Και οι 2 τράπεζες που ανέφερα έχουν το δικό τους πρόγραμμα, yellows & go4more, χωρίς ετήσια συνδρομή. Πάντως κατέβασα το app (iphone 12 ,ios 14.2), κολλάει στο password του ebanking account που δημιουργεί, "πρόβλημα...δοκιμάστε αργότερα"
Το επιχείρημα ήταν «ναι οκ, Apple Pay, αλλά 12€ το χρόνο».
Με το κατά τα άλλα αχρείαστο πρόγραμμα επιβράβευσης των τραπεζών οι συνδρομές εξαφανίζονται. Και προφανώς συνδρομές έχουν όλες οι τράπεζες, είτε άμεσες είτε έμμεσες. Επίσης προφανώς είτε σου λένε μαζεύεις πόντους είτε σου λένε μαζεύεις ευρώ το κέρδος πάνω κάτω ίδιο είναι. Marketing, είναι απλό. Δεν υπάρχει μόνο το τηλεφωνικό καρτέλ.
Το θέμα είναι πιο χρώμα logo τράπεζας σου αρέσει, σε ποιο υποκατάστημα έχεις γνωστούς υπαλλήλους, ποιο είναι πιο κοντά σου και σε εξυπηρετεί.
Η μόνη διαφορά που βλέπω εγώ είναι ότι η Alpha παραμένει η μόνη με Apple Pay, και έχει περάσει καιρός, και με το πιο πλήρες internet banking. Η Πειραιώς πριν 10+ χρόνια είχε ξεκινήσει δυνατά, αλλά μάλλον εκεί έμεινε και δυστυχώς απ ότι φαίνεται και εκεί θα μείνει.
Υπάρχουν και οι χρεωστικές Visa και MasterCard που δεν είναι Bonus και δεν έχουν καθόλου συνδρομή. Δεν είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς αυτές των Bonus.
Με τις Bonus έχεις δωρεάν την υπηρεσία ειδοποιήσεων (η Πειραιώς μου τη χρεώνει 24€ νομίζω ; ) και σχεδόν πληρώνεις τη συνδρομή με τους πόντους «καλωσορίσματος» [emoji2961]...
Όλα σχετικά είναι. Ποια είναι πιο ακριβή κάρτα τώρα ;
Τελευταία επεξεργασία από: DiS, 05/12/2020 - 18:35