Κι όμως. Αν και δεν γνωρίζω πολλά από marketing και οικονομικά, για να ανοίξει ένα apple retail store θα πρέπει ένας ιδιώτης να δείξει ενδιαφέρον και όχι η apple. Δεν μίλησα για apple store, το οποίο είναι επίσημο από την apple. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουν όλες οι χώρες τέτοια (π.χ. η Ολλανδία δεν έχει). Αν ο ιδιώτης δείξει ενδιαφέρον και αγοράσει τα δικαιώματα (franchising), τότε μπορεί να ανοίξει το μαγαζί. Αλλιώς, η εταιρεία δεν πρόκειτα να έρθει από μόνη της, ειδικά σε μια αγορά όπως είναι η ελληνική. Δεν μπορώ να κατηγορίσω καμία από τις δύο πλευρές γι αυτό (ελληνική αγορά - Ελλάδα ή apple). Αυτό που είναι όμως σίγουρο είναι ότι τα προϊόντα της apple δεν πουλάνε και πολύ στην Ελλάδα, παρά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, μιας και οι υπόλοιποι δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτά. Όπως και να έχει όμως, δε νομίζω ότι είναι μουρμούρα, μιας κι εγώ εξέφρασα απλά την άποψη μου σε όσα είχα βιώσει και πολύ περισσότερο ακούσει, όσο ήμουν στην Ελλάδα. Συγγνώμη για την πολυλογία.
Ευχαριστώ για τα καλορίζικα το έχω ήδη στα χέρια μου και πάω σπίτι να το χαρώ
Το θέμα είναι ότι στην Ολλανδία και γενικά στην Κεντρική Ευρώπη κάτι δεν το βρίσκεις παίρνεις το αμαξάκι σου και πας στην δίπλα χώρα και αγοράζεις αυτό που θες χωρίς πχ να σε νοιάζει αν η χώρα σου έχει επίσημο Apple Store. Εδώ στην Ελλάδα οι χώρες που είναι προσβάσιμες με αμάξι είναι χειρότερες απο την δική μας σε τέτοια θέματα... Η Ιταλία πάλι θέλει πλοίο ή αεροπλάνο...
Goededag!
Τελευταία επεξεργασία από: marian, 26/03/2011 - 13:18