Συγνώμη αλλά δεν γίνεται να ήμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι !!! Όταν μιλάμε για θερμοστάτη και αρχίζουμε ατέλειωτες κουβέντες για πατέντες οι οποίες δεν φτάνουν τις παροχές ενός καλού θερμοστάτη ούτε στο ελάχιστο αλλά από την άλλη έχουμε πανάκριβες φορητές συσκευές iPhone κτλ + iMac MacBook κτλ είναι αστεία η κουβέντα !!!
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Εν γένει, συμφωνώ, αλλά όπως είπε και ο @vrachamis, εφόσον κάποια από τα υλικά υπάρχουν, γιατί να τα ξαναπάρω;
Εκεί που διαφωνώ είναι στις δυνατότητες! Σε καμία περίπτωση ο θερμοστάτης (ακόμα και smart) δεν έχει περισσότερες δυνατότητες από το τί μπορείς να κάνεις με το συνολικό οικοσύστημα ενός smart house!
Στη δικιά μου περίπτωση, θέλω την απόφαση για το άναμα ή όχι των καλοριφέρ να την παίρνω με βάση τη θερμοκρασία ενός συγκεκριμένου δωματίου, και όχι του χώρου όπου βρίσκεται ο θερμοστάτης, καθώς όπως ανέφερα εκεί έχει 1-2 βαθμούς παραπάνω.
Οπότε το να πάρω ένα smart θερμοστάτη και να μην χρησιμοποιώ τις λειτουργίες του πέρα από το remote control, μου φαίνεται σπατάλη. (γι' αυτό και στην αρχή ζήτησα κάτι φθηνό, χωρίς να εξηγήσω αναλυτικά το use case βέβαια, λάθος μου)
Όπως ήδη αναφέρθηκε βέβαια, όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, και το τι θα κάνει ο καθένας είναι με βάση τις ανάγκες του.