Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Mac, παιχνίδια Apple Arcade και game controllers (συμβατότητα)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   DeadPoet

DeadPoet

    iPH newbie

  • 24 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 12/01/2024 - 09:38

Αγόρασα ένα Xbox Series (Bluetooth) χειριστήριο, προκειμένου να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στο MacBook μου (Air, M1). Όπως γνωρίζουμε, το συγκεκριμένο χειριστήριο είναι επίσημα συμβατό με Apple συσκευές. Και πράγματι, συνεργάζεται άψογα με κάποια παιχνίδια που έχω ιδιόκτητα από το App Store (π.χ. Asphalt 8), καθώς και με παιχνίδια αγορασμένα από το Epic Games Store. (Με Steam παιχνίδια δεν το δοκίμασα ακόμα.) Ωστόσο, με κάποια "πιο απλά/λιτά" παιχνίδια, κυρίως από το Apple Arcade, δεν λειτουργεί (δεν αναγνωρίζεται από το παιχνίδι). Για παράδειγμα, το Angry Birds Reloaded (και όχι μόνο).

 

Τα περίεργα της υπόθεσης είναι τα εξής:

1) Τα παιχνίδια αυτά συνεργάζονται κανονικά με ένα MFI SteelSeries Nimbus (το παλιό μάλιστα, όχι το Plus) το οποίο χρησιμοποιώ σε συσκευή Apple TV.

2) Κάποια πολύ παρόμοια παιχνίδια Apple Arcade του ίδιου developer συνεργάζονται με το Xbox χειριστήριο και κάποια όχι (Για παράδειγμα: το Alto's Adventure δεν συνεργάζεται, το Alto's Odyssey συνεργάζεται, ενώ και τα δύο συνεργάζονται με το Nimbus).

3) Τα παιχνίδια που δεν συνεργάζονται με το Xbox χειριστήριο στο Mac, συνεργάζονται με το ίδιο χειριστήριο στο Apple TV.

 

Η απλή λύση που ενδεχομένως να μου προτείνετε είναι να χρησιμοποιώ το Xbox χειριστήριο στο Apple TV και το Steelseries στο MacBook. Για διάφορους λόγους όμως δεν θέλω να το κάνω έτσι. Η απορία μου είναι η εξής: αν ένα παιχνίδι στο Apple Arcade έχει σήμανση ότι υποστηρίζει τα επίσημα συμβατά χειριστήρια, δεν θα έπρεπε να συνεργάζεται με αυτά σε όλες τις μορφές Apple hardware (δηλαδή τόσο σε Apple TV όσο και σε Mac);



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες