Το 'χουμε γράψει πολλές φορές, τι είναι ακόμα μια.
Κάνοντας κάποιος OTA/Update όλες οι αλλαγές περνάνε "απο πάνω".
Με Restore (που είναι και το ιδανικό), έχουμε καθαρή εγκατάσταση απο την αρχή.
Προφανώς και γίνεται επ. του Backup μετά.
Δεν είναι κάποια "μαγική", αποκλειστική ιδιότητα του iOS, έτσι συμπεριφέρονται όλα τα λειτουργικά συστήματα.
Νικόλα σαφώς και είναι μαγική αποκλειστικότητα ... Υπάρχει σε κάποια επίσημη οδηγία της εταιρείας όλο αυτό ; Φυσικά όχι !
Γεννήθηκε σαν οδηγία μέσα στα φόρουμ που προσπαθούσαν να λύσουν (υπαρκτά) προβλήματα μετά από updates που έβγαλαν θεματάκια .
Στο θέμα μας λοιπόν δεν θεωρώ λάθος την διαδικασία που περιγράφεις , αλλά λέω πως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι . Λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω όλο τον πλανήτη συνεχώς και το τηλέφωνο είναι εργαλείο δουλειάς . Αλίμονο μου εάν έπρεπε (ειδικά με το iOS 13 ) να κάνω επαναφορά κτλ κάθε φορά που πέρναγα τις αναβαθμίσεις ... Καταρχάς δεν έχω παντού Ίντερνετ και σαφώς δεν χρησιμοποιώ το iTunes για backup που ακόμα και σήμερα (10 χρόνια μετά ) μου μοιάζει κβαντική μηχανική ο χειρισμός του ...
Και δεν είμαι άσχετος , τεχνικός τηλεπικοινωνιών και navigation πλοίων είμαι ! Έλεος δηλαδή !
Επίσης άντε και έκανα τις ρημαδες τις επαναφορες ... Η ηλεκτρονική σιμ θα χανόταν ;
Για να κλείσω , Τα ΟΤΑ (over the air ) updates θα έπρεπε να είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεται . Όχι backup - update -επαναφορά - restore .
Με όλο το σεβασμό ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν έχει να κάνει με σένα η αντίδραση μου αλλά με την λογική των αναβαθμίσεων