Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω την έκρηξη σου.
Απαντάω γιατί αναφέρεσαι στην iStorm,όπου 2-3 ποστ πιο πίσω αναφέρθηκα και εγω.
Όλοι μας αλλάζουμε συσκευές σαν τα πουκάμισα και όλοι μας δουλεύουμε αυτό στο υπογράφω.Εχεις καταλάβει τι κομπίνα παίζει με το ΦΠΑ σε κάποια μαγαζιά από το Σκρουτζ;Διάβασε περί κυκλικής απάτης φπα,και γιατί τα μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν εν ριπή οφθαλμού.ΠΡΟΣΟΧΗ.δεν είναι όλα τα μαγαζιά έτσι.δεν θα τα βάλω όλα στο ίδιο τσουβάλι.υπαρχουν και τα τίμια νόμιμα καταστήματα.
Και πάμε στο παράδειγμα σου.Αυτο που ανέφερες όχι είναι απλα ράδιο αρβύλα,αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ανέκδοτο.Θα βρω αγγελία στο Ίντερνετ για κάποιο κινητο,και θα μου πει αυτός να πάω στο μαγαζί και να βάλω λεφτά κάποιου και μετά να βάλω αλλά λεφτά κάπου άλλου.ειναι ποτε δυνατόν;;;;;;θα τον διάολοστειλω και θα κοιτάξω παρακάτω.ειναι σαν να μου λες να αγοράσω από αγγελία που ζητάει πρώτα κατάθεση,και μετά αποστολή.
Από την άλλη εγω σου μιλάω με συγκεκριμένο παράδειγμα.αυριο το πρωί,μπες Skroutz,και παρε τα πρώτα 5 καταστήματα που έχουν διαθέσιμο ας πούμε το xs.ρωτα για διαθεσιμότητα και αν σου πουν διαθέσιμο και όλα εντάξει,στο τέλος πες τους ότι θες τιμολόγιο.αν από τα 5 καταστήματα δεχτεί το ένα θα είναι ευτύχημα.
Μην το κοιτάς σαν ιδιώτης. Δεν αγοράζουν όλοι σαν ιδιώτες κινητα.Υπάρχουν και οι εταιρείες που χρειάζονται τιμολόγια,και σε αυτό τα καταστήματα του Σκρουτζ παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι.
Συγνωμη φιλε μου αλλα για ποια εκρηξη μου μιλας ακριβως? Το ποστ μου ειναι δυο σελιδες πιο πισω σε περιπτωση που με μπερδεψες...
Μηπως μιλας για την δικη σου εκρηξη??
Παμε τωρα στο ραδιο αρβυλα παραδειγμα μου...
Καποιος σηκωνει αγγελια στο site , με ενδιαφερει η τιμη και του στελνω μηνυμα. Μου απανταει με τηλεφωνο και μιλαμε. Οποτε ξαναλεω , παω istorm Κολωνακιου , παιρνω τηλ τον ανθρωπο και τον δινω να μιλησει σε εναν υπαλληλο. Πληρωνω και παιρνω συσκευη και τιμολογιο με πολυ χαμηλη τιμη και μετα του στελνω φωτο το τιμολογιο (που ειναι στο ονομα του) καθως και 200 ευρω στην τραπεζα οπως ειχαμε συμφωνησει εξαρχης. Και παλι , ακομα κι ετσι μου ηρθε πολυ φθηνα.
ΔΕΝ ειναι παραδειγμα , ειναι η προηγουμενη μου αγορα. Αν θες προσωπικα να το διαπιστωσεις εχω και τα μηνυματα . Μπορω να σβησω ονοματα και τηλεφωνα ωστε να μην εκθεσω κανεναν αλλα γινεται παραυτα.
Τωρα αν ο αλλος δεν γουσταρει να πουλαει με τιμολογιο τι θα κανεις ?Θα τον κανεις ντα? Απλα τον διαγραφεις φιλε μου και τον αφηνεις να σβησει απο τον χαρτη μονος. Αφου στο Ελλαντα δεν λειτουργουν οι νομοι...
Οποτε παμε στο επιχειρημα μου που λεει απλα , ψαχτειτε πριν σκασετε τα λεφτακια σας...
Και εν τελη τα θελετε τα σκρουτζομαγαζα ή οχι??
Γιατι αν δεν τα θελετε μπορειτε να πατε στις μεγαλες αλυσιδες , να τα σκασετε και να ειμαστε ολοι ησυχοι.
Απο την αλλη παλι , δεν ρωταω ποσο νομιμο ειναι , αλλα ποσο ηθικο να χρησιμοποιει καποιος τιμολογιο για να αποφευγει τον ΦΠΑ οταν σαφεστατα δεν κανει την αγορα για την επιχειρηση αλλα εκμεταλλευεται απλα ενα παραθυρακι που υπαρχει ωστε να γλυτωσει λεφτα??
Θα μπορουσα να γραφω ατελειωτα αλλα θα παρεξηγηθω.
ΥΓ : Δεν ηταν εκρηξη...