Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Homekit & σενάρια αυτοματισμού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
602 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   sakissalonika

sakissalonika

iPH Contributor

• 904 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 10/01/2021 - 15:18

@Giorgio2112 Ακριβώς αυτό έκανα, δούλευε το δίκτυο κανονικά, όλες οι συσκευές συνδέονταν ομαλότατε από το ένα στο άλλο, εκτός από το Homekit που δεν αναγνώριζε ότι ήταν το «ίδιο» ρουτερ.

@Sakissalonika αυτό εννοώ ως σετ, 3 έγχρωμες λάμπες + Bridge + 2 διακόπτες τους έδινε (και θα τους ξαναβγάλει προσφορά) στα 130€.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εκτός από τους χρωματισμούς, μπορείς να ρυθμίσεις και την ένταση;

Επίσης, όπως προείπα με ενδιαφέρει πολύ και ο έλεγχος του θερμοσίφωνα και του θερμοστάτη για την θέρμανση. Τι λύση υπάρχει για αυτά;

#167   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα
  • Twitter:@Kiriakosa
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:kiriakosa

Δημοσίευση 10/01/2021 - 17:47

Χρωματισμούς, ένταση, σκηνικά, προγραμματισμό καταστάσεων (ανέβουν όταν φτάνω σπίτι, σβήνουν όταν φεύγω, ανάβουν με διαφορετικό χρώματα αν φτάνει η γυναίκας μου ενώ είμαι σπίτι και διαφορετικό με εμένα) και εννοείται On-Off.

Για θερμοσίφωνα, ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τη διαδικασία με διακόπτες Sonoff αν θυμάμαι καλά (ο @Vrachamis ξέρει καλύτερα) αλλά έβαλα φυσικό αέριο και πλέον δε χρειάζομαι , καθώς κατήργησα το θερμοσίφωνα.

#168   michkal91

michkal91

iPH Elite Poster

• 2340 μηνύματα
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 10/01/2021 - 18:09

Κάποιος παλιός αυτοματισμός δεν έχει διαγραφεί από το hue bridge.
Φτιάξε στο Hue.app έναν νέο αυτοματισμό που να εμπλέκει την προβληματική λάμπα πχ ένα timer, άστον να τρέξει δυο τρεις μέρες και μετά διέγραψε τον μέσα από την εφαρμογή

Τώρα που το είδα βλέπω στα routines αυτά. Υπάρχει τρόπος να δω ποια εφαρμογή τα έχει φτιάξει και επίσης τι ακριβώς κάνουν; Γιατί προφανώς τα ονόματα είναι ότι ναναι5811251671170c1d5f4b37a085b26843.jpg

#169   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6834 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 19:15

Έτσι όπως τα βλέπω όλα διαγραφή θέλουν.
Πρέπει να είναι παλιές εγγραφές από 3rd party apps του στυλ hue party, On Switch κτλ
Big things have small beginnings

#170   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 10/01/2021 - 19:56

Χρωματισμούς, ένταση, σκηνικά, προγραμματισμό καταστάσεων (ανέβουν όταν φτάνω σπίτι, σβήνουν όταν φεύγω, ανάβουν με διαφορετικό χρώματα αν φτάνει η γυναίκας μου ενώ είμαι σπίτι και διαφορετικό με εμένα) και εννοείται On-Off.

Για θερμοσίφωνα, ήμουν έτοιμος να ξεκινήσω τη διαδικασία με διακόπτες Sonoff αν θυμάμαι καλά (ο @Vrachamis ξέρει καλύτερα) αλλά έβαλα φυσικό αέριο και πλέον δε χρειάζομαι , καθώς κατήργησα το θερμοσίφωνα.

Και πολύ άργησες! Να βάλεις αέριο εννοώ! ;)

#171   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 10/01/2021 - 21:56

Επειδη και εγω δεν εχω αρχοληθει και πολυ αλλα μπαινω σε νεο σπιτι και θελω να κανω 2-3 προσθηκες. Προσπαθησα σε windows να σεραρω homebridge αλλα το βρηκα αρκετα πολυπλοκο.

3 πραγματα θελω για αρχη να δουλευουν με το homekit απευθειας.

1) αυτοματη ασφαλεια ηλ. Πινακα με μετρητη ρευματος. ( να υπαρχει και δειροκινητη η ασφαλεια)
2) ελεγχος θερμοσυφωνα απο το homekit με δυνατοτηρα αυτοματισμου. (Αυτοματο αναμα σβησιμο μετα απο συγκεκριμενη ωρα αλλα και χειροκινιτοα ελεγχος του θερμοςηφωνα)
3) θερμοστατης.
Υπαρχοει καποια ετοιμη λυση για homekit απευθειας;

#172   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 21:59

Για θερμοστάτη, είμαι υπερευχαριστημένος με τοΝ ΝΕΤΑΤΜΟ και τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Ακριβός, αλλά ούτως ή άλλως HomeKit συμβατότητα και οικονομικός δεν υπάρχει.

#173   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 22:07

Και μια τελευταια ερωτηση. Θα μπορουσε πχ να αγοραστει alexa σαν κομβος μιας και υπαρχει πολυ περισσοτερη συμβατοτητα και μεσα απο την εφαρμογη του αμαζον να κανεις ολα αυτα τα σεναρια αυτοματισμου; Αφου υπεζει πολυ περισσοτερη συμβατοτητα;

#174   kiriakosa

kiriakosa

iPH Elite Poster

• 2101 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 23:06

Είναι κάτι που δεν το είχα στα υπόψιν, καθώς ξεκινούσα από την αρχή το θέμα του SmartHone. Προσωπικά χρησιμοποιώ φωνητικές εντολές, και νομίζω ότι θα μου έλειπε αυτό το εγγενές χαρακτηριστικό από την Alexa. Αν έχει κάποιος συσκευές πολλές συμβατές και μεAlexa (SLK200GR ακούς;) ίσως θα μπορούσε να του δώσει μια ευκαιρία και να μεταφέρει εντυπώσεις. Καλή ιδέα.

#175   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1204 μηνύματα
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 10/01/2021 - 23:31

Είναι κάτι που δεν το είχα στα υπόψιν, καθώς ξεκινούσα από την αρχή το θέμα του SmartHone. Προσωπικά χρησιμοποιώ φωνητικές εντολές, και νομίζω ότι θα μου έλειπε αυτό το εγγενές χαρακτηριστικό από την Alexa. Αν έχει κάποιος συσκευές πολλές συμβατές και μεAlexa (SLK200GR ακούς;) ίσως θα μπορούσε να του δώσει μια ευκαιρία και να μεταφέρει εντυπώσεις. Καλή ιδέα.

χαχαχα , 3 αλεξες έχω στο σπίτι ,σαλόνι ,κρεβατοκάμαρα ,μπάνιο ( εκεί ανοίγω το πιεστικό γιατί έχω πρόβλημα στην πίεση του νερού στον όροφο και μουσική για μπάνιο ,χρησιμοποιώ εκεί την μεγάλη Αλέξα) .Βασικά την μόνη σμαρτ συσκευή που δεν βρήκα υποστήριξη είναι τα 2 κλιματιστικά της Samsung ,όλα τα υπόλοιπα τα ελέγχει και είναι πολλά και διαφορετικές μάρκες ,τα δε σενάρια είναι πανεύκολα για να τα στήσεις ,οποία απορία περί της κοπέλας μου ,ρωτήστε

#176   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1204 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 23:42

Και να συμπληρώσω,με το Logitech Harmony Μπορείς να οδηγήσεις χιλιάδες συσκευές με την Αλέξα που είναι ir η Bluetooth ,θεωρητικά θα έπρεπε και τα κλιματιστικά κάτι που δεν το κατόρθωσα όμως όσες φορές και να τα σετάρισα ,οκ τα δουλεύω από την εφαρμογή ,μικρό το πρόβλημα

#177   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα

Δημοσίευση 10/01/2021 - 23:55

Οπότε για πιο λόγο θες να αλλάξεις σε homekit? Σε ρωτάω γιατί θέλω και εγώ να στήσω μερικούς αυτοματισμούς και ψάχνω να βρω τα pros/cons.

#178   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1204 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2021 - 00:04

Οπότε για πιο λόγο θες να αλλάξεις σε homekit? Σε ρωτάω γιατί θέλω και εγώ να στήσω μερικούς αυτοματισμούς και ψάχνω να βρω τα pros/cons.

μόνο για έναν λόγο ,να είναι όλοι οι αυτοματισμοι σε μια εφαρμογή ,μόνο για αυτό αλλά δύστυχος αυτό δεν υπάρχει ούτε στα Android ,το πληρέστερο σε μια εφαρμογή είναι η Alexa .έτσι λοιπόν σε μια σελίδα έχω όλες τις εφαρμογές με τα σμαρτ ,σενάρια φτιάχνω από την Alexa η μέσα από την εφαρμογή ,βέβαια το κόστος καμία σχέση με HomeKit,να καταλάβεις τον θερμοσίφωνα με ένα sonoff τον 8 ε και ένα ρελε τον έκανα σμαρτ και δουλεύει άψογα συν αν θέλεις και με την αλεξα

#179   s0t0spower

s0t0spower

iPH Contributor

• 1098 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2021 - 00:09

Αν μπορεις να μου στειλεις ποιο sonoff και πιο ρελε εχεις θα με βοηθουσε πολυ. Επισης στο θεμα θερμορυφωνα εχεις ψαξει αν μπορεις να προσαρμοσεις αισθητηρα και να δινει πληροφοριες θερμοκρασιες νερου;

#180   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1204 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2021 - 00:10

Να και μια φωτο

Συνημμένα αρχεία

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7

0 μέλη, 6 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες