηση του επεξεργαστή ΜΟΝΟ άν η Apple βγάλει κάτι αντίστοιχο του S8 DeX Docking Station.
Kάποιος που δεν έχει Mac ή pc να χρησιμοποιήσει σε μεγαλύτερη οθόνη λειτουργική, το περιβάλλον του IOS.
Όλα τα άλλα να είναι, νά'χαμε να λέγαμε... Γιαύτο παρέθεσα στατιστική χρήση των smartphones.
Φιλικά πάντα...(ξέφυγα λίγο του θέματος, οπότε το αφήνω εδώ.).

Το θεμα δεν ειναι ποσα video editing θα κανω αλλα να μπορω να τα κανω γρηγορα και σωστα! Και το video editing ειναι μονο ενα παραδειγμα!
Σιγουρα εχω εναλλακτικες αλλα με αυτη τη λογικη ουτε καλο επεξεργαστη χρειαζομαι γιατι εχω υπολογιστη, ουτε καλη καμερα γιατι εχω dslr, ουτε καλη μπαταρια γιατι εχω powerbank κλπ.
Δεν διαφωνω οτι η πλειοψηφια ασχολειται με browsing, social και mail αλλα αυτα καλως ή κακως τα κανει και ενα παροπλισμενο iphone 3G που εχω στο συρταρι...
Το θεμα ειναι απο εκει και περα...εχεις αλλες αναγκες και τα χρηματα να τις καλυψεις; Αν οχι μενεις εκει που εισαι και ολα καλα!

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 07/10/2017 - 14:44

#627   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:55

Δηλαδή εν ολίγοις π.χ μου λές οτι άν είχες μία Nikon D8500 η οποία δεν υποστηρίζει Η265 και κοστίζει σήμερα 3500 ευρώ, με το που βγεί το επόμενο μοντέλο (με λόγου χάριν 4500 ευρώ) με υποστήριξη h265 θα πήγαινες να την πάρεις; Επαγγελματική η μία επαγελλματική και η άλλη...μέχρι σήμερα έκανες άψογα την δουλειά σου.

Τί άλλαξε μέσα σε 1,2,3,4 μήνες με τον ερχομό του καινούριου μοντέλου;

Το ίδιο και σε ένα αμάξι κ.ο.κ...

Αυτές οι "ανάγκες"...πώς αξιολογούνται βάσει αγοράς;

Οκ, ο άλλος μπορεί να είναι πλούσιος και να έχει τρέλα για να ικανοποιεί ψυχολογία...

Ένας λογικός επαγγελματίας ή μή πώς κινείται;

Αυτό ρωτάω...

Διαβάζω π.χ κάποιος αγόρασε ΠΡΟ 3 μηνών ένα Iphone 7 plus Red (κιόλας) και μάλιστα όλο ενθουσιασμό και ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ...

Τί άλλαξε στην ψυχολογία ή τις ανάγκες αυτού του ατόμου να το δώσει και να πάρει ένα 8 plus (δεν ξέρω αν βγήκε σε κοκκινάκι);

Τελευταία επεξεργασία από: GRchris, 07/10/2017 - 14:58

#628   ChrisDs

ChrisDs

iPH Contributor

• 941 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 07/10/2017 - 14:59

Όσοι είμαστε παλιότεροι χρήστες Apple πριν βγάλει το iPhone και την μάθει και η κουτσή Μαρία, ξέραμε πολύ καλά ότι δεν αλλάζεις μηχάνημα κάθε χρόνο. Τα μηχανήματα της κρατάνε χρόνια γι'αυτό και τα προτιμάμε, γι'αυτό και κατανοούμε το ότι κοστίζουν παραπάνω από άλλα αντίστοιχα. Και αυτή είναι η λογική της Apple. 

Από όταν όμως έγινε mainstream με το iPhone κι επειδή αγόρασαν οι πάντες έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να έχουν το latest and greatest ή ότι πρέπει να απαξιώνουν το καινούργιο. Και τα δύο είναι αντίθετα της φιλοσοφίας της Apple. Αν η Apple ήθελε να εκβιάσει για upgrade sales θα το έκανε πολύ απλά με άρνηση αναβάθμισης λειτουργικού σε 2 χρόνια όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι android κατασκευαστές.

Όποιος είναι σε φάση upgrade κάνει upgrade, όποιος δεν είναι δεν κάνει. Κι αυτό ισχύει για όλα τα μηχανήματα της Apple. Τώρα όλα τα υπόλοιπα περί τεχνολογίας, format και τα συναφή και βέβαια έχουν σημασία. Η τεχνολογία προχωράει. Και όταν μιλάμε πλέον για κινητά με επιδόσεις και τέτοιες τιμές οφείλουν να είναι future proof. Γιατί ναι μεν σήμερα δεν είναι ακόμα 100% mainstream το 4Κ και το x265 αλλά σε ένα χρόνο θα είναι. Και τα 2 αυτά απαιτούν δυνατό επεξεργαστή ακόμα και για το playback τους πόσο μάλλον για οτιδήποτε άλλο.

Επίσης καλό θα ήταν να μην κρίνουμε εξ'ιδίων τα αλλώτρια. Δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι η πλειοψηφία κάνει μόνο απλά πράγματα στο κινητό μόνο και μόνο από το δικό μας περιβάλλον και το τι νομίζουμε. Γιατί με αυτή την λογική έχω να σας ενημερώσω ότι ειδικά οι νέες γενιές κάνουν σχεδόν τα πάντα στο κινητό από video editing, live streaming, photo editing κι έχουν την απαίτηση να ανεβαίνουν επι τόπου αντί να ψάχνουν υπολογιστή.

Δεν ξέρω πόσοι από εδώ μέσα χρησιμοποιούν νεότερες πλατφόρμες οπως το snapchat αλλά όσοι χρησιμοποιούν μπορούν να δουν ότι πχ στο 6αρι σέρνεται όσο δεν πάει. Και μιλάμε για μια εφαρμογή που δεν ανήκει στα εξειδικευμένα όπως το sound editing ή άλλους τομείς που αναφέρθηκαν. Και πριν πεταχτεί κανείς και πει ότι δεν αφορά επαγγελματίες ή καθημερινή χρήση, πλεον το snapchat όπως και το instagram και το facebook page αποτελούν μέρος του marketing κάθε σοβαρής εταιρείας που θέλει να προωθήσει τα προιόντα της.

Η Apple λοιπόν δεν γεμίζει το κινητό με τόση δύναμη χωρίς λόγο ή για να κάνει marketing. Κοιτάει όποιος θέλει να κάνει upgrade φέτος να μπορεί να αγοράσει το πιο δυνατό και future proof κινητό ώστε να δουλεύει σωστά και μετά από 3 χρόνια. Το ίδιο θα κάνει και για το άλλον που θα θέλει να κάνει upgrade του χρόνου και πάει λέγοντας. Γιατί όπως έγραψα και στην αρχή, στα χαρτιά δεν την συμφέρει με το να υποστηρίζει κινητά τριετίας ή τετραετίας όπως το 5s και το δικό μου το 6αρι. Περισσότερα θα κέρδιζε αν έβαζε μέτριους επεξεργαστές μέσα στα κινητά και σε ανάγκαζε να αλλάζεις ανά 2 χρόνια παρά τώρα.

Παρένθεση μιας κι πιάσαμε και το 4Κ και συγνώμη για το off topic. Μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε να αγοράσουν 4Κ TV. Δεν το λένε ανοιχτά επίτηδες αλλά η Ευρωπαική Ένωση αναγκάζει την Digea να συμορφωθεί επιτέλους και αλλάζουν το σύστημα αποκωδικοποίησης. Ελάχιστες τηλεόρασεις 4Κ στην ελληνική αγορά το υποστηρίζουν και θα χρειαστείτε αποκωδικοποιητή εξωτερικό όταν γίνει η αλλαγή με χειρότερη ποιότητας εικόνα.

Τελευταία επεξεργασία από: ChrisDs, 07/10/2017 - 15:02

#629   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 15:10

H Αpple αναβαθμίζει πέραν των 2 ετών λειτουργικό επειδή είναι δικό της...και άν το έκανε στα 2 έτη δεν βλέπω κάποιον να είχε λόγο να πάει σε Apple και όχι Android (βάσει software features).

Αντιθέτως αντί να βλέπουμε χρήστες ios να κρατάνε Iphones περισσότερο, βλέπω (προσωπικά) να τα αλλάζουν πιό γρήγορα και μάλιστα με το επόμενο μοντέλο, με αυτούς του άλλου λειτουργικού.

Άρα...κάτι συμβαίνει...και όχι ποιοτικό θα έλεγα...

Για mainstream codecs προσωπικά διαφωνώ...σε ένα χρόνο δεν γίνονται τέτοιες μεταβάσεις. (δές στα formats ταινιών κλπ...).

Εδώ τρόμαξε να βάλει oled...

Έν πάσει...εγώ το κλείνω εδώ επειδή σε λίγο θα έχουμε παρατήρηση απο φίλο Mod.

Καλή συνέχεια και καλορίζικο στα παιδιά με την καινούρια συσκευή τους.

#630   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 07/10/2017 - 16:27

Τα αλλαζουν, οσοι μπορουν...και θελουν.
Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Η γυναικαμου πχ εχει το iphone 5s και δεν νοιωθει καμια αναγκη να το κανει.ειναι πολυ ευχαριστημενη και δεν πρόκειται να το αλλαξει μέχρι να χαλασει.
Ο καθενας ειναι διαφορετικος....

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 07/10/2017 - 16:28

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια