Δεν σημαίνει αυτό.Εννοει ότι υποχρεώνεται να κάνει σωστά την εγγραφή στα βιβλία του ώστε να φανεί στην περιοδική.Οταν γίνεται η εγγραφή όμως ταυτόχρονα πιστώνεται κιόλας οπότε μηδενίζεται.Ρωτησα σε 3 εφορίες και μου είπαν το ίδιο γιατί στην αρχή κι εγώ αυτό νόμιζα.Ε αυτό,λέει,υποχρεος για την καταβολή φόρου είναι ο αγοραστής
Άρα θα πρέπει να το καταβαλεις!!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro

iPhone X - Διαθεσιμότητα / Παραγγελία / Παραλαβή
Δημοσίευση 18/11/2017 - 13:09
Ad
Δημοσίευση 18/11/2017 - 13:13
Καλό θα του κάνεις.Απο το ποσό που θα πληρώσεις εσύ, αυτός θα γλιτώσει το 29% του ποσού από τον φόρο της φορολογικής του δήλωσης.
Μια διευκρινηση και συγνωμη αν κουραζω το forum με το ασχετο του topic, η αδερφη μου εχει γραφειο ταξιδιων , αν το παρει για προσωπικη χρηση με εκδοση τιμολογιου δεν θα χρεωθει φπα οπως εχεις γραψει στα παραπανω Posts η αφορα συγκεκριμενες επιχειρησεις ;
Ρωταω γιατι τοσο καιρο τα διαβαζω αλλα δεν ασχοληθηκα με το φπα και τωρα που τα ειδα καλο ειναι να ξερω αν ειναι να γλιτωσω το φπα να το κοψω στο ονομα της.
Ευχαριστω!!!
Δημοσίευση 18/11/2017 - 13:25
Εάν η επιχείρηση της υπάγεται στο ΦΠΑ τότε μπορεί να εκδοσει τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ.Θα μπεις στο taxis στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στα στοιχεία επιχείρησης και θα δεις εκεί που λέει ΥΠΑΓΩΓΉ ΦΠΑ να γράφει ΝΑΙ.Αν και η συγκεκριμένη επιχείρηση υπάγεται σίγουρα στον ΦΠΑ οπότε επωφελείται του νόμου.
Τελευταία επεξεργασία από: tselpemts, 18/11/2017 - 13:27
Δημοσίευση 18/11/2017 - 13:28
Δημοσίευση 18/11/2017 - 14:11
@zartius
Εάν η επιχείρηση της υπάγεται στο ΦΠΑ τότε μπορεί να εκδοσει τιμολόγιο άνευ ΦΠΑ.Θα μπεις στο taxis στην προσωποποιημένη πληροφόρηση στα στοιχεία επιχείρησης και θα δεις εκεί που λέει ΥΠΑΓΩΓΉ ΦΠΑ να γράφει ΝΑΙ.Αν και η συγκεκριμένη επιχείρηση υπάγεται σίγουρα στον ΦΠΑ οπότε επωφελείται του νόμου.
Ναι εχει "ΝΑΙ" οπως μου το ειπες στην Υπαγωγη φπα.Τωρα μενει να βρω τι πρεπει να τυπωσω να εχω μαζι κατα την αγορα (νομιζω διαβασα Καταστατικο και χαρτι υποχρεου φπα και την ταυτοτητα της) και αν ειναι ευκολο να τα βγαλω εγω μεσω taxis γιατι δεν θα ασχοληθει η αδερφη μου ηδη γκρινιαζει τι θελω να αλλαξω κινητο παλι χααχα .
Και οσον αφορα την εξουσιοδοτηση να βρω ενα template τι πρεπει να γραφει ακριβως μπας και το παρω ετσι.
ΑΝ καποιος γνωριζει ή το εχει κανει και μπορει να μου δωσει τα φωτα του ας μου στειλει πληροφοριες να μην κουραζουμε το topic.
Ευχαριστω και παλι.
Δημοσίευση 18/11/2017 - 14:33
Καλορίζικο και καλή χρήση...Μια διευκρίνιση μόνο ήθελα..Μας είπες ότι ο αδερφός σου εργάζεται στο public και τόσες μέρες δεν το έπαιρνε μήπως βγάλει προβλήματα και όχι γιατί δεν υπήρχε..Το συμπέρασμα δηλαδή είναι αυτό που λέμε μέρες τώρα; Ότι το public έχει γράψει τις προπαραγγελίες στα παλιά του παπούτσια και τα δίνει όπου θέλει και σε γνωστούς και φίλους;
Aκριβώς..
Τελευταία επεξεργασία από: metallurgy, 18/11/2017 - 14:35
Δημοσίευση 18/11/2017 - 15:32
Έτσι μου αρέσει!!!Δεν σημαίνει αυτό.Εννοει ότι υποχρεώνεται να κάνει σωστά την εγγραφή στα βιβλία του ώστε να φανεί στην περιοδική.Οταν γίνεται η εγγραφή όμως ταυτόχρονα πιστώνεται κιόλας οπότε μηδενίζεται.Ρωτησα σε 3 εφορίες και μου είπαν το ίδιο γιατί στην αρχή κι εγώ αυτό νόμιζα.
Έχει όφελος,θα ρωτήσω και τον λογιστή
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 18/11/2017 - 15:36
Αρκεί να γνωρίζει την διάταξη καλά και να μη σου πει ο,τι να'ναι!Έτσι μου αρέσει!!!
Δημοσίευση 18/11/2017 - 16:26
ισύει και για αγορές με πιστωτική κάρτα σε δόσεις; εγώ αγόρασα από Κωτσόβολο σε 24 άτοκες δόσεις!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Πότε αγόρασες; και παρέλαβες αμέσως; ή έχεις κάνει προπαραγγελία;
Δημοσίευση 18/11/2017 - 16:43
Φαντάζεστε να πάτε την Παρασκευή στα Public στο black Friday και να έχει διαθέσιμα iPhone X? Αχαχαχαχαχαχα
ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!
Δημοσίευση 18/11/2017 - 17:27
πιστευετε οτι θα υπαρξουν προσφορες για Χ την black friday?
προσωπικα το βλεπω δυσκολο
IPhone 15 pro - Macbook air m2
Δημοσίευση 18/11/2017 - 17:33
Στην δική μου περίπτωση πχ.Το αγόρασα με τιμολόγιο για την γυναίκα μου 966€.Επειδη όμως τελικά ήθελε το silver αναγκάστηκα να το πουλήσω.Στην πώληση όμως έκοψα τιμολόγιο 966+ τον φπα 24% δηλαδή σύνολο 1199€.Στην περίπτωση αυτή θα αποδώσω το φπα στο τέλους του τριμήνου.Αυτο εννοεί ο νόμος όταν λέει υπόχρεος στον φπα είναι ο αγοραστής.Υποχρεος να τον αποδοσει όταν πουλήσει τη συσκευή, ή αν την κρατήσει υπόχρεος να χρεοπιστωσει τον φπα στα βιβλία του και στην περιοδική ΦΠΑ.Ελπιζω να το εξήγησα απλά και να κατάλαβες ακριβώς τι εννοεί ο νομοθέτης χεχε...Έτσι μου αρέσει!!!
Δημοσίευση 18/11/2017 - 17:46
Δημοσίευση 18/11/2017 - 18:04
Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Τελευταία επεξεργασία από: ikaros13, 18/11/2017 - 18:05
Δημοσίευση 18/11/2017 - 18:06
οποιον συμφερει για οποιοδηποτε λογο η αγορα iphone x με τιμολογιο ας το κανουμε οπως τα παιδια με τις διπλες προπαραγγελιες
ας στειλει ενα pm
IPhone 15 pro - Macbook air m2
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 20
0 μέλη, 20 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες