Φυσικα.για αγορα με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ μπορούμε να πληρώσουμε με πιστωτική κάρτα με άτοκες δόσεις??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 25/09/2018 - 20:56
Φυσικα.για αγορα με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ μπορούμε να πληρώσουμε με πιστωτική κάρτα με άτοκες δόσεις??
Δημοσίευση 28/09/2018 - 10:45
Δημοσίευση 09/10/2018 - 11:01
γιατι με το τιμολογιο το περνει ποιο φτηνα το κινητο και ενας ιδιωτης πληρωνει το φπα?
Δημοσίευση 09/10/2018 - 11:03
λογικα η απόδειξη είναι η τιμή συν το ΦΠΑ ! Η εταιρία δεν το πληρώνει κανγιατι με το τιμολογιο το περνει ποιο φτηνα το κινητο και ενας ιδιωτης πληρωνει το φπα?
Δημοσίευση 09/10/2018 - 15:37
Δημοσίευση 09/10/2018 - 15:54
Δημοσίευση 09/10/2018 - 15:59
Και αν πχ θέλω να αγορασω από κάποιο σκρουτζομαγαζο με απαλλαγή ΦΠΑ και δεν γίνεται να υπάρξει φυσική παρουσία λόγω απόστασης κλπ χρειάζεται παλι εξουσιοδότηση ?Ναι πρέπει να είναι νόμιμος εκπρόσωπος.αλλιως εσυ πχ αλλά με εξουσιοδότηση.
Δημοσίευση 09/10/2018 - 16:12
Και αν πχ θέλω να αγορασω από κάποιο σκρουτζομαγαζο με απαλλαγή ΦΠΑ και δεν γίνεται να υπάρξει φυσική παρουσία λόγω απόστασης κλπ χρειάζεται παλι εξουσιοδότηση ?
On iPad Air 2
Ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Έχω αγοράσει macbook ηλεκτρονικά (χωρίς να είμαι ο νόμιμος εκπρόσωπος) απλά στέλνοντας το screenshot του Taxis, άλλα σκρουτζομάγαζα ζητούσαν φυσική παρουσία του νόμιμου εκπροσώπου ή εξουσιοδότηση, δεν το έστελναν δλδ ηλεκτρονικά
Δημοσίευση 09/10/2018 - 16:17
Και αν πχ θέλω να αγορασω από κάποιο σκρουτζομαγαζο με απαλλαγή ΦΠΑ και δεν γίνεται να υπάρξει φυσική παρουσία λόγω απόστασης κλπ χρειάζεται παλι εξουσιοδότηση ?
On iPad Air 2
Δημοσίευση 09/10/2018 - 21:52
George άλλη μια απορία, αυτό που λένε αρκετά σκρουτζομαγαζα ότι η πληρωμή πρέπει να γίνει με κατάθεση από εταιρικό λογαριασμό κατά ποσό ισχύει το έχεις τσεκάρει? Ειδάλλως δλδ αν Πάσχα και κανείς άοπλη κατάθεση δεν προχωράει η παραγγελία?Ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Έχω αγοράσει macbook ηλεκτρονικά (χωρίς να είμαι ο νόμιμος εκπρόσωπος) απλά στέλνοντας το screenshot του Taxis, άλλα σκρουτζομάγαζα ζητούσαν φυσική παρουσία του νόμιμου εκπροσώπου ή εξουσιοδότηση, δεν το έστελναν δλδ ηλεκτρονικά
Δημοσίευση 09/10/2018 - 21:56
Δημοσίευση 10/10/2018 - 08:38
George άλλη μια απορία, αυτό που λένε αρκετά σκρουτζομαγαζα ότι η πληρωμή πρέπει να γίνει με κατάθεση από εταιρικό λογαριασμό κατά ποσό ισχύει το έχεις τσεκάρει? Ειδάλλως δλδ αν Πάσχα και κανείς άοπλη κατάθεση δεν προχωράει η παραγγελία?
On iPad Air 2
Επίσης ισχύει το ίδιο, απ ότι έχω καταλάβει τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα ζητάνε τον ουρανό με τα άστρα ώστε να σε αποτρέψουν από το να αγοράσεις με τιμολόγιο. Ο νόμος λέει ότι συναλλαγές (για εταιρίες) πάνω από 500 ευρώ πρέπει να γίνονται μέσω τραπέζης ή με ηλεκτρονικό τρόπο, δεν μιλάει πουθενά για εταιρικό λογαριασμό. Το μαγαζί που αγόρασα εγώ το MacBook πρέπει να είναι από τα λίγα σοβαρά, έστειλα με email την προσωποποιημένη πληροφόρηση και έκανα κατάθεση τα χρήματα στην τράπεζα. Υπήρχαν μαγαζιά που μου ζητούσαν φυσική παρουσία, άλλα μου έλεγαν δεν είναι έτοιμο ακόμα το σύστημα μας για να κόβει τιμολόγια!!!
Δημοσίευση 10/10/2018 - 08:51
Επαναλαμβάνω: πρόσφατα πήρα δυο οχταρια από Γερμανό τους είχα βάλει τα λεφτά στην τράπεζα τιμή Neto τους πήγα ένα χαρτί από το taxis και παρέλαβα τις συσκευές
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ο νόμος έγινε για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο με τις τριγωνικές συναλλαγές και την μη απόδοση ΦΠΑ και αφορμή ήταν τα "σκρουτζομάγαζα". Οι μεγάλες αλυσίδες είναι νόμιμες, θέλοντας και μη, και δεν μπορούν να μην αποδώσουν φπα οπότε δεν τους ενδιαφέρει αν θα αγοράσεις με ή χωρίς, να πουλήσουν θέλουν. Αντίθετα τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν ΜΕ Φ.Π.Α. , αν κάνεις μια αναζήτηση στο Google για το φαινόμενο καρουζέλ θα καταλάβεις το γιατί.
Όσοι παρακολούθησαν το θέμα τον πρώτο καιρό που εφαρμόστηκε η ΠΟΛ κατάλαβαν πολλά! Στην αρχή είχαμε το φαινόμενο με διπλές τιμές, άλλη τιμή για αγορά λιανικής και άλλη με τιμολόγιο, όταν το Skroutz απαγόρευσε τις διπλές τιμές, οι τιμές των iPhone για παράδειγμα ανέβηκαν 100 ευρω εν μία νυκτί
Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 10/10/2018 - 08:52
Δημοσίευση 10/10/2018 - 09:24
το ξέρω και γιαυτο δεν έχω ψωνίσει ποτε από τέτοια μαγαζιά!! Τα ίδια και τα ίδια παντού (ανταλλακτικά κτλ)Ο νόμος έγινε για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο με τις τριγωνικές συναλλαγές και την μη απόδοση ΦΠΑ και αφορμή ήταν τα "σκρουτζομάγαζα". Οι μεγάλες αλυσίδες είναι νόμιμες, θέλοντας και μη, και δεν μπορούν να μην αποδώσουν φπα οπότε δεν τους ενδιαφέρει αν θα αγοράσεις με ή χωρίς, να πουλήσουν θέλουν. Αντίθετα τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα δεν τους ενδιαφέρει να πουλήσουν, τους ενδιαφέρει να πουλήσουν ΜΕ Φ.Π.Α. , αν κάνεις μια αναζήτηση στο Google για το φαινόμενο καρουζέλ θα καταλάβεις το γιατί.
Όσοι παρακολούθησαν το θέμα τον πρώτο καιρό που εφαρμόστηκε η ΠΟΛ κατάλαβαν πολλά! Στην αρχή είχαμε το φαινόμενο με διπλές τιμές, άλλη τιμή για αγορά λιανικής και άλλη με τιμολόγιο, όταν το Skroutz απαγόρευσε τις διπλές τιμές, οι τιμές των iPhone για παράδειγμα ανέβηκαν 100 ευρω εν μία νυκτί
Δημοσίευση 10/10/2018 - 09:37
Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1150/29.9.2017:αυτό που λένε αρκετά σκρουτζομαγαζα ότι η πληρωμή πρέπει να γίνει με κατάθεση από εταιρικό λογαριασμό κατά ποσό ισχύει το έχεις τσεκάρει? Ειδάλλως δλδ αν Πάσχα και κανείς άοπλη κατάθεση δεν προχωράει η παραγγελία?
On iPad Air 2
Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 10/10/2018 - 09:40
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
0 μέλη, 16 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες