Homekit & σενάρια αυτοματισμού
Δημοσίευση 09/01/2021 - 18:32
Το χρονικό εύρος λειτουργίας που θέλεις, το φτιάχνεις εύκολα μέσα από την δημιουργία του αυτοματισμού.
Το ερώτημα είναι...
Το φως δεν θα σβήνει; Θα παραμένει ανοιχτό;
Η απόσταση του ATV από τον διακόπτη είναι το πολύ 8 μέτρα χωρίς εμπόδια;
Δημοσίευση 09/01/2021 - 21:05
Είναι απλό. Θα ορίσεις έναν νέο αυτοματισμό σύμφωνα με τον οποίο, όταν ανιχνεύεται κίνηση από τον αισθητήρα, θα ανοίγει ο εν λόγω διακόπτης.
Το χρονικό εύρος λειτουργίας που θέλεις, το φτιάχνεις εύκολα μέσα από την δημιουργία του αυτοματισμού.
Το ερώτημα είναι...
Το φως δεν θα σβήνει; Θα παραμένει ανοιχτό;
Η απόσταση του ATV από τον διακόπτη είναι το πολύ 8 μέτρα χωρίς εμπόδια;
Α παίζει ρόλο κ η απόσταση; Γιατί; Αφού είναι όλα στο ίδιο δίκτυο.
Είναι όμως κοντά ναι.
Ναι προφανώς κ θέλω μα σβήνει μετά από ένα λεπτό ας πούμε.
Το θέμα είναι δεν ξέρω ποιον αισθητήρα να πάρω.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων!
Δημοσίευση 09/01/2021 - 21:22
Για motion sensor υπάρχουν πολλοί!
Εγώ βέβαια προτιμώ τα αξεσουάρ που προσαρτώνται σε bridge για καλύτερη διαχείριση, σταθερότητα και αξιοπιστία.
Αν θα περιοριστείς σε αυτά τα 2 αξεσουάρ τότε οκ.
Αν όμως είναι ρεαλιστική η προοπτική για πολλά αξεσουάρ και μεγάλη HomeKit οικογένεια στο μέλλον, καλύτερα να αποκτήσεις bridged accessories.
Δημοσίευση 09/01/2021 - 21:51
Εάν θέλεις παραπάνω πληροφορίες μου λες ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 09/01/2021 - 22:01
Μιας και τώρα ξεκινάς κάποιο εγχείρημα θα σου πρότεινα να πας σε Philips hue, θα πρέπει βέβαια να μπεις στην διαδικασία να αλλάξεις και λάμπες ή να αγοράσεις extra κάποια φωτιστικά , ή ταινιες led κτλ ανάλογα τα γούστα και τις αναγκες αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορείς και μέσω του κινητού να διαλέξεις ότι αυτοματισμό και χρωματισμό θέλεις , ενεργοποίηση με εντολές προφορικές μέσω Siri ακόμα και να αναγνωρίζει ποτε έρχεσαι σπίτι ποτε φεύγεις ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν αυτόματα τα φώτα . Δεν θα συνεχίσω παραπάνω γιατί ήδη είμαι off topic , απλά εάν ενδιαφέρεσαι να επενδύσεις και να φτιάξεις ένα smart home προσπαθώ να σε προλάβω ώστε να ξεκινήσεις σωστά.
Εάν θέλεις παραπάνω πληροφορίες μου λες ..
Μακαρι να ειχα τα λεφτα για να παω σε Hue. Ξερω οτι ειναι τα καλυτερα, αλλα δυστυχως ειναι κ πολυ ακριβα!
Για την απόσταση ρώτησα διότι νόμιζα πως ήταν Bluetooth.
Για motion sensor υπάρχουν πολλοί!
Εγώ βέβαια προτιμώ τα αξεσουάρ που προσαρτώνται σε bridge για καλύτερη διαχείριση, σταθερότητα και αξιοπιστία.
Αν θα περιοριστείς σε αυτά τα 2 αξεσουάρ τότε οκ.
Αν όμως είναι ρεαλιστική η προοπτική για πολλά αξεσουάρ και μεγάλη HomeKit οικογένεια στο μέλλον, καλύτερα να αποκτήσεις bridged accessories.
Εχεις να μου δειξεις κατι εκτος απο Hue? xaxa Αρα με δικο τους bridge ειναι πολυ καλυτερα.
Δημοσίευση 09/01/2021 - 22:41
Μπορείς άνετα να πας σε IKEA.
Δεν διαθέτει όμως motion sensor συμβατό με HomeKit.
Χωρίς να θέλω να δυσκολέψω τις επιλογές σου τα αξεσουάρ wifi έχουν μεγάλο delay στην απόκριση τους.
Αν πρόκειται απλά να ανάψει ένα φως ή ένα power outlet, ακόμα και μία καθυστέρηση των 2 δευτερολέπτων δεν κάνουν κακό.
Αν όμως ο αισθητήρας κίνησης WiFi έχει σαν αποστολή να ανάψει το φως (Επίσης WiFi) σε ένα σκοτεινό μέρος (που έχει για παράδειγμα σκάλες), καλό θα ήταν να γνωρίζεις καλά έναν ορθοπεδικό
Αυτό συμβαίνει γιατί ο αισθητήρας από τη στιγμή που ενεργοποιηθεί, θα στείλει εντολή στο Router, από το Router στην συσκευή σου, θα ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός (triggered), η συσκευή σου θα στείλει εντολή στο Router, από το router στο διακόπτη που παρήγγειλες και τέλος από τον διακόπτη στο φως να ανάψει.
Τα αξεσουάρ στα οποία μεσολαβεί γέφυρα οι «διαδρομές» είναι πιο σύντομες και πιο γρήγορες. (Δίκτυο Mesh )
Οι αισθητήρες της Philips για παράδειγμα έχουν χρόνο απόκρισης 20msec.
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 09/01/2021 - 22:43
Δημοσίευση 09/01/2021 - 22:47
Δημοσίευση 10/01/2021 - 00:36
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Δημοσίευση 10/01/2021 - 09:59
Καλημέρα, υπάρχει κάπου κάποιος τεχνικός οδηγός σχετικά με το Homekit; Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω διάφορα σε σπίτι ~150τ.μ. μεζονέτα με μεγάλες αποστάσεις. Θέλω να εγκαταστήσω ανιχνευτές διαρροής, αισθητήρες, πόρτες γκαράζ, κάμερες εξωτερικού χώρου, doorbells κλπ.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:24
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:42
@SLK200GR από τη στιγμή που δεν υποστηρίζονται οι συσκευές από HomeKit, μόνο με workaround τύπου Pi θα κάνεις δουλειά. Δεν είναι κομψή λύση αλλά είναι η μόνη και δυστυχώς πολύπλοκη και δεν έχω δοκιμάσει για να ξέρω ποσό αξιόπιστη. Ειδάλλως θα τα δουλεύεις μέσω των εκάστοτε εφαρμογών (ούτε σε εμένα αρέσει αυτό) προσπαθώντας να βρεις όσο περισσότερες συσκευές από μια εφαρμογή, και να ξεκινήσεις μια συλλογή HomeKit από εδώ και εμπρός.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:45
Από τότε που το σεταρα σωστά, με την πολύτιμη βοήθεια του @vrachamis βέβαια όλα πάνε ρολόι.
Αντίθετα μέσω hue μου ανάβει μόνη της μια λάμπα κατά διαστήματα και δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι σε κανέναν αυτοματισμό...
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:50
@kiriakosa Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά θέλω, έχω βασικές απορίες για αυτό έψαχνα κάποιον οδηγό ή βιβλίο. Π.χ. όλα τα Homekit αξεσουάρ τα συνδέεις μέσω wifi ή bluetooth? Έχεις επιλογές; Πως γίνεται σε ένα σπίτι που φτιάχνεις τώρα να το κάνεις Full Homekit χωρίς προβλήματα. Έχω δει ακόμα και διακοπτικό υλικό πινάκων με Homekit.
Από κάπου θέλω να ξεκινήσω.
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:54
Διακόπτες υπάρχουν διάφορες επιλογές.
Στον πίνακα σίγουρα θα μπορείς και εκεί να κάνεις κάτι, αλλά προσωπικά έχω ασχοληθεί μόνο με το θερμοσίφωνα που μου έχει λύσει τα χέρια.
Ότι θες εδώ είμαστε.
Τελευταία επεξεργασία από: michkal91, 10/01/2021 - 10:54
Δημοσίευση 10/01/2021 - 10:54
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 12
0 μέλη, 12 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες