Καταρχάς ευχαριστώ!
Έχω σκεφτεί το θέμα μπαταρίας. Δεν έχω φορέσει ποτέ βράδυ στον ύπνο μου, και ούτε πρόκειται! Αισθάνομαι σα να κοιμάμαι με βατραχοπέδιλα!
Τρέξιμο, ποδήλατο και θαλάσσιο καγιάκ.
Για το τρέξιμο οι απαιτήσεις είναι οι κλασσικές υποθέτω. Να κάνει καταγραφή απόστασης, χρόνων, να μπορεί να βγάλει κάποια στατιστικά κλίσεων και να το ρίξει σε ένα χάρτη. Με προβλημάτισε αυτό που είπες για τους παλμούς. Μπορείς να βάλεις ένα ενδεικτικό screenshoot? Σου δείχνει υποθέτω live στοιχεία για να προσαρμόζεις τον ρυθμό σου ανάλογα με το σε ποιο εύρος παλμών θες να κινηθείς, σωστά? Έχει επίσης κάποιο αλγόριθμό να υπολογίζει vo2 max?
Στο ποδήλατο οι απαιτήσεις είναι πρακτικά μηδενικές καθώς γίνεται συνήθως σε βουνό. Περισσότερο με νοιάζει η καταγραφή της διαδρομής αν και πλέον χρησιμοποιώ το Wikiloc και αυτό.
Τώρα για το καγιάκ θα βόλευε να έχει καταρχάς app! Τα υπόλοιπα είναι παρόμοια με το τρέξιμο. Είναι αδιάβροχο υποθέτω, δεν έχει θέμα να βραχει. Δυνατότητα πλοήγησης μέσω του ρολογιού υπάρχει? θα βόλευε αρκετά.
Αν χρησιμοποιείς την default εφαρμογή της Apple για workouts τότε όχι, δεν έχει την δυνατότητα για heart rate zones. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν 3rd party εφαρμογές, αλλά επειδή δεν με ενδιέφερε ποτέ δεν το έχω ψάξει.
Όταν τελειώσεις ένα workout σου δείχνει summary όπως στο screenshot. Αν είναι τρέξιμο/περπάτημα/hiking κλπ δείχνει κι άλλες πληροφορίες, όπως elevation gain, pace, cadence, splits ανα χλμ, χάρτη διαδρομής με χρωματική διαβάθμιση βάσει του pace, κλπ. Το συγκεκριμένο που έβαλα εδώ είναι από προπόνηση crossfit. Αν δεις το graph για τους παλμούς, δεν είναι μια συνεχόμενη γραμμή αλλά έχει κενά γιατί λόγω της κίνησης των χεριών στο Crossfit μπορεί να «χάνει» μετρήσεις (σε άλλα workout που είναι τρέξιμο είναι πιο «συνεχής» η μέτρηση). Το πρόβλημα που έγραψα πιο πάνω είναι ότι πχ δεν μπορώ να καταλάβω τι παλμούς είχα στο 17:48. Είναι αδύνατον να βρω το 17:48 σε ποιο σημείο του οριζόντιου άξονα είναι και επίσης τι παλμούς θα είχα γιατί δεν έχει διαβάθμιση στον κάθετο άξονα. Εναλλακτικά, μπορώ να πάω στο Apple health και να δω αναλυτικά ανα 2-3 δευτερόλεπτα στα logs, αλλά εγώ το θέλω σε graph...
Ένα καλό που έχει πάντως είναι ότι μπορείς να κάνεις scroll δεξιά στο γράφημα (αν δεις έχει δυο κουκκίδες) και σου δείχνει το recovery heart rate graph, δηλαδή πόσο γρήγορα πέφτουν οι παλμοί σου μετά την προπόνηση μέχρι και 3 λεπτά μετά (όσο πιο καλή η φυσική σου κατάσταση τόσο πιο γρήγορα πέφτουν)
Τελευταία επεξεργασία από: marian, 22/02/2021 - 17:39