Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple παρακολουθεί τη χρήση εφαρμογών και μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σου


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   conili

conili

    iPH Enthousiast

  • 503 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 30/11/2020 - 16:05

 

 

Παρακολουθώ πολλές φορές τον Louis, πιστεύω πως κάνει αντικειμενική κριτική επειδή αγαπά τη τεχνολογία αλλά όχι την Apple.

Εν συντομία, κάποια στιγμή οι χρήστες παρατήρησαν πως δεν μπορούσαν να ανοίξουν μη-apple εφαρμογές επειδή το λειτουργικό προσπαθούσε να επικοινωνήσει με το server της apple πριν αλλά ο server είχε προβλήματα.

 
Φεύγοντας από το τεχνικό μέρος, Ο Jeffrey Paul, έχει κάνει μια δημοσίευση και προσπαθεί να αυξήσει την επίγνωση για το θέμα.
https://sneak.berlin...ter-isnt-yours/
Η Apple φαίνεται να κινητοποιήθηκε άμεσα να καλύψει την ανησυχία των χρηστών για την παρακολούθηση τύπου τηλεμετρίας που γίνεται όπως σε άλλα υποτιθέμενα λιγότερο ασφαλή λειτουργικά.
 
Το πρόβλημα κατά το Jeffrey, δεν είναι ότι η apple επιθυμεί να έχει αυτά τα δεδομένα και προβάλλει ζητήματα ασφάλειας ως το λόγο που τα συλλέγει. Τα δεδομένα αυτά:
Date, Time, Computer, ISP, City, State, Application Hash αποστέλλονται μη κρυπτογραφημένα, εμπλέκονται τρίτοι όπως η εταιρεία Akamai και επίσης η Apple συμμετέχει σε πρόγραμμα ώστε οι κυβερνητικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα χωρίς ένταλμα.

 

Για όποιον επιθυμεί να δει πως το MacOS παρακολουθεί τη χρήση μπορεί να εγκαταστήσει το Little Snitch https://www.obdev.at...itch/index.html

μεταξύ άλλων μπλοκάρει ad networks.

 

Ο Jeffrey συνεχίζει για την ασφάλεια στο iOS όπου κατά την εγκατάσταση σου ζητά το Apple ID και ενεργοποιείται αυτόματα το iCloud και το iCloud Backup

To iCloud Backup δεν έχει end-to-end κρυπτογράφηση. Κρυπτογραφείται με κλειδιά της Apple και εφόσον ενεργοποιείται αυτόματα κατά την εγκατάσταση στέλνει το ιστορικό στο iMessage  με τα κλειδιά της συσκευής για το iMessage. Έτσι η Apple μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα χωρίς καν να έχει τη συσκευή κοντά.
 
Ο ερχομός του Big Sur ενδεχομένως να δημιουργεί πρόβλημα με την τακτική της apple σε ένα πιο κλειστό οικοσύστημα. Δικά της chip, hardware encryption κλπ. To Big Sur δίνει την τοποθεσία σου ακόμη και αν κάνεις χρήση VPN
Ποια η γνώμη σας; πάμε από το κακό στο χειρότερο; Προσωπικά δε με ενοχλεί η παρακολούθηση όταν είναι documented και εν γνώση μου. Χωρίς λέξεις που στρογγυλεύουν ότι συμβαίνει. Το Linux είναι μια κάποια λύση πλέον


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Badass

Badass

    iPH Contributor

  • 1126 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 30/11/2020 - 17:56

Είναι κάνα 4μηνο που''καίει'' το θέμα και άξιο παρακολούθησης. Έχει ζουμί κατά τη γνώμη μου πολύ ακόμα, αν σκεφτούμε πως ήδη η apple έκανε πίσω στην end to end κρυπτογράφηση, αφήνοντας "πόρτες" στις υπηρεσίες ασφαλείας που έως τώρα δήλωνε κατηγοριματικά πως θα κλείσει μη έχοντας ούτε η ίδια πρόσβαση. Από την άλλη η seamless εμπειρία χρήσης και ο άριστος συνδυασμός του in house software- hardware μοιραία αφήνει το σχεδιασμό και έλεγχο στην apple, στο βωμό των επιδόσεων.






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες