Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

“Les Miserables” της Αpple και της iStorm Tsimiski.

• Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
241 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   Lellos

Lellos

iPH Enthousiast

• 493 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 17/01/2018 - 15:30

Η Ευρώπη σωστά εμμένει αλλά δεν είδα να υποχρεώνουν την Apple με κάποιον νόμο να δίνει διετη εγγύηση, αντιθέτως σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα σε παλιότερη συζήτηση μας, απλά το δέχεται η ίδια η Apple σχεδόν από την καλή της την καρδιά χωρίς να υπάρχει κάποιο σαφές νομοθετικό πλαίσιο η οδηγία. Αν κάνω κάποιο λάθος και δεν θυμάμαι σωστά, με συγχωρείς εκ των προτέρων. Εγώ πάντως βλέπω την ΕΕ να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο μόνο όταν είναι να εισπράξει φόρους όπως στην πρόσφατη περίπτωση με πρωταγωνιστή την εν λόγω εταιρεία κατά τα λοιπά μόνο θεωρία..

Έχεις μπερδευτεί κάπου. Δεν υπάρχει θέμα να την υποχρεώσουν, αυτή έχει συμμορφωθεί ( μη κοιτάς τι γίνεται εδώ σε μας, πήγε φίλος μου Γερμανία σε apple store στους 16 μήνες κινητό, του δώσανε αλλο και εφυγε, έτσι απλά.) 
Δεν υπάρχει οδηγία ή τίποτα άλλο. Είναι νόμος πλέον εδώ και πολλααααά χρόνια. 
Οι πωλητές λένε για την εμπορική εγγύηση του ενός έτους και σου αποκρύπτουν τη νομική σου εγγύηση ( αυτή δλδ που λέει ο νόμος ) που είναι δυο έτη.
Πλέον βέβαια θα υποχρεούνται να το λένε εξαρχής , μιας και η εμπορική εγγύηση περνάει σε δεύτερη μοίρα.
Στην Ευρώπη μονο για τη νομική εγγύηση σου λένε στο κατάστημα .

Τα εύσημα τα δίνουμε σε όλες τις android  εταιρίες που κατευθείαν σε ευρωπαϊκό έδαφος προσάρμοσαν την εμπορική τους εγγύηση στη νομική , ήτοι δύο χρόνια. Αυτό η apple αρνείται να το κάνει και συνεχίζει να δίνει εμπορική εγγύηση ενός έτους. Με αποτέλεσμα τα εδώ ξεφτέρια να σου αποκρύπτουν τα δύο έτη. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές εδώ μέσα. . 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#167   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 17/01/2018 - 15:43

Το παρακάτω θα το αναρτήσω και στο θεμα της εγγύσης. 

Με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, αλλάζει και ο νόμος του καταναλωτή.

Ειδικότερα , επειδή γινόταν μπέρδεμα με τους ορους εμπορικη και νομική εγύηση, πλέον ο πωλητης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να αναφέρει τη νομική εγγύηση, ήτοι 2 ΕΤΗ. 

Για πρώτη φορά στο ελληνικό δίκαιο - αν δεν κάνω λάθος - αναγράφεται η λέξη " εγγύηση". 

Καιρός ήταν να θεσμοθετηθούν τα αυτονόητα γιατί έχει παραγίνει το κακό με την κοροιδία

http://consumer.huaw.../gr/vipservice/

Σε πρόλαβε... :lol:

Το θέμα δεν είναι και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε το +++ αλλά οτι η Apple ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 2 έτη εγγύησης και σωστής εγγύησης και τρέχουν οι άνθρωποι με τους "εμπορικούς".

Άν θέλει κάποιος να πληρώσει άλλα 1-2-3-4 χρόνια Extra εγγύηση είναι δικαίωμα του.

Αλλά όχι να υποσκάπτουμε την κανονική εγγύηση λές και είναι φθηνές οι συσκευές της και να προωθεί το applecare+. Τόση απληστία κάνει μπάμ μπούμ απο χιλιόμετρα.

Είπαμε να γίνει εταιρεία του ΤΡΙΣ...αλλά όχι κι έτσι.

Nα έχω το δικαίωμα να διαλέξω ανάμεσα σε καινούρια ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ή να επισκευαστεί η συσκευή που έχω.

Όταν δίνω 1000 ++ ευρώ θέλω την ανάλογη αποκατάσταση της "επένδυσης" μου.

Δυστυχώς (για τους αγοραστές) ή ευτυχώς (για τους μετόχους) η Apple πουλάει επέκταση εγγύησης (από τις πρώτες που το έκαναν) και φαίνεται να της αποδίδει...οπότε δεν έχει λόγο να χαρίσει μια υπηρεσία που προσφέρει εφόσον δεν υποχρεούται να το κάνει...

Τελευταία επεξεργασία από: agnostos13, 17/01/2018 - 15:45

#168   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 17/01/2018 - 16:11

Αυτό η apple αρνείται να το κάνει και συνεχίζει να δίνει εμπορική εγγύηση ενός έτους. Με αποτέλεσμα τα εδώ ξεφτέρια να σου αποκρύπτουν τα δύο έτη. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές εδώ μέσα. . 

Έχουμε και ένα AppleCare να πουλήσουμε κύριε.

Αν είναι δυνατόν πχια.

* Όποιος δεν είχε ζήσει εποχές ΓερμανόArvato εδώ μέσα, δεν έχει ζήσει τίποτα.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#169   aska

aska

iPH newbie

• 41 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 17/01/2018 - 16:31

Δεν είμαι μέτοχος της αππλε και συνεπώς το εάν θα δικαιωθεί ο Κουκ με αφήνει αδιάφορο.
Επειδή όμως αναφέρεσαι στην μέρκ και πορσε να σου πω ότι όταν με το καλό την αποκτήσεις και χρειαστείς επισκευή ή οτιδήποτε άλλο θα έχεις αντίστοιχες αναμονές για ποιοτικό σέρβις.
Δυστυχώς η αππλε στον τομέα αυτόν οχι μόνο δεν παρέχει ποιοτικότερο του ανταγωνισμού σέρβις (που θα ήταν και το πιο λογικό λόγω τιμής και μπρανταρισματος) αλλά δεν παρέχει καθόλου... Τόσο απλά..

Φίλε σόρυ αλλά κάνεις λάθος . Αν πας ένα αυτοκίνητο σε μια αντιπροσωπεία σου αλλάζουν κατευθείαν όλο το εξάρτημα ενώ πχ μπορείς να πας σε έναν μεμονομένο μάστορα και να σου το επισκευάσει . Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι και από τις μπαταρίες πλέον βάζοντας εγκέφαλους βγάζουν χρήματα . Όλοι μας έχουμε ακούσει τις διαφορές σε μια αντιπροσωπεία απευθείας σε σχέση με έναν απλό μάστορα για το αυτοκίνητο . Το ίδιο είναι με όλα . Όλα πλέον τα δένουν έτσι ώστε να μην τα επισκευάζεις αλλά απλά να αλλάζεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερα components και να είναι καινούργια . Είχα AUDI και 2 φορές μέσα στην εγγύηση μου χάλασε το ταμπλό , σε μια ένδειξη . Μου το άλλαξαν 2 φορές όλο , και την τρίτη φορά μετά από 4 χρόνια πάλι πήγαν να μου το αλλάξουν όλο . Πήγα σε έναν τεχνίτη και μου το έφτιαξε με λίγα χρήματα . Αυτές είναι οι εταιρίες , κέρδος εξορισμού . Μακάρι να ήταν όπως το λες και έχεις δίκιο να κυνηγάς το καλύτερο για εσένα . Όλοι έτσι πρέπει . Απλά στα λέω όλα αυτά ότι δεν είναι η apple μόνο . 

Δεν είπα ότι μπαίνω στο χρηματιστήριο νέας Υόρκης κάθε μέρα να δω που πήγε η μετοχή της απλ , θεωρώ ότι συζητάνε εδώ κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται ένα κλικ παραπάνω και δεν είναι απλά ένα complaint chat . Αν όντως εδώ είμαστε κάποιοι αδιάφοροι για τα προιοντα τύποι και απλά συζητάμε το πρόβλημα μας γράψε λάθος . Εμένα προσωπικά με ενδιάφερει το brand . Μπορεί να είμαι λάθος αλλά έτσι είναι . 

Από περιέργεια και επειδή δεν γνωρίζω , η SAMSUNG πως λειτουργεί γενικά ; Έχει κανένας μια εμπειρία στο κομμάτι αυτό ;

#170   aska

aska

iPH newbie

• 41 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2018 - 16:37

Έχουμε και ένα AppleCare να πουλήσουμε κύριε.

Αν είναι δυνατόν πχια.

* Όποιος δεν είχε ζήσει εποχές ΓερμανόArvato εδώ μέσα, δεν έχει ζήσει τίποτα.

Το βασικό που παρέχει το applecare+ είναι η προστασία σε ζημιά με ευθύνη δικιά μας , δηλαδή το έσπασα , το πέταξα κλπ . Στον πρώτο χρόνο λοιπόν εάν πάθει κάτι το τηλέφωνο κ στο καλύπτει απλά η εγγύηση τότε δεν πληρώνεις έξτρα λεφτά . Επίσης γνωρίζετε ότι και πάλι πληρώνεις αντίτιμο για την αντικατάσταση οθόνης η τζαμιού από πίσω για τα οκτάρια η τα Χ . Όπως είπα είχα Macbook 17 και επειδή κάνω graphic intense δουλειές ξεφτίλισα την κάρτα , με δικιά μου ευθύνη κάποια στιγμή . 

Γενικά όποιος θέλει ένα piece of mind να πάρει μια συσκευή και να μην έχει άγχος στην χρήση το παίρνει . Κάποιοι ποιο έμπειροι κλπ δεν το παίρνουν ακόμη και στα κινητά . Εϊναι μια ασφάλεια περισσότερο θα έλεγα παρά εγγύηση . Σαφώς και στον δεύτερο χρόνο σου καλύπτει εννοείται και παραπάνω πράγματα . 

Η συζήτηση είναι ωραία και πολύ γράψατε και λεπτομέρειες που δεν γνώριζα προσωπικά . 

#171   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2018 - 16:47

Το βασικό που παρέχει το applecare+ είναι η προστασία σε ζημιά με ευθύνη δικιά μας , δηλαδή το έσπασα , το πέταξα κλπ . Στον πρώτο χρόνο λοιπόν εάν πάθει κάτι το τηλέφωνο κ στο καλύπτει απλά η εγγύηση τότε δεν πληρώνεις έξτρα λεφτά . Επίσης γνωρίζετε ότι και πάλι πληρώνεις αντίτιμο για την αντικατάσταση οθόνης η τζαμιού από πίσω για τα οκτάρια η τα Χ . Όπως είπα είχα Macbook 17 και επειδή κάνω graphic intense δουλειές ξεφτίλισα την κάρτα , με δικιά μου ευθύνη κάποια στιγμή . 

Γενικά όποιος θέλει ένα piece of mind να πάρει μια συσκευή και να μην έχει άγχος στην χρήση το παίρνει . Κάποιοι ποιο έμπειροι κλπ δεν το παίρνουν ακόμη και στα κινητά . Εϊναι μια ασφάλεια περισσότερο θα έλεγα παρά εγγύηση . Σαφώς και στον δεύτερο χρόνο σου καλύπτει εννοείται και παραπάνω πράγματα . 

Η συζήτηση είναι ωραία και πολύ γράψατε και λεπτομέρειες που δεν γνώριζα προσωπικά . 

Αυτό έλειπε εντός εγγύησης να πληρώνεις πάλι.

Είπες τη μαγική λέξη όμως. "Στον πρώτο χρόνο".

Επίσης για να είμαστε ακόμη πιο ακριβής, για να σου καλύψουν iPh απο AppleCare εδώ στα εξουσιοδοτημένα, θα πρέπει να το έχεις αγοράσει απο Apple Store.

Όπως ακόμα οτι το AppleCare δε καλύπτει το κόστος της ζημιάς εξ' ολοκλήρου σε κάποιες περίπτώσεις, όπου και πρέπει να καταβάλεις ένα επιπλέον ποσό.

Αλλά ναι. Κατά τα άλλα..

- "Πόσο γαμάτη αυτή η Apple που συνεχίζει να δίνει 1 χρόνο εγγύηση όμως?"

- "Ε ναι ρε μλκ. Είναι άποψη. Συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Χαράζει τη δική της πορεία όπως έκανε πάντα!!!11"

LG8ISzO.gif

#172   aska

aska

iPH newbie

• 41 μηνύματα

Δημοσίευση 17/01/2018 - 17:05

Επίσης για να είμαστε ακόμη πιο ακριβής, για να σου καλύψουν iPh απο AppleCare εδώ στα εξουσιοδοτημένα, θα πρέπει να το έχεις αγοράσει απο Apple Store.

Όπως ακόμα οτι το AppleCare δε καλύπτει το κόστος της ζημιάς εξ' ολοκλήρου σε κάποιες περίπτώσεις, όπου και πρέπει να καταβάλεις ένα επιπλέον ποσό.

Αλλά ναι. Κατά τα άλλα..

- "Ε ναι ρε μλκ. Είναι άποψη. Συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Χαράζει τη δική της πορεία όπως έκανε πάντα!!!11"

Μακάρι με αγώνες κλπ να αναγκάσουν τις εταιρίες να δίνουν εγγύηση 10 χρόνια... όσο όμως έχει το περιθώριο βάση νόμου μπορεί να αποφασίσει η κάθε εταιρία ότι θέλει . Όπως και ο πελάτης να πάει στην HUAWEI και να πάρει εκείνο που αλλάζουν parts . Αν όχι όλοι εδώ πάλι με τα iPhone στα χέρια :) .

Για την τελευταία παράγραφο είναι μια ποικιλία που λέει ότι κάποιοι είναι βλάκες , έτσι δείχνει σε εμένα τουλάχιστον . Δεν νομίζω ότι βοηθάει στην συζήτηση. 

Τελευταία επεξεργασία από: aska, 17/01/2018 - 17:07

#173   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 17/01/2018 - 18:04

Μακάρι με αγώνες κλπ να αναγκάσουν τις εταιρίες να δίνουν εγγύηση 10 χρόνια... όσο όμως έχει το περιθώριο βάση νόμου μπορεί να αποφασίσει η κάθε εταιρία ότι θέλει . Όπως και ο πελάτης να πάει στην HUAWEI και να πάρει εκείνο που αλλάζουν parts . Αν όχι όλοι εδώ πάλι με τα iPhone στα χέρια :) .

Για την τελευταία παράγραφο είναι μια ποικιλία που λέει ότι κάποιοι είναι βλάκες , έτσι δείχνει σε εμένα τουλάχιστον . Δεν νομίζω ότι βοηθάει στην συζήτηση.

Φίλε μου, κοιτά προς το Cupertino ...
Βλέπεις δράκους με τρομερές φωτιές να ξεκινούν απο εκεί για να κατακάψουν τον κόσμο ??

#174   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 17/01/2018 - 19:50

Αλλά ναι. Κατά τα άλλα..

hqdefault.jpg

Εγώ κάτι βλέπω πρός μεριά cupertino αλλά άν το πώ θα μου κάνει ban ο Νίκος και θα έχει δίκιο, οπότε δεν μιλάω.

zipper-mouth-face.png

Τελευταία επεξεργασία από: GRchris, 17/01/2018 - 19:53

#175   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 21/01/2018 - 20:06

https://www.macrumor...s-replacements/ ΝΙΚΗ

Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 21/01/2018 - 20:07

#176   GRchris

GRchris

iPH Addict

• 840 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 21/01/2018 - 20:28

Όταν διαβάζεις αυτό...

"Got a 6 PLUS sitting in a drawer with the TOUCH DISEASE IC issue. The phone was replaced twice by APPLE and still has the same issue - each replacement (paid to apple) has failed. May bring this device in for another swap to a 6S which is more sturdy and less prone to the IC issue..."

Το κράξιμο και η αντικειμενική κριτική αυτά πετυχαίνει. Είναι που το 6 plus δεν είχε προβλήματα. Το χειρότερο στο ιστορικό της Apple.

#177   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113590 μηνύματα

Δημοσίευση 21/01/2018 - 21:29

Κανένα δε συγκρίνεται με το "συλλεκτικό".-

Όταν είχε φτάσει να "μπλεδίζει"..

LG8ISzO.gif

#178   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9340 μηνύματα

Δημοσίευση 22/01/2018 - 01:04

Όταν διαβάζεις αυτό...

"Got a 6 PLUS sitting in a drawer with the TOUCH DISEASE IC issue. The phone was replaced twice by APPLE and still has the same issue - each replacement (paid to apple) has failed. May bring this device in for another swap to a 6S which is more sturdy and less prone to the IC issue..."

Το κράξιμο και η αντικειμενική κριτική αυτά πετυχαίνει. Είναι που το 6 plus δεν είχε προβλήματα. Το χειρότερο στο ιστορικό της Apple.

Όταν έχεις παράλογες απαιτήσεις είναι λογικό να σε κράζουν, όταν όμως έχεις δίκαιο που έχουν δίκαιο οι χρήστες του 6 plus τότε καλά κάνουν και φωνάζουν και διεκδικούν και κερδίζουν. Δικαιώθηκαν έστω και μετά από 3 χρόνια.

#179   Slacker

Slacker

Advanced Member

• 971 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8 Plus

Δημοσίευση 22/01/2018 - 01:23

Αν κατάλαβα καλά απλά θα πληρώνεις 180 και θα παίρνεις 6s Plus. Οκ καλύτερο αλλά όχι δεν το λες και Νίκη...

#180   realme

realme

iPH User

• 110 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 22/01/2018 - 20:26

Όταν διαβάζεις αυτό...

Ας το διαβάσουν τα μηλόπαιδα που με βγάλανε βασανιστή τηλεφώνου.ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΠΑ ΟΛΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ, ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες