Βάλε έναν σύνδεσμο της συντόμευσης να το κοιτάξωΚαλημέρα, έχω πολλές φωτογραφίες σε jpg και θέλω να τις μετατρέψω σε heic. Έχω. Ρεί και φτιάξει μια συντόμευση αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μεταφέρεται η τοποθεσία, όλα τα υπόλοιπα metadata μεταφέρονται αλλά όχι η τοποθεσία. Γίνεται κάτι γι αυτό ή τσάμπα ψάχνω;
Sent from my iPhone using Tapatalk
iOS Shortcuts (συντομεύσεις)
Δημοσίευση 14/01/2023 - 10:09
Ad
Δημοσίευση 14/01/2023 - 10:52
https://www.icloud.c...ef7ebf37860a577Βάλε έναν σύνδεσμο της συντόμευσης να το κοιτάξω
Σ ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από: cretan, 14/01/2023 - 10:53
Δημοσίευση 14/01/2023 - 13:33
Μάλιστα έχεις κάνει πολύ σωστά που έχεις αφήσει ενεργό το διακόπτη “Preserve Metadata”
Δημοσίευση 14/01/2023 - 13:46
Sent from my iPhone 13pro using Tapatalk
Δημοσίευση 14/01/2023 - 13:51
Δημοσίευση 14/01/2023 - 14:43
Σου αντιγράφει το location?Μα λειτουργεί μια χαρά. Το τσέκαρα με διάφορες επεκτάσεις φωτογραφιών συμπεριλαμβανομένου και JPEG.
Μάλιστα έχεις κάνει πολύ σωστά που έχεις αφήσει ενεργό το διακόπτη “Preserve Metadata”
Επίσης, επιλέγοντας μια φωτογραφία, κάνοντας share, έχει την επιλογή convert to heic αλλά όταν το επιλέγεις σου ανοίγει το άλμπουμ φωτογραφιών να επιλέξεις εκ νέου και δεν κάνει αυτόματα αυτή που έχεις επιλέξει ήδη
Τελευταία επεξεργασία από: cretan, 14/01/2023 - 14:47
Δημοσίευση 14/01/2023 - 15:24
Πρέπει να αλλάξεις το σενάριο σου όπως παρακάτω για να σου δουλέψει όπως θέλειςΣου αντιγράφει το location?
Επίσης, επιλέγοντας μια φωτογραφία, κάνοντας share, έχει την επιλογή convert to heic αλλά όταν το επιλέγεις σου ανοίγει το άλμπουμ φωτογραφιών να επιλέξεις εκ νέου και δεν κάνει αυτόματα αυτή που έχεις επιλέξει ήδη
https://www.icloud.c...ba8fb39abce6cdf
Την τοποθεσία την μεταφέρει. Όμως δεν θα εμφανίζεται στην βιβλιοθήκη.
Η παρακάτω συντόμευση σου εμφανίζει την τοποθεσία οποιασδήποτε φωτογραφίας επιλέξεις, είτε από τις αυθεντικές είτε από αυτές που έχεις τροποποιήσει
https://www.icloud.c...4528b051573cd94
Δημοσίευση 14/01/2023 - 16:26
Πάμε στα του θέματος τώρα, η πρώτη σου συντόμευση κάνει αυτό που θέλω επιτέλους, δε μου βγάζει να επιλέξω φωτογραφία (αφού την έχω ήδη επιλέξει!), αυτό που θέλω όμως, (στην νέα φωτογραφία που μετατρέπεται σε heic) να υπάρχει και η τοποθεσία, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται. Η δεύτερη συντόμευση απλά δείχνει την τοποθεσία που αντιστοιχεί στην φωτογραφία όπως τη βλέπεις και μέσα από την εφαρμογή της φωτογραφίας.
Αυτό που με καίει όμως είναι στην πρώτη συντόμευση να περνούν ΚΑΙ οι τοποθεσίες, γιατί έχω ένα σκασμό φωτογραφιών για μετατροπή και δεν παίζει να κάνω αντιγραφή επικόλληση την τοποθεσία μια μια!
Δημοσίευση 14/01/2023 - 16:48
Καταρχήν να σε ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για το χρόνο σου και τη βοήθεια σου!
Πάμε στα του θέματος τώρα, η πρώτη σου συντόμευση κάνει αυτό που θέλω επιτέλους, δε μου βγάζει να επιλέξω φωτογραφία (αφού την έχω ήδη επιλέξει!), αυτό που θέλω όμως, (στην νέα φωτογραφία που μετατρέπεται σε heic) να υπάρχει και η τοποθεσία, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται. Η δεύτερη συντόμευση απλά δείχνει την τοποθεσία που αντιστοιχεί στην φωτογραφία όπως τη βλέπεις και μέσα από την εφαρμογή της φωτογραφίας.
Αυτό που με καίει όμως είναι στην πρώτη συντόμευση να περνούν ΚΑΙ οι τοποθεσίες, γιατί έχω ένα σκασμό φωτογραφιών για μετατροπή και δεν παίζει να κάνω αντιγραφή επικόλληση την τοποθεσία μια μια!
Δεν χρειάζεται να μ´ευχαριστείς. Είναι χαρά μου να βοηθώ όταν μπορώ.
Μια φωτογραφία περιέχει στα metadata 3 Ημερομηνίες.
Date taken
Date Created
Date modified
Μια φωτό που διαθέτει την πληροφορία date taken, θα εμφανίζει αυτή την ημερομηνία στην βιβλιοθήκη και εάν την μετατρέψεις και την ξανααποθηκεύσεις θα εξακολουθεί να εμφανίζει αυτή την ημερομηνία.
Μια φωτό που ΔΕΝ διαθέτει την πληροφορία date taken, θα εμφανίζει την ημερομηνία date created στην βιβλιοθήκη και εάν την μετατρέψεις και την ξανααποθηκεύσεις η ημερομηνία θα αλλάξει και θα μετατραπεί στην σημερινή.
Προφανώς οι φωτό που θες να μετατρέψεις ανήκουν στην 2η περίπτωση γι ´αυτό σου αλλάζει την ημερ/νία
Όσο αφορά την τοποθεσία, περνάει και αντιγράφεται και αυτή. Υπάρχει η πληροφορία στα metadata απλά δεν στην εμφανίζει όταν βλέπεις την φωτό μέσα από την βιβλιοθήκη.
Δημοσίευση 14/01/2023 - 19:03
Πάνω έχω την αρχική με πληροφορίες τοποθεσίας όπως βλέπεις και κάτω την φωτό από τη μετατροπή. Για κάποιο λόγο δεν μεταφέρει την τοποθεσία
Δημοσίευση 14/01/2023 - 19:27
Αν στην heic φωτό τρέξεις το shortcut που σου έστειλα δεν σου δίνει τοποθεσία;Κι όμως δεν μεταφέρει την τοποθεσία
Πάνω έχω την αρχική με πληροφορίες τοποθεσίας όπως βλέπεις και κάτω την φωτό από τη μετατροπή. Για κάποιο λόγο δεν μεταφέρει την τοποθεσία
Δημοσίευση 14/01/2023 - 19:52
Δημοσίευση 14/01/2023 - 20:16
Συγγνώμη για το άσχετο, θα μπορούσες να μου πεις ποιο font χρησιμοποιείς ;Όχι, βγάζει ένα [emoji736] και κλείνει
Δημοσίευση 14/01/2023 - 21:13
Δημοσίευση 14/01/2023 - 21:42
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1
0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες