Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 9 ψήφοι

Τα πρώτα iPhone 12 Pro/Pro Max - Εντυπώσεις

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2525 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1336   manwlis77

manwlis77

iPH Elite Poster

• 2729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/12/2020 - 09:34

Τόσο μικρό είναι ;εγώ είμαι κάτοχος iPhone 6

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμένα πολύ μικρο μου φάνηκε ίσως γιατί έχω μάθει σε πιο μεγάλη οθόνη

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1337   soniasim

soniasim

iPH Contributor

• 1498 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 15/12/2020 - 10:00

Καλημέρα σας και καλό ΣΚ!

Με αφορμή την έλευση του ProRaw επίσημα, ξύπνησα σήμερα με πεντακάθαρη ατμόσφαιρα στο χωριό και βρήκα την ευκαιρία να κάνω μία γρήγορη σύγκριση σε συνθήκες μέρας.

Τράβηξα μία Raw photo με το Lightroom app και μία ProRaw με το Camera app.

Δούλεψα το ProRaw αρχείο και έκανα copy τα ίδια settings στο κλασσικό Raw, για να είναι δίκαιη η σύγκριση.

Έχω επισυνάψει τα δύο exported tiff που προέκυψαν, στη μέγιστη δυνατή διάσταση και χωρίς καθόλου compression.

Η αρχική μου εντύπωση είναι πως σε συνθήκες μέρας τα πάει καλύτερα σε σχέση με νυχτερινές συνθήκες, αλλά και πάλι θέλει δουλίτσα... Βλέπω λεπτομέρειες που με ενοχλούν, όπως πχ τα περιγράμματα των δέντρων στο βουνό και φυσικά η υπερβολική μείωση θορύβου, όταν κάνεις full zoom, θυσιάζει λεπτομέρεια.

Αφού το δουλεύουν ακόμα όμως, είμαστε σε καλό δρόμο.

https://we.tl/t-6PGivnJtfV

Τελευταία επεξεργασία από: soniasim, 15/12/2020 - 10:01

#1338   vagelisvl

vagelisvl

iPH User

• 118 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 15/12/2020 - 10:08

Καλησπερα με ενδιαφερει το 12 mini,πως τα πάει από μπαταρία;

Άψογο ειναι, το έχω 2 εβδομάδες. Η μπαταρία στο τέλος της ημέρας ειναι στο 20% με αρκετή χρήση και δεδομένα ανοιχτά συνέχεια. Στο χέρι ειναι οτι πιο άνετο έχω πιάσει ακόμα και με θήκη ...πρώην κάτοχος  xs max και τελευταία 11 pro το οποίο δεν θα άλλαζα αν δεν είχε βγεί το Mini. Ταχύτητες- κάμερες κλπ δεν λέω τίποτα ίδιο με το 12 ειναι!

Τελευταία επεξεργασία από: vagelisvl, 15/12/2020 - 10:09

#1339   soniasim

soniasim

iPH Contributor

• 1498 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 10:25

Πολύ πλάκα, μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε ΣΚ, τα καλά της καραντίνας, μη δίνετε σημασία [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

#1340   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113592 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 15/12/2020 - 13:33

Με αφορμή την έλευση του ProRaw επίσημα, ξύπνησα σήμερα με πεντακάθαρη ατμόσφαιρα στο χωριό και βρήκα την ευκαιρία να κάνω μία γρήγορη σύγκριση σε συνθήκες μέρας.

Δούλεψα το ProRaw αρχείο και έκανα copy τα ίδια settings στο κλασσικό Raw, για να είναι δίκαιη η σύγκριση.

Έχω επισυνάψει τα δύο exported tiff που προέκυψαν, στη μέγιστη δυνατή διάσταση και χωρίς καθόλου compression.

Η αρχική μου εντύπωση είναι πως σε συνθήκες μέρας τα πάει καλύτερα σε σχέση με νυχτερινές συνθήκες, αλλά και πάλι θέλει δουλίτσα... Βλέπω λεπτομέρειες που με ενοχλούν, όπως πχ τα περιγράμματα των δέντρων στο βουνό και φυσικά η υπερβολική μείωση θορύβου, όταν κάνεις full zoom, θυσιάζει λεπτομέρεια.

Πολύ πλάκα, μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε ΣΚ, τα καλά της καραντίνας, μη δίνετε σημασία [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Εδώ δεν έχουμε καταλάβει πως την άλλη βδομάδα είναι χριστούγεννα..

Thnx για τις φώτο.

Εκεί που πρέπει όντως να κάνει διαφορά με το Editing είναι στα λευκά νομίζω.

Ακριβώς λόγω μέρας με έντονο φωτισμό.

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#1341   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 14:54

δεν είναι σωστό να κανείς ίδια επεξεργασία....
Το κάθε αρχείο έχει τις ιδιαιτερότητες του, όποτε θέλει άλλη μεταχείριση.

Ξαναδοκιμασε με τις βέλτιστες για το καθένα.

#1342   soniasim

soniasim

iPH Contributor

• 1498 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 15:01

Εδώ δεν έχουμε καταλάβει πως την άλλη βδομάδα είναι χριστούγεννα..

Thnx για τις φώτο.

Εκεί που πρέπει όντως να κάνει διαφορά με το Editing είναι στα λευκά νομίζω.

Ακριβώς λόγω μέρας με έντονο φωτισμό.

Ισχύει! Γενικώς ενώ φωτιστικά και χρωματικά γίνεται καλή δουλίτσα, στις λεπτομέρειες το χάνει λίγο. Δες πιο κάτω, παραθέτω και από άλλη οπτική γωνία original αρχεία, αυτή τη φορά. Έχει πολύ πληροφορία το συγκεκριμένο σημείο, οπότε είναι ιδανικό για "μελέτη".

δεν είναι σωστό να κανείς ίδια επεξεργασία....
Το κάθε αρχείο έχει τις ιδιαιτερότητες του, όποτε θέλει άλλη μεταχείριση.

Ξαναδοκιμασε με τις βέλτιστες για το καθένα.

Δεν έχεις άδικο... Γι'αυτό ακριβώς, μόλις ανέβασα 3 αρχεία σε original μορφή, για να τα δει ή ακόμη και να τα δουλέψει κάποιος αν θέλει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Γιατί όπως και να'χει το πώς πρέπει να γίνει το ρετούς είναι και υποκειμενικό...

Έβαλα και το αντίστοιχο jpeg όπως ακριβώς το έβγαλε το Camera app την ίδια στιγμή, να υπάρχει μια σύγκριση και με αυτό.

Εδώ τα αρχεία:

https://we.tl/t-lI76PUdYce

#1343   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 15:02

Ευχαριστούμε.... θα τα δω σε λίγο.

#1344   toxotis70

toxotis70

iPH Contributor

• 973 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 15:25

απο το λιγο που ειδα στο Lightroom στον υπολογιστη, για ημερα οπως αυτη που εβαλες, δεν αξιζει και πολυ ν ασχοληθεις.

Ειναι ηδη πολυ καλο το αρχικο jpg.

Ισως λιγο saturation + contrast να θελει και ειναι αψογο.

Το RAW (στο δειγμα αυτο τουλαχιστον) , δεν θελει καθολου sharpness kai noise reduction στο LR,  χαλαει τις υφες και το extra sharpness προσθετει hallooing.

Οποτε το RAW μονο για λιγο δουλεμα με sat/contrast Κι αυτο και φυσικα την εκθεση που εχεις ελαχιστα παραπανω δυναμικη περιοχη.

Προσωπικα , για ημερα δεν θα ασχολιομουν και τοσο.

Αν μπορεσεις βαλε και κανα βραδυνο/απογευματινο (οχι σκοταδια κλπ)... νορμαλ πρραγματα.

ΥΓ... το αρχειο του LR εχει πιο πολυ θορυβο , που δεν φευγει ευκολα (χωρις να χασεις σε λεπτομερεια).

Τελευταία επεξεργασία από: toxotis70, 15/12/2020 - 15:34

#1345   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113592 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 16:38

Ισχύει! Γενικώς ενώ φωτιστικά και χρωματικά γίνεται καλή δουλίτσα, στις λεπτομέρειες το χάνει λίγο. Δες πιο κάτω, παραθέτω και από άλλη οπτική γωνία original αρχεία, αυτή τη φορά. Έχει πολύ πληροφορία το συγκεκριμένο σημείο, οπότε είναι ιδανικό για "μελέτη". Δεν έχεις άδικο... Γι'αυτό ακριβώς, μόλις ανέβασα 3 αρχεία σε original μορφή, για να τα δει ή ακόμη και να τα δουλέψει κάποιος αν θέλει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Γιατί όπως και να'χει το πώς πρέπει να γίνει το ρετούς είναι και υποκειμενικό...
Έβαλα και το αντίστοιχο jpeg όπως ακριβώς το έβγαλε το Camera app την ίδια στιγμή, να υπάρχει μια σύγκριση και με αυτό.
Εδώ τα αρχεία:https://we.tl/t-lI76PUdYce

Και ‘γω τρομερές διαφορές δε βρίσκω, που να πεις πως κάνει τη τρελή διαφορά.

Μπορώ να πω πως τα αρχικά Textures χωρίς τη χρήση του μου αρέσουν περισσότερο.

Συμπαθητικό για την ώρα.

LG8ISzO.gif

#1346   nivos

nivos

iPH newbie

• 21 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 17:00

Καλησπέρα παιδιά!! Ξέρει κανείς στο 12 pro max πως ρυθμίζεται η ένταση στο ξυπνητήρι δίχως να επηρεάζεται η ένταση στον ήχο κλήσης; Ευχαριστώ.

#1347   soniasim

soniasim

iPH Contributor

• 1498 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2020 - 19:40

απο το λιγο που ειδα στο Lightroom στον υπολογιστη, για ημερα οπως αυτη που εβαλες, δεν αξιζει και πολυ ν ασχοληθεις.
Ειναι ηδη πολυ καλο το αρχικο jpg.

Ισως λιγο saturation + contrast να θελει και ειναι αψογο.

Το RAW (στο δειγμα αυτο τουλαχιστον) , δεν θελει καθολου sharpness kai noise reduction στο LR, χαλαει τις υφες και το extra sharpness προσθετει hallooing.

Οποτε το RAW μονο για λιγο δουλεμα με sat/contrast Κι αυτο και φυσικα την εκθεση που εχεις ελαχιστα παραπανω δυναμικη περιοχη.

Προσωπικα , για ημερα δεν θα ασχολιομουν και τοσο.

Αν μπορεσεις βαλε και κανα βραδυνο/απογευματινο (οχι σκοταδια κλπ)... νορμαλ πρραγματα.

ΥΓ... το αρχειο του LR εχει πιο πολυ θορυβο , που δεν φευγει ευκολα (χωρις να χασεις σε λεπτομερεια).

Και ‘γω τρομερές διαφορές δε βρίσκω, που να πεις πως κάνει τη τρελή διαφορά.

Μπορώ να πω πως τα αρχικά Textures χωρίς τη χρήση του μου αρέσουν περισσότερο.

Συμπαθητικό για την ώρα.

Σε γενικές γραμμές είναι όντως συμπαθητικό!

Έκανα κι άλλες δοκιμές στο ίδιο σημείο, μέχρι που νύχτωσε.

Έχω τραβήξει απόγευμα, σούρουπο με λίγο φως και έβγαλα και δύο Nightmode, μία Jpeg και μία Raw, για να δούμε τι παραπάνω μπορεί να δώσει το Raw σε τόσο σκοτεινές συνθήκες:

https://we.tl/t-k7CAumOlD3

Τελευταία επεξεργασία από: soniasim, 15/12/2020 - 19:42

#1348   Lellos

Lellos

iPH Enthousiast

• 493 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 15/12/2020 - 23:55

Ισχύει! Γενικώς ενώ φωτιστικά και χρωματικά γίνεται καλή δουλίτσα, στις λεπτομέρειες το χάνει λίγο. Δες πιο κάτω, παραθέτω και από άλλη οπτική γωνία original αρχεία, αυτή τη φορά. Έχει πολύ πληροφορία το συγκεκριμένο σημείο, οπότε είναι ιδανικό για "μελέτη".

Δεν έχεις άδικο... Γι'αυτό ακριβώς, μόλις ανέβασα 3 αρχεία σε original μορφή, για να τα δει ή ακόμη και να τα δουλέψει κάποιος αν θέλει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Γιατί όπως και να'χει το πώς πρέπει να γίνει το ρετούς είναι και υποκειμενικό...

Εδώ τα αρχεία:

https://we.tl/t-lI76PUdYce

Το jpeg δε μου αρεσε. Λιγο "ξεβαμμενο" χρωμα και υπερφωτισμενο.

Το λαιτρουμ raw οκ, αν και υποφωτισμενο λιγο με αρκετα shadows.

Το απλ προ raw  το πιο ισορροπημενο και καλη δουλεια για raw.

Βεβαια απο οσα εχω δει, σε συνθηκες ημερας και καλου φωτισμου, δε βλεπω τεραστια διαφορα μεταξυ των  raw  του λαιτρουμ και απλ και βασικα και σε jpeg  μη σου πω.

Τελευταία επεξεργασία από: Lellos, 15/12/2020 - 23:56

#1349   Lellos

Lellos

iPH Enthousiast

• 493 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 16/12/2020 - 00:09

Έχω τραβήξει απόγευμα, σούρουπο με λίγο φως και έβγαλα και δύο Nightmode, μία Jpeg και μία Raw, για να δούμε τι παραπάνω μπορεί να δώσει το Raw σε τόσο σκοτεινές συνθήκες:

Επεξεργαστηκα τις φωτος απτο σουρουπο.

Η απλ ειναι σαφως πολυ υποφωτισμενη.

Η λαιτρουμ ειναι καλυτερη ως raw πιο καλα exposed.

ΑΛΛΑ βαζοντας ιδιες ρυθμισεις στα shadows,highlights  κλπ και στις 2 και ανεβαζοντας το exposure σχεδον 2 στοπ στην απλ και σχεδον ενα στη λαιτρουμ.

Στην επεξεργασια στο λαιτρουμ στον υπολογιστη μου, το απλ προ raw , παρα το γεγονος οτι ηταν 2 στοπ τουλαχιστον υποφωτισμενη, εχει ελαχιστο θορυβο. Ειναι αυτο που λενε για το ποσο noise reduction κανει. 

Την αντιστοιχη του lightroom την ανεβασα σχεδον ενα στοπ πανω και ειναι φουλ στον θορυβο.

Ενω θα περιμενε καποιος το εντελως αντιθετο. διοτι οταν μια φωτο ειναι πολυ υποφωτισμενη, οταν ανοιγεις τη φωτεινοτητα θα βγαλει φουλ θορυβο.

Μπραβο απλ..

#1350   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113592 μηνύματα

Δημοσίευση 16/12/2020 - 00:23

Τα βραδυνά με ProRAW φαίνονται πολύ καλά και δε το περίμενα.

Νομίζω η επεξεργασία με Lr εκεί μπορεί να βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με της ημέρας υπό έντονο φως.

Έχω δει διορθωμένες βραδυνές με ProRAW και είναι εξαιρετικές.

LG8ISzO.gif

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;