Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 10 ψήφοι

Apple Pay για ελληνικές κάρτες μέσα στο 2019

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3178 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#2146   iMarilina

iMarilina

-

• 13499 μηνύματα
  • Twitter:@Ivory_Marilina
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:MarilinaTz

Δημοσίευση 07/07/2020 - 17:22

Τρομερά βολική, έχω περασμένες όλες τις κάρτες μου, κ τράπεζας κ prepaid, με ένα tap εναλλάσσεις οποία θες, κ φυσικά Apple pay

Σ ευχαριστώ πολύ! Περιμένω να έρθει σε καναδυό μέρες!

Sent from my iPad using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Whatsapp doc?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2147   stefanosgti

stefanosgti

iPH newbie

• 63 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 07/07/2020 - 18:29

Δυο περίπτερα στην καλλιθεα δεν δέχονται να πληρώσω με το κινητό η με το ρολόι.. μόνο κάρτα κανονικη. Όπως καταλαβαίνετε πήγα να τσακωθώ, δεν μου εξηγούσαν το λόγο. Ποτέ ξανά σε αυτά τα περίπτερα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#2148   DoSMaN

DoSMaN

iPH Contributor

• 925 μηνύματα
  • Twitter:@dosman_gr
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:VeZReVouLiS

Δημοσίευση 07/07/2020 - 19:24

Δυο περίπτερα στην καλλιθεα δεν δέχονται να πληρώσω με το κινητό η με το ρολόι.. μόνο κάρτα κανονικη. Όπως καταλαβαίνετε πήγα να τσακωθώ, δεν μου εξηγούσαν το λόγο. Ποτέ ξανά σε αυτά τα περίπτερα.

Προφανώς φοβούνται ότι έχεις κάνει κάποια "απάτη" και ξεγελάς τα μηχανάκια ότι πλήρωσες και ότι θα τους έρθει μπουγιουρντί από την τράπεζα και θα τα πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους...

Λογικά οι ίδιοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη...

Κάνε παράπονα στην τράπεζα που συνεργάζονται (αν ξέρεις ποια είναι)

#2149   nik75

nik75

iPH Elite Poster

• 3464 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 07/07/2020 - 20:09

Αφού μπήκε η viva ποιος ο λόγος για curve?

Απλά γιατί η viva είναι προπληρωμενη,άρα πρέπει να την φορτώνεις ενώ η curve συνδέει κατευθείαν τις κάρτες με την curve οπότε δε θέλει φόρτωμα χρημάτων
Το καλό λογικά με την viva είναι ότι δεν θα τρώει φυσιολογικά απορρηψη σε pos εθνικής όπως τρώνε άκυρα η curve και η revolut

#2150   josuts

josuts

iPH Member

• 330 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/07/2020 - 08:04

Καλημέρα.Επανερχομαι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Πηρα αυτό το νουμερο κ ένας εξυπηρετικος υπάλληλος ετρεξε το διαγνωστικο απομακρυσμένα κ μου ειπε ότι όλα είναι οκ.Του ανεφερα ότι εχω αλλαξει την πλατη.Ειπε ότι 1 στο εκατομυριο να φταιει η πλατη.Εβγαλα την καρτα κ την ξαναπερασα χθες κ μετα πηγα σε φαρμακειο αλλα κ παλι δεν δουλεψε.Το βραδυ τα εσβησα όλα κ εκατσα 2 ωρες να στησω το τηλεφωνο από την αρχη.Σημερα θα δοκιμασω κ παλι να δω αν δουλεψει

Εάν δεν κ σημερα τοτε δεν ξερω τι άλλο να κανω αφου από Απλ το τηλεφωνο μου είναι υγιεστατο!!

#2151   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 08/07/2020 - 09:21

Προφανώς φοβούνται ότι έχεις κάνει κάποια "απάτη" και ξεγελάς τα μηχανάκια ότι πλήρωσες και ότι θα τους έρθει μπουγιουρντί από την τράπεζα και θα τα πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους...

Λογικά οι ίδιοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη...

Κάνε παράπονα στην τράπεζα που συνεργάζονται (αν ξέρεις ποια είναι)

Η επίπεδη γη είναι παραλληλεπίπεδη ή οβάλ; Το έχουν λύσει αυτό άραγε;

#2152   PanosI

PanosI

iPH Addict

• 865 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 08/07/2020 - 09:55

Καλημέρα.Επανερχομαι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.Πηρα αυτό το νουμερο κ ένας εξυπηρετικος υπάλληλος ετρεξε το διαγνωστικο απομακρυσμένα κ μου ειπε ότι όλα είναι οκ.Του ανεφερα ότι εχω αλλαξει την πλατη.Ειπε ότι 1 στο εκατομυριο να φταιει η πλατη.Εβγαλα την καρτα κ την ξαναπερασα χθες κ μετα πηγα σε φαρμακειο αλλα κ παλι δεν δουλεψε.Το βραδυ τα εσβησα όλα κ εκατσα 2 ωρες να στησω το τηλεφωνο από την αρχη.Σημερα θα δοκιμασω κ παλι να δω αν δουλεψει

Εάν δεν κ σημερα τοτε δεν ξερω τι άλλο να κανω αφου από Απλ το τηλεφωνο μου είναι υγιεστατο!!

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βασανίζεσαι τόσο πολύ και δεν ψάχνεις να βρεις ένα NFC tag για να διαπιστώσεις αμέσως αν το διαβάζει ή όχι.

#2153   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα
  • Twitter:@iceage_2609
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 08/07/2020 - 10:23

Η επίπεδη γη είναι παραλληλεπίπεδη ή οβάλ; Το έχουν λύσει αυτό άραγε;

Μια καταγγελία στο συνηγορο του καταναλωτη ισως βοηθούσε σε τέτοιες περιπτώσεις ;

http://www.synigoros...i.gr/index.html

Sent from my iPhoneXS using Tapatalk Pro

#2154   astalavista

astalavista

iPH Enthousiast

• 357 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:26

Μια καταγγελία στο συνηγορο του καταναλωτη ισως βοηθούσε σε τέτοιες περιπτώσεις ;

http://www.synigoros...i.gr/index.html

Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί συναλλαγή αν νομίζει ότι μπορεί να ειναι απάτη. Επίσης κανένας απο σας δεν σκέφτεται ότι ο έμπορος μπορεί να νομίζει ότι η προμήθεια με το αππλ πεϊ μπορεί να ειναι μεγαλύτερη γι αυτόν.

μην τα παίρνεται όλα δεδομένα. Για να ρολαρουν οι κάρτες κάποιοι πληρώνουν απο την τσέπη τους.

οι μπίζνες κάρτες ας πούμε έχουν μεγαλύτερη προμήθεια για τον έμπορο απο ότι οι κανονικές.

ο συνήγορος του καταναλωτή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.

αλλα εσυ επιφανειακά σκεπτομενε φίλε το τερματίζεις αμέσως.....

Τελευταία επεξεργασία από: astalavista, 08/07/2020 - 11:27

#2155   tsitadim

tsitadim

iPH Elite Poster

• 2263 μηνύματα
  • Twitter:@tsitadim
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:33

Ποτέ δεν με ενδιέφερε τι θα πληρώσει ο έμπορος από τη συναλλαγή. Μόνο στην Ελλάδα ασχολούμαστε ως καταναλωτές με το τι θα πληρώσει. Ας πήγαιναν καμία 10αρια άτομα με κινητό να πληρώσουν και θα σου πω αν το δεχόταν ή όχι. Εμείς τους χαλάμε και απαιτούν αντί να παρακαλάνε. Την μία δεν δουλεύει το μηχάνημα, την απλή χαντακωμένο, όλα για να παίρνουν ρευστό.

#2156   GeorgiosL

GeorgiosL

iPH Contributor

• 1477 μηνύματα

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:49

Δεν ισχύει αυτό που λές φίλε. 

Ο έμπορος και ο κάθε έμπορος, δεν μπορεί "να νομίζει". Είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τους τρόπους συναλλαγής, τι επιτρέπεται, τι δεν επιτρέπεται και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ως προς τους τρόπους πληρωμής καθώς και με ποιες περιπτώσεις συνήθως γίνονται απάτες. Είναι δική του ευθύνη να γνωρίζει, είτε είναι περίπτερο είτε η cosmote ή ίδια. 

Εφόσον έχεις POS επιβάλλεται να γνωρίζεις και όλους τους τρόπους πληρωμής. Δεν υπάρχει το σκεπτικό "νομίζω θα είχε παραπάνω χρεώσεις αν χρησιμοποιούσα το Apple Pay, το Google Pay ή οτι άλλο". Εξ άλλου η ίδια η τράπεζα (Alpha Bank) το προωθεί για ανέπαφες και ΑΣΦΑΛΕΙΣ συναλλαγές. Εννοείται πως είναι υποχρέωση και της τράπεζας να ενημερώνει τους εμπόρους για το νεο τρόπο πληρωμής (στην παρούσα για το Apple Pay). Δεν υπάρχει καμία άλλη δικαιολογία ή ελαφρυντικό σε αυτό. Από τη στιγμή που κάποιος χρησιμοποιεί POS για να δέχεται πληρωμές, πρέπει να γίνεται comply με τους τρόπους πληρωμής που δέχονται τα POS.

Η δικαιολογία "φοβάμαι να δεχτώ πληρωμή από το τηλέφωνο" είναι σκεπτικό σπηλιάς. Έχω δει πολλούς ηλικιωμένους εμπόρους να γνωρίζουν καλά τι σημαίνει πληρωμή με τηλέφωνο και είναι καθαρά θέμα ενημέρωσης. Οι άνθρωποι ήξεραν, είχαν ενημερωθεί. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι.  

Τα ποσοστά χρήσης των καρτών που βαρύνουν τους εμπόρους υπάρχουν παντού οπότε οι κάρτες ρολάρουν έτσι κι αλλιώς παγκοσμίως με τους ίδιους τρόπους για όλους. Όλοι οι έμποροι το γνωρίζουν αυτό. Δεν μας κάνουν χάρη που παίρνουν τις κάρτες μας. Είναι υποχρεωτικό αν εγώ θέλω να πληρώσω έτσι. 

Ο έμπορος μπορεί να αρνηθεί συναλλαγή αν νομίζει ότι μπορεί να ειναι απάτη. Επίσης κανένας απο σας δεν σκέφτεται ότι ο έμπορος μπορεί να νομίζει ότι η προμήθεια με το αππλ πεϊ μπορεί να ειναι μεγαλύτερη γι αυτόν.

μην τα παίρνεται όλα δεδομένα. Για να ρολαρουν οι κάρτες κάποιοι πληρώνουν απο την τσέπη τους.

οι μπίζνες κάρτες ας πούμε έχουν μεγαλύτερη προμήθεια για τον έμπορο απο ότι οι κανονικές.

Τελευταία επεξεργασία από: GeorgiosL, 08/07/2020 - 11:51

#2157   astalavista

astalavista

iPH Enthousiast

• 357 μηνύματα

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:51

Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί αυτή η προμήθεια κυλάει σε σένα μετον ένα η τον άλλο τρόπο.

φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί υπάρχει γενική αδιαφορία. Και κανείς δεν φανταζόταν πως το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ειναι κομμένο και ραμμένο στον έλληνα.

#2158   astalavista

astalavista

iPH Enthousiast

• 357 μηνύματα

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:56

Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει γιατί αυτή η προμήθεια κυλάει σε σένα μετον ένα η τον άλλο τρόπο.

φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί υπάρχει γενική αδιαφορία. Και κανείς δεν φανταζόταν πως το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ειναι κομμένο και ραμμένο στον έλληνα.

#2159   astalavista

astalavista

iPH Enthousiast

• 357 μηνύματα

Δημοσίευση 08/07/2020 - 11:59

Δεν ισχύει αυτό που λές φίλε. 

Ο έμπορος και ο κάθε έμπορος, δεν μπορεί "να νομίζει". Είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τους τρόπους συναλλαγής, τι επιτρέπεται, τι δεν επιτρέπεται και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του ως προς τους τρόπους πληρωμής καθώς και με ποιες περιπτώσεις συνήθως γίνονται απάτες. Είναι δική του ευθύνη να γνωρίζει, είτε είναι περίπτερο είτε η cosmote ή ίδια. 

Εφόσον έχεις POS επιβάλλεται να γνωρίζεις και όλους τους τρόπους πληρωμής. Δεν υπάρχει το σκεπτικό "νομίζω θα είχε παραπάνω χρεώσεις αν χρησιμοποιούσα το Apple Pay, το Google Pay ή οτι άλλο". Εξ άλλου η ίδια η τράπεζα (Alpha Bank) το προωθεί για ανέπαφες και ΑΣΦΑΛΕΙΣ συναλλαγές. Εννοείται πως είναι υποχρέωση και της τράπεζας να ενημερώνει τους εμπόρους για το νεο τρόπο πληρωμής (στην παρούσα για το Apple Pay). Δεν υπάρχει καμία άλλη δικαιολογία ή ελαφρυντικό σε αυτό. Από τη στιγμή που κάποιος χρησιμοποιεί POS για να δέχεται πληρωμές, πρέπει να γίνεται comply με τους τρόπους πληρωμής που δέχονται τα POS.

Η δικαιολογία "φοβάμαι να δεχτώ πληρωμή από το τηλέφωνο" είναι σκεπτικό σπηλιάς. Έχω δει πολλούς ηλικιωμένους εμπόρους να γνωρίζουν καλά τι σημαίνει πληρωμή με τηλέφωνο και είναι καθαρά θέμα ενημέρωσης. Οι άνθρωποι ήξεραν, είχαν ενημερωθεί. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι.  

Τα ποσοστά χρήσης των καρτών που βαρύνουν τους εμπόρους υπάρχουν παντού οπότε οι κάρτες ρολάρουν έτσι κι αλλιώς παγκοσμίως με τους ίδιους τρόπους για όλους. Όλοι οι έμποροι το γνωρίζουν αυτό. Δεν μας κάνουν χάρη που παίρνουν τις κάρτες μας. Είναι υποχρεωτικό αν εγώ θέλω να πληρώσω έτσι. 

Ότι πιεις.

#2160   iceage2609

iceage2609

iPH Addict

• 873 μηνύματα
  • Twitter:@iceage_2609
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 08/07/2020 - 12:06

Φίλε δεν τερματίζω τπτ. Τον χαρακτηρισμό περι επιφανειακής σκέψης των πραγματων δν τον σχολιάζω κ στον επιστρέφω γτ εδω δεν εξυπηρετώ καμία ομάδα, ούτε κάνω το δικηγόρο καμίας, είμαι καταναλωτής,δινω το νόμιμο μέσο μου κ θέλω να πληρώσω.

Εαν θεωρει ο εμπορος οτι είναι απάτη μπορει να αρνηθει ,αντε ας πούμε ότι είναι κ έτσι.
Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί για οποιαδήποτε μορφη πληρωμής ή συναλλαγης είναι καινούργια.Γιαυτό οφείλει να ενημερωθεί να ξερει μετα απο καποιες ημέρες ή εύλογου χρονικού διαστήματος οτι είναι αποδεκτος ο τρόπος πληρωμης κ να συμμορφωθει. Ευτυχως δν θεωρει απατη να πάρει μετρητα γτ δν θα είχαμε με τι να τον πληρώσουμε.

Εαν πληρωνουν καποιοι απο την τσεπη τους δεν ειναι θέμα δικό μου, να κανουν τα παράπονά τους εκεί που πρέπει. Εαν ο καθένας που πληρωνει ή δν πληρώνεται με φταίξιμο άλλων,εξυπηρετούσε όπως νομίζει αυτός τότε καθημερινα οι μισες συναλλαγες δν θα τελειώνανε.

Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου εαν εχουν μεγαλύτερη προμήθεια οι μπιζνες κάρτες,πραγματικα όμως.Μονο στην Ελλάδα κουβεντιάζουμε τετοια θέματα.
Μπορείς να πας στο σύλλογο σου,των εμπόρων και να κανεις τα παράπονά σου στο κράτος κ για να είμαι κ ειλικρινής για τις προμήθειες θα είναι δίκαιο κ το έχω ξαναγράψει.Δεν σου φταίει όμως ο καταναλωτής.Βγάλε τον πόνο σου, τον δικαιολογημένο κάπου αλλού.
Είναι θεμα εμπορου κ τράπεζας.Φώναξε εκει.Ολοι μας άδικες εισφορες δίνουμε.Κ οι δικες μας κυλανε σε άλλους αλλά δν βλέπω κανέναν να νοιάζεται.Ομοίως γιαυτο φτάσαμε εκει,γτ δεν νοιάστηκαν άλλοι πιο πριν με την ίδια λογική.Εαν ειναι αυτο λογική.

Τον συνήγορο του καταναλωτη τον εβαλα σαν ερωτηση εαν μπορει να κανει κατι σε περιπτωση που καποιος πεισματικα αρνειτε να δεχθει μια νομιμη πληρωμη εγκεκριμένη απο το κρατος.
Εαν δν μπορεί να κάνει τπτ δν το ξέρω αλλα δν εχω λόγο να πω το αντίθετο,σιγουρα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα θα πρεπει να δικαιολογήσει γτ δν δεχεται την πληρωμη.Ποιος φορέας ειναι ο αρμοδιος ή αν υπάρχει ας το ορισει το κράτος.
Η απαντηση κ το ύφος δν υπηρχε καμια διάθεση να είναι προσωπική απλα σε καποια σημεια συναδει με τον χαρακτηρισμο που εκανες.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 21