Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Οδηγός: Jailbreak iOS 4.3 beta 1 για το iPhone 4 με το PwnageTool


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
13 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 18/01/2011 - 07:41

Κυκλοφόρησε το πρώτο bundle για να κάνετε jailbreak την iOS 4.3 beta στο iPhone 4. Η διαδικασία δεν είναι για τους απλούς χρήστες επειδή είναι διαφορετική από την γνωστή διαδικασία αφού θα πρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας ramdisk. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε έναν ολοκληρωμένο οδηγό από το iSpazio, ο οποίος δοκιμάστηκε από αρκετά άτομα και δουλεύει. Μπορείτε αν θέλετε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που θα βρείτε στην συνέχεια αν πραγματικά έχετε την ανάγκη να περάσετε στην συσκευή σας την καινούρια beta επειδή με τέτοιου είδους διαδικασίες μπορεί να χαλάσετε την συσκευή σας.
Αναρτημένη εικόνα
Απαιτήσεις

Pwnage Tool 4.1.2
iOS 4.3 Beta 1 για iPhone 4
Firmware 4.3 Beta 1 bundle – απαραίτητο για την διαδικασία
Σημειώσεις

Θα είναι ημι-tethered jailbreak
Δεν θα αναβαθμιστεί το baseband
Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα utility όπως το tetheredboot για να ξεκινήσετε την συσκευή σε tethered mode
Οδηγίες

1. Κατεβάστε το PwnageTool και τα bundles του Veeence. Αποσυμπιέστε το αρχείο zip και θα δείτε δύο αρχεία, το CydiaInstaller.bundle και το iPhone3,1_4.3_8F5148b.bundle μαζί με το PwnageTool στο desktop σας.
Αναρτημένη εικόνα

2. Κάντε δεξί κλικ στο PwnageTool και επιλέξτε Show Package Contents.
Αναρτημένη εικόνα

3. Πηγαίνετε μέσα στα Contents > Resources > FirmwareBundles και εκεί θα πρέπει να βρείτε πολλά Firmware Bundles που υποστηρίζονται από αυτή την έκδοση του PwnageTool. Βάλτε μαζί με όλα αυτά και το αρχείο Phone3,1_4.3_8F5148b.bundle που βρίσκεται στο desktop σας.
Αναρτημένη εικόνα

4. Για να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα εδώ, κλείστε μετά την αντιγραφή όλους τους φακέλους που έχετε ανοίξει και πηγαίνετε πάλι με δεξί κλικ στο PwnageTool επιλέξτε Show Package Contents και μετά Contents > Resources > CustomPackages και εκεί βάλτε το άλλο αρχείο που έχει μείνει τώρα στο desktop σας με όνομα CydiaInstaller.bundle. Αυτό θα κάνει εγκατάσταση την καινούρια έκδοση του Cydia.
Αναρτημένη εικόνα
5. Τώρα κλείστε όλα τα παράθυρα και τρέξτε το PwnageTool. Πατήστε OK στο πρώτο μήνυμα που θα σας εμφανιστεί. Επιλέξτε Expert Mode πατώντας το δεύτερο κουμπάκι που υπάρχει στο πάνω μέρος του παραθύρου και μετά επιλέξτε το iPhone από τις τρείς συσκευές που βλέπετε μέσα στο παράθυρο.
Αναρτημένη εικόνα
6. Στο desktop σας θα πρέπει να υπάρχει και το iOS 4.3 beta 1 firmware για το iPhone 4. Επιλέξτε το και περιμένετε να το επαληθεύσει το Pwnage.
Αναρτημένη εικόνα

7. Μπορούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του ipsw, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε στο General είναι το μέγεθος του partition μας. Το προτεινόμενο μέγεθος είναι 1116MB.
Αναρτημένη εικόνα

8. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Create και μετά το μπλε βελάκι και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατασκευή του ipsw.
Αναρτημένη εικόνα
9. Αποθηκεύστε το firmware στο desktop και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και δώστε το password του χρήστη σας όταν σας ζητηθεί.
Αναρτημένη εικόνα

Ένα καινούριο μήνυμα θα εμφανιστεί το οποίο σας ρωτάει αν το iPhone σας έχει ήδη ένα custom firmware το οποίο έχει δημιουργηθεί με το PwnageTool ή το Redsn0w. Για να προχωρήσετε με ασφάλεια στη συνέχεια πατήστε YES.
Αναρτημένη εικόνα
Οδηγίες για να δημιουργήσετε το δικό σας Ramdisk

1. Οι βασικές απαιτήσεις για να το δημιουργήσετε είναι το ramdisk_maker ένα script που δημιούργησε ο @DjayB6. Στο ίδιο πακετάκι συμπεριλαμβάνονται επίσης το xpwntool και το ldid που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στο Mac σας για να κάνετε την παρακάτω διαδικασία.

2. Μόλις κατεβάσετε το ramdisk_maker ανοίξτε το φάκελο και ανοίξτε το αρχείο ramdisk_maker.sh με το TextEdit. Σε αυτό το αρχείο θα πρέπει να αλλάξετε τα path ανάλογα με το που έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία που αναφέραμε πιο πάνω. Μπορείτε απλά για την συγκεκριμένη διαδικασία και για την ευκολία σας να τα τοποθετήσετε στο desktop.
Αναρτημένη εικόνα
3. Τώρα, ανοίξτε το Terminal στο Mac σας και γράψτε:

su root

Μετά βάλτε το admin password του συστήματος και γράψτε:

/path/ramdisk_maker.sh

την λέξη “path” την κάνουμε αντικατάσταση με το μονοπάτι που βρίσκεται το αρχείο ramdisk_maker.sh

αν το έχετε στο desktop γράψτε:

cd /Users/user/Desktop

και μετά

./ramdisk_maker.sh
Αναρτημένη εικόνα


4. Από εδώ και πέρα τελείωσαν τα δύσκολα μιας και το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες μέσα στο Terminal. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνουμε είναι δημιουργήσουμε ένα φάκελο στο desktop που να ονομάζεται My_Ramdisk και εκεί θα βάλουμε το ramdisk από το original ipsw στο οποίο θα περάσουμε μερικά patch για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε με το Custom iOS 4.3 beta 1 firmware που δημιουργήσαμε πριν.
Αναρτημένη εικόνα

5. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε αντίγραφο του original firmware iOS 4.3 και να προσθέσουμε το .zip στο τέλος της ονομασίας. Μόλις ανοίξετε το zip αρχείο θα μπορέσετε να δείτε ένα αρχείο 038-0408-002.dmg το οποίο θα πρέπει να μεταφέρουμε στο φάκελο My_Ramdisk.



Αναρτημένη εικόνα

Αν κοιτάξουμε πίσω στο Terminal θα δούμε κάποιες καινούριες οδηγίες.
Αναρτημένη εικόνα

Ανοίξτε το αρχείο options.plist (που θα βρείτε μέσα στον φάκελο ramdisk_maker). Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όποιον επεξεργαστή κειμένου θέλετε για αυτό το αρχείο. Το iSpazio προτείνει το TextWranger που μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν από το Mac App Store.

Όνομα: TextWrangler
Εταιρία: Bare Bones Software, Inc.

Δωρεάν (iTunes link)

Μέσα σε αυτό το αρχείο θα δείτε το “key” SystemPartitionSize και κάτω από αυτό θα πρέπει να γράψουμε το νούμερο των MB το οποίο θα χρησιμοποιήσετε για το partition όπως μπορείτε να ρυθμίσετε και από το PwnageTool. Αν δεν έχετε αλλάξει το νούμερο γράψτε 1116 και προχωρήστε.
Αναρτημένη εικόνα

Όσο για το UpdateBaseband, θα πρέπει να το αφήσετε “False”. Όταν τελειώσετε με τις αλλαγές στο αρχείο options.plist βάλτω το και αυτό στον φάκελο My_Ramdisk.

Αναρτημένη εικόνα


6. Θα ξεκινήσει μια αυτόματη διαδικασία η οποία θα τελειώσει μόλις το Mac σας δημιουργήσει με επιτυχία ένα καινούριο αρχείο .dmg στον ίδιο φάκελο που ονομάζεται “final_ramdisk”.
Αναρτημένη εικόνα

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τι πρέπει να έχει μέσα το My_Ramdisk όταν τελειώσει η διαδικασία.
Αναρτημένη εικόνα


7. Μεταφέρετε το αρχείο “final_ramdisk.dmg” στο desktop σας και μετά μετονομάστε το σε “038-0408.002.dmg”. Μετά διαγράψτε το αρχείο με το ίδιο όνομα που βρίσκεται μέσα στο φάκελο My_Ramdisk έτσι ώστε να μην μπερδευτείτε. Τώρα θα πρέπει να βάλουμε αυτό το custom ramdisk μέσα στο custom firmware του iOS 4.3 που δημιουργήσαμε με το PwnageTool.
http://www.greek-iph....μ.-600x360.jpg
Για να το κάνουμε αυτό:

Θα πρέπει να μετονομάσουμε το αρχείο “iPhone3,1_4.3_8F5148b_Restore.ipsw” που δημιουργήσαμε με το PwnageTool και μετά προσθέστε στο τέλος του ονόματος το .zip.
http://www.greek-iph....μ.-600x331.jpg

Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να το αποσυμπιέσετε και να δείτε τον φάκελο. Ανοίξτε αυτό τον φάκελο και αντιγράψτε μέσα το αρχείο 038-0408-002.dmg με το καινούριο ramdisk που μόλις δημιουργήσαμε.
http://www.greek-iph....13.48-π.μ..jpg

Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί που θα σας ειδοποιήσει ότι το αρχείο υπάρχει ήδη αλλά εσείς πατήστε στην επιλογή Replace.
http://www.greek-iph...μ.2-600x355.jpg

Τώρα μέσα στον φάκελο του custom firmware επιλέξτε όλα τα αρχεία και κάντε δεξί κλικ και μετά κλικ στην επιλογή Compress 9 items.
http://www.greek-iph....14.05-π.μ..jpg

Μόλις τελειώσει η διαδικασία θα έχετε ένα αρχείο που ονομάζεται Archive.zip. Ρίξτε το στο desktop και μετά μετονομάστε το σε “iPhone_4_custom.ipsw” αφαιρώντας την κατάληξη .zip.
http://www.greek-iph....μ.-600x331.jpg

8. Ανοίξτε το iTunes και φορτώστε το καινούριο αρχείο firmware! Μόλις τελειώσει η διαδικασία η συσκευή σας θα ξεκινήσει με το iOS 4.3 beta 1 jailbroken! Αλλά προσοχή, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Επειδή πρόκειται για ημι-tethered jailbreak, πριν ακόμα αρχίσετε να κάνετε εγκατάσταση διάφορες εφαρμογές, θα πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση και να βάλουμε την συσκευή σε tethered mode. Διαβάστε στην συνέχεια για να δείτε πως το κάνουμε αυτό!

Επανεκκίνηση της συσκευής σε tethered mode

1. Πηγαίνετε στον πρώτο φάκελο του custom firmware (σε αυτόν που ρίξαμε το καινούριο ramdisk και αντικαταστήσαμε το παλιό) και αντιγράψτε το αρχείο kernelcache.release.n90 στο desktop.
http://www.greek-iph....μ.-600x355.jpg

2. Τώρα πηγαίνετε στο φάκελο Firmware> dfu και αντιγράψτε τα αρχεία που βρίσκονται εκεί (IBEC και IBSS) στο desktop.
http://www.greek-iph....μ.-600x355.jpg
3. Κατεβάστε το αρχείο tetheredboot.zip, αποσυμπιέστε το και φέρτε το και αυτό στο desktop. Αυτή την στιγμή για ευκολία σας, προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα φάκελο και να μεταφέρετε όλα τα αρχεία από αυτό εκεί και να τον ονομάσετε “tetheredboot”.
http://www.greek-iph....μ.-600x364.jpg

4. Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και κάντε του επανεκκίνηση και βάλτε το σε recovery mode κρατώντας το home και το power μέχρι να δείτε να εμφανίζεται στην οθόνη το καλώδιο με το σηματάκι του iTunes.

5. Ανοίξτε το Terminal και γράψτε:

sudo sh

δώστε το password του συστήματος και μετά γράψτε:

cd Desktop/tetheredboot

./tetheredboot iBSS kernel

Θα δείτε γραμμές με την εκτέλεση της εντολής. Στο τέλος της διαδικασίας θα μπορέσετε να κάνετε επανεκκίνηση την συσκευή σε DFU. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να κρατήσετε πατημένα το Home και το Power για 10 δευτερόλεπτα, μετά να αφήσετε το Power και να συνεχίσετε να πατάτε το Home για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
http://www.greek-iph....μ.-600x269.jpg

6. Μόλις μπείτε σε DFU mode, το tetheredboot θα φορτώσει αυτόματα το IBSS και αυτό με την σειρά του θα φορτώσει τον Kernel στην συσκευή σας. Η διαδικασία θα τελειώσει μόλις δείτε στο Terminal την παρακάτω γραμμή.

“Exiting libpois0n”

Η οθόνη του iPhone σας θα πρέπει να είναι λευκή και απλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο για να δείτε την LockScreen. Επιτέλους το iPhone σας είναι jailbroken και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Cydia και άλλες εφαρμογές.

για οτιδηποτε νεοτερο μπορειτε να ενημερωθειτε απο το http://www.ispazio.net

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/01/2011 - 07:57

Τα android έχουν 1 κλικ routing :-(

#3   dream21

dream21

    iPH Hero

  • 3897 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 18/01/2011 - 08:23

+1 Από εμένα kostasrodos29


Τα android έχουν 1 κλικ routing :-(


τα Android έχουν όμως το ελεϊνό fragmentation που είναι απλά για τα γέλια :lol: :lol:

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 18/01/2011 - 08:23


#4   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 18/01/2011 - 08:24

να σαι καλα φιλαρακι.. ;)

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#5   nmout

nmout

    Advanced Member

  • 1205 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/01/2011 - 21:40

τα Android έχουν όμως το ελεϊνό fragmentation που είναι απλά για τα γέλια :lol: :lol:

Τα iPhone έχουν λιγότερο fragmentation διότι υπάρχουν λιγότερα μοντελα iPhone

#6   MegaTonTNT

MegaTonTNT

    iPH Enthousiast

  • 401 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/01/2011 - 21:49

+1 και απο εμενα αρκετα αναλυτικος οδηγος. μονο που δεν μπορω να τον χρησιμοποιησω

#7   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 18/01/2011 - 21:50

να σαι καλα φιλαρακι... 8)

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#8   asdkostas

asdkostas

    iPH Enthousiast

  • 433 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:asdkostas

Δημοσίευση 19/01/2011 - 02:47

Αυτο σημαινει πως το jailbreak για την 4.3 υπαρχει ηδη???

#9   geORGIOSb

geORGIOSb

    iPH Master

  • 7215 μηνύματα
  • Twitter:@georgiosbr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad+3G

Δημοσίευση 19/01/2011 - 04:27

καλο θα ειναι να μεινετε μακρυα. ισως σε περιπτωση επιπλοκης η κατασταση να ειναι μη αναστρεψιμη.
λιγο υπομονη ακομα και δεν χαλαει κανεναν.

#10   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 19/01/2011 - 07:10

Αυτο σημαινει πως το jailbreak για την 4.3 υπαρχει ηδη???

εχει βγει φιλε μου αλλα οπως σου γραφει και ο γιωργος ειναι καλυτερα να μεινετε μακρυα..ειναι αρκετα πολυπλοκο...

http://www.iphonehel...-το-pwnagetool/

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#11   geORGIOSb

geORGIOSb

    iPH Master

  • 7215 μηνύματα
  • Twitter:@georgiosbr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad+3G

Δημοσίευση 19/01/2011 - 07:19

+1 και απο εμενα αρκετα αναλυτικος οδηγος. μονο που δεν μπορω να τον χρησιμοποιησω

τυχερος εισαι γιατι θα μπορουσε να μην μπορουσες να χρησιμοποιησεις το κινητο μετα.
ρε παιδια ειλικρινα οπως παει σε λιγο καιρο δεν θα το χρειαζομαστε το jb. τουλαχιστον οχι οσο το εχουμε αναγκη τωρα, οσοι το εχουμε.
επισης η περιεργεια σκοτωσε τη γατα.
ειναι που ειναι beta ipsw beta jb tool αστα να πανε.
στο τελος θα γινει τουβλο κι εμεις beta.....τζηδες.

#12   asdkostas

asdkostas

    iPH Enthousiast

  • 433 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:asdkostas

Δημοσίευση 19/01/2011 - 20:50

εχει βγει φιλε μου αλλα οπως σου γραφει και ο γιωργος ειναι καλυτερα να μεινετε μακρυα..ειναι αρκετα πολυπλοκο...

http://www.iphonehel...-το-pwnagetool/

Εννοω φιλε μου για την κανονικη που θα βγει ΟΧΙ την beta.

#13   KostasRodos29

KostasRodos29

    iPH Intergalactic Leader

  • 19675 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 19/01/2011 - 20:54

ακομα για κανονικη αργιζει φιλε μου...

                                                                                                                ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!


#14   geORGIOSb

geORGIOSb

    iPH Master

  • 7215 μηνύματα
  • Twitter:@georgiosbr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad+3G

Δημοσίευση 19/01/2011 - 20:56

κανεις δεν το ξερει αυτο. σιγουρα ειναι ενα βημα προς τα εμπρος αλλα το θεωρώ πολύ μικρό εφόσον ήταν η 43 να βγει αρχες δεκέμβρη και τωρα παμε για δυο μηνες μετα.
σιγουρα παιζονται πολλα και τρεχει και η μηνυση, η σύλληψη του γιώργαρου, όλα αυτα καθώς και οι δυσκολίες αποδεδειγμένα πλέον στο hacking των ipsw,
καθυστερουν την έλευση των πολυπόθητων εργαλειων.
τιποτα αλλο απο το χιλιοειπωμένο όσο και εκνευριστικό, καταννοώ, υπομονή




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες