Λύσεις που υποκαθιστούν τα Cloud drives ως μέσα συγχρονισμού ή αποθήκευσης της βιβλιοθήκης φωτογραφιών
Δημοσίευση 13/01/2021 - 15:14
Ad
Δημοσίευση 13/01/2021 - 16:00
Ευχαριστουμε πολυ η εφαρμογη παραπανω ειναι οτι πρεπει για μενα.. τωρα παμε για αγορα σκληρου εχετε να προτεινεται καποιον;
Ώπα... μην βιάζεσαι
Ενεργοποίησες όλα τα άλλα;
Δημοσίευση 13/01/2021 - 16:36
Αυτό ακούγεται ιδανικό, γιατί όντως έχω μακράν περισσότερα βίντεο που πιάνουν άπειρο χώρο κι επίσης, ποτέ δεν κάθομαι να τα κάνω streaming μέσω cloud... Με έψησες να δοκιμάσω αυτή την εναλλακτική.Τώρα που έριξα μια γρήγορη ματιά τα thumbnails έχουν τέτοιο μέγεθος που χωρούν 3 φωτό ανά σειρά ( σε portrait mode).
Επίσης δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας σε μια αμιγώς FTP λύση.
Θα μπορούσες για παράδειγμα να κρατήσεις ένα cloud λογαριασμό για τις πιο πρόσφατες (κατά τα κριτήρια σου) φωτό και το FTP για τα υπόλοιπα.
Εδώ που τα λέμε μόνο τα video να πετούσες στον FTP πόσο χώρο και πόσα χρήματα θα εξοικονομούσες;
Άσε που αυτόματα θα μπορούσες να τα streamάρεις σε όλες τις TV του σπιτιού.
Ούτε AirPlay ούτε ATV ούτε τίποτα
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 13/01/2021 - 17:00
Δημοσίευση 13/01/2021 - 16:59
Η πρόσβαση όμως εκτός σπιτιού είναι εφικτή μόνο όταν γνωρίζετε την εξωτερική σας IP ή όταν έχετε δικό σας DDNS (Προσφέρεται δωρεάν στα περισσότερα καλά Router).
Τέλος να αναφέρω πως όσοι έχουν Cosmote, έχουν κλειδωμένο το default external port number του FTP (που είναι η θύρα 21) και πρέπει να πάρουν τηλ για να την ξεκλειδώσουν!
Δημοσίευση 13/01/2021 - 19:49
Δημοσίευση 13/01/2021 - 20:04
Χρησιμοποιώ το Asus AC68U με ftp, time machine χωρίς προβλήματα, καθώς και τις εφαρμογές σε iPhone & iPad.
Δημοσίευση 13/01/2021 - 20:12
Ξεχωριστός σκληρός για ftp και ξεχωριστός για Time Machine;Χρησιμοποιώ το Asus AC68U με ftp, time machine χωρίς προβλήματα, καθώς και τις εφαρμογές σε iPhone & iPad.
Δημοσίευση 13/01/2021 - 20:29
Ναι, με ένα usb hub.Ξεχωριστός σκληρός για ftp και ξεχωριστός για Time Machine;
Sent from my iPad using Tapatalk
Δημοσίευση 13/01/2021 - 20:39
Για δώσε κάτι παραπάνω για COSMOTE. Ενεργοποίησα το networkstorage, είδε το router το usb που σύνδεσα, πρόσθεσα username και κωδικό, το βλέπω με το ftpmanager, μεταφέρω αρχεία όταν είμαι συνδεδεμένος στο WiFi του σπιτιού, πως κάνω όμως sync φακέλους; Πως μπορώ να έχω πρόσβαση με τα data μου ή από άλλο internet; Πως μαθαίνω την εξωτερική ip;Να συμπληρώσω στα παραπάνω πως η πρόσβαση στον FTP είναι απρόσκοπτη από το τοπικό δίκτυο και εφόσον το Router διαθέτει εκπομπή στα 5GHz, απίστευτα γρήγορη.
Η πρόσβαση όμως εκτός σπιτιού είναι εφικτή μόνο όταν γνωρίζετε την εξωτερική σας IP ή όταν έχετε δικό σας DDNS (Προσφέρεται δωρεάν στα περισσότερα καλά Router).
Τέλος να αναφέρω πως όσοι έχουν Cosmote, έχουν κλειδωμένο το default external port number του FTP (που είναι η θύρα 21) και πρέπει να πάρουν τηλ για να την ξεκλειδώσουν!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Τελευταία επεξεργασία από: tsitadim, 13/01/2021 - 20:41
Δημοσίευση 13/01/2021 - 22:18
Πρόσβαση εκτός τοπικού δικτύου έχεις μέσα από την εφαρμογή αλλά στο πεδίο Host name/IP πρέπει να βάλεις το Domain name (εφόσον έχεις DDNS) ή την εξωτερική IP του Router σου. Όχι την εσωτερική IP
Έφτιαξα ένα γρήγορο Shortcut για να την βρίσκεις γρήγορα
https://www.icloud.c...b23c25941fda271
Δημοσίευση 13/01/2021 - 23:47
καλησπερα ναι εβαλα προσωρινα πανω στο speedport εναν εξωτερικο σκληρο usb και εκανα τις δοκιμες να δω πως παει και ολα καλα και με την εφαρμογη που αναφερεις παραπανω.. τι αλλο πρεπει να κοιταξουμε; Στο speedport υπαρχει οριο ως προς την χοριτικοτητα του δισκου; Μαλλον θα την αγορασω την εφαρμογη..Ώπα... μην βιάζεσαι
Ενεργοποίησες όλα τα άλλα;
Τελευταία επεξεργασία από: laniel, 13/01/2021 - 23:48
Δημοσίευση 14/01/2021 - 08:05
Δημοσίευση 14/01/2021 - 09:29
Δεν ήξερα πως το speedport έχει ftpκαλησπερα ναι εβαλα προσωρινα πανω στο speedport εναν εξωτερικο σκληρο usb και εκανα τις δοκιμες να δω πως παει και ολα καλα και με την εφαρμογη που αναφερεις παραπανω.. τι αλλο πρεπει να κοιταξουμε; Στο speedport υπαρχει οριο ως προς την χοριτικοτητα του δισκου; Μαλλον θα την αγορασω την εφαρμογη..
Πήρες ένα backup τις φωτό σου ή έστω κάποιο album; Βρίσκονται πλέον στον ftp;
Ο ISP σου μπλοκάρει την θύρα 21. Πάρε τηλ να στην ξεμπλοκάρουν ή μπες παρακάτω να την ξεμπλοκάρεις μόνος σου.Εγώ πάντως δεν μπορώ να συνδεθώ εκτός σπιτιού παρότι χρησιμοποιώ την εξωτερική ΙΡ. Για speed port μιλάω.
Θα χρησιμοποιήσεις τους κωδικούς που σου έχουν δώσει για την σύνδεση του Internet
Στο username θα παραλείψεις το “@otenet.gr”
https://ps.otenet.gr/
Επίσης να ξέρεις πως η εξωτ. σου IP δεν είναι στατική. Ο ISP σου την αλλάζει συχνά. Οπότε πρέπει και συ να την αλλάζεις στο ftpmanager.
Γι ´αυτό είναι καλύτερα να έχεις DDNS
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 14/01/2021 - 09:31
Δημοσίευση 14/01/2021 - 13:59
Πήρες ένα backup τις φωτό σου ή έστω κάποιο album; Βρίσκονται πλέον στον ftp;
Ναι εχει ftp απλα εγω εβαλα εναν μικρο δισκο ετσι για να κανω δοκιμη να δω πως δουλευει με το ftpmanager και λεω να αγορασω μεγαλυτερο δισκο για να ξεκινησω κανονικα το backup.. γιαυτο λεω τι δισκο να παρω να ειναι αντοχης αφου θα δουλευει μονιμα 24/7. Εχεις να μου προτηνεις καποιον;
Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες